[SZCZYT NEOPOLITAŃSKI] Przyloty

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

[SZCZYT NEOPOLITAŃSKI] Przyloty

Post autor: Andrzej Ordyński »

W tym wątku delegacje państw Paktu Bundżadarskiego mogą zgłaszać swoją obecność.
New Neopolis, stolica Konfederacji Stanów Arcadii, to tętniąca życiem metropolia, położona na wybrzeżu Neokontynentu. Miasto to wybrane zostało na gospodarza zjazdu Paktu Bundżadarskiego.
Neopolis obecne jest w mikroświecie od 2007 r., zaś od roku 2013 miasto to było stolicą NUPIA. Jest to niezwykle nowoczesne miasto, w którego sercu bije puls nowoczesnych drapaczy chmur, lśniących szkłem i metalem. Budynki te, zaprojektowane przez najwybitniejszych architektów Neokontynentu, są symbolem możliwości i ambicji Nowego Mikroświata.

Miasto pełne jest węzłów komunikacyjnych, centrów handlowych i biurowców międzynarodowych korporacji. Tam też mieści się siedziba Prezydenta Arcadii oraz Kongresu. Centrum tętni życiem przez całą dobę, a panoramiczne widoki na ocean przyciągają mieszkańców i turystów. Miasto jest również znane z ogromnych, zielonych parków, w którym znajdują się sztuczne jeziora i futurystyczne instalacje multimedialne. W ciągu dnia to miejsce spacerów i wypoczynku, a wieczorami parki zamieniają się w przestrzeń wydarzeń kulturalnych i koncertów.

Infrastruktura New Neopolis jest wzorcowa dla innych miast Arcadii. Rozbudowany system transportu publicznego opiera się na autonomicznych pojazdach i pociągach magnetycznych, które płynnie łączą wszystkie dzielnice miasta.
Społeczeństwo New Neopolis jest niezwykle zróżnicowane i wielokulturowe. Miasto przyciąga ludzi z całego mikroświata, którzy wspólnie tworzą harmonijną, choć pełną energii atmosferę. Konfederacja dba, by każdy aspekt życia miejskiego opierał się na zrównoważonych rozwiązaniach – od ekologicznych źródeł energii po zaawansowane systemy recyklingu i ochrony środowiska.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Re: [SZCZYT NEOPOLITAŃSKI] Przyloty

Post autor: AF de Espada »

Pomimo panującego wszędzie do około mroku delegacja Kotliny Edelweiss na pokładzie Atlasa ATP-E 1922 "Constelation" bezpiecznie wylądowała w New Neopolis kierowana do celu licznymi światłami wielkiej metropolii prowadzącymi maszyny niczym morskie latarnie okręty na wzburzonym morzu. Niezwykle daleki i meczący był to lot zwłaszcza dla naszego państewka ale możemy się cieszyć że udało się nam dotrzeć bez komplikacji.

Obrazek

Z maszyny czym prędzej po lądowaniu wysiedli Komandeur Oberleutnant @AF de Espada w towarzystwie pięknej Frau Leutnant @Femme Mystere. Zrozumiałe aczkolwiek niekonieczne musi być zaskoczenie naszych gospodarzy nie widząc wśród nas Herr Oberhaupta. Z przykrością stwierdzam iż Oberhaupt nie byłby brać w stanie udziału w całym szczycie zawierzając reprezentowanie Kotliny Edleweiss mojej skromnej osobie oraz prawej ręce Faktotum Augentrost.
Jeżeli teraz szanowni pozwolą chcielibyśmy się zakwaterować po długiej podruży.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Kontakt:

Post autor: Femme Mystere »

Lot w towarzystwie Herr @AF de Espada zawsze napawały Lieselotte poczuciem bezpieczeństwa. Nawet utrudnione warunki pogodowe nie przysparzały jej zmartwień, tak, jakby Herr Espada miałby zaradzić każdej kryzysowej sytuacji. Rozbicie się w ogóle nie wchodziło w grę. Wprawdzie w towarzystwie przełożonego to nie wyjazd wakacyjny na Samundę, ale i tak ciekawa była tej wyprawy, tym bardziej, że dotychczas nie miała okazji załatwiać spraw służbowych ze wspomnianym Edlem koribijskiego pochodzenia.
Wysiadła z samolotu, otulila się mocniej w wojskowy płaszcz i dreptała za Leutnantem.
Leutnant Lieselotte Augentrost
Kotlina Edelweiss
Awatar użytkownika
Stuart Strange Stempel
Kontakt:

Post autor: Stuart Strange »

Zgłaszam swoją obecność. Wraz z ze mną na szczyt przybył Herold Królewski, Baron von Trinitz.
Artur Kardacz von Hohenburg
Pierwszy Lord Admiralicji LMiK
Awatar użytkownika
Burek Stempel
Kontakt:

Post autor: Burek »

Artur Kardacz pisze: 08 lis 2024, 09:37 Zgłaszam swoją obecność. Wraz z ze mną na szczyt przybył Herold Królewski, Baron von Trinitz.
Tak jest, i ja przybyłem tu... chociaż czy ja tu po prostu nie byłem? Nie pamiętam, jak się tu dostałem, wybaczcie.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Serdecznie witam wszystkich gości! Jestem niezwykle szczęśliwy, że przybyły już dwie delegacje. Czekamy na pozostałych zaproszonych gości. Jutro odbędzie się uroczyste rozpoczęcie szczytu. Dyskutować będziemy aż do wyczerpania tematów.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Karl Schwarzengrau
Kontakt:

Post autor: Karl Schwarzengrau »

Późnym wieczorem przyleciała delegacja z Suderlandzkiej Republiki Narodowo-Demokratycznej. Przewodniczy jej Karl von Schwarzengrau.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gabinet Prezydenta”