Typ Haruna, piękne okręty i nie są klasą, klasa, to niszczyciel, a Haruna, to typ. Nasz OHP Hugo Zdolny w sumie jest jednostką analogiczną, do nich, tylko to niszczyciel eskortowy zaklasyfikowany do fregat.
Nowal... militaria
- Karol Keane
- Kontakt:
Nowal... militaria
Królewska Marynarka Wojenna Nowalu ma tylko jedną fregatę OHP
Ale u nas, to starczy.
Typ Haruna, piękne okręty i nie są klasą, klasa, to niszczyciel, a Haruna, to typ. Nasz OHP Hugo Zdolny w sumie jest jednostką analogiczną, do nich, tylko to niszczyciel eskortowy zaklasyfikowany do fregat.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Re: Odpowiedź na złośliwości z Suderlandu (?)
Pewnie tak, ale chyba zamierzasz ją z czasem zamienić na coś nowocześniejszego czy raczej bardziej uniwersalnego?Karol Keane pisze: 31 sie 2024, 11:59 Królewska Marynarka Wojenna Nowalu ma tylko jedną fregatę OHPAle u nas, to starczy.
OHP to przecież była wyspecjalizowana jednostka seryjna, służąca do osłony przeciwpodwodnej zespołów flot z lotniskowcami. Jako samodzielna jednostka morska to "szału nie robi" i możliwości za dużych nie ma... przeciwko jednostkom nawodnym jest raczej słaba, nie bardzo ma czym walczyć.
Dla ciekawostki moja flota w Oceanii Leockiej. Ten typ niszczyciela w Nan Di to klasa Shigon... całkowicie fikcyjna. Duży uniwersalny okręt z napędem jądrowym - sklasyfikowany jako niszczyciel, ale jest wielkością porównywalny z amerykańskimi krążownikami "atomowymi" klasy Virginia.
Może chcesz taki nabyć? Grupa Przemysłu Okrętowego "Haise" w Nan Di chętnie Tobie taki wybuduje...
- Karol Keane
- Kontakt:
No w Nowalu wreszcie trzeba wyjajić program "Swordfish" i zacząć budować okręty własnej konstrukcji! O napędzie atomowym nie ma mowy, zaraz by ekspedycja dreamlandzka mi stocznię zburzyła (ostatnio ich fregata Gerton obwąchiwała Tortugę)
Będzie to klasyczna fregata tym razem, typu FFX 3, jak mniemam, bo to by odpowiadało potrzebom. Opcja na drugą w planie.
redaktor SOKN Webpress
To może potrzebujesz jakiejś solidnego lotnictwa? Zawsze możesz ich posłać na dno zanim oni zrobią Tobie "kuku"... RAT chętnie coś znajdzie odpowiedniego.Karol Keane pisze: 31 sie 2024, 12:24 O napędzie atomowym nie ma mowy, zaraz by ekspedycja dreamlandzka mi stocznię zburzyła (ostatnio ich fregata Gerton obwąchiwała Tortugę)![]()
A w ogóle co oni mają co Ciebie?
- Karol Keane
- Kontakt:
Jesteśmy w Ich strefie wpływów. Od zawsze handlowali z nami i poddawali stosownej presji w ramach swojego ramienia trójkąta w dawnych czasach. A dzisiaj mają dość starych mieszkańców, aby pewne zachowania im z krwi nie wyszły
Weźmy sprawę lokalizacji Kompasu, początkowo nie poznawałem Dreamlandu z reakcji, ale szybko wszystko weszło na ich prawidłowe tory
Lotnictwo to Juan utworzył, ale zaraz potem wyniósł się do Sarmacji i jest dwuobywatelem, czyli faktycznie poza Nowalem (uprawnienia musieliśmy mu ograniczyć). Robiliśmy specjalizacje w wojskowości wedle wiedzy i ogarnięcia.
redaktor SOKN Webpress
Re: Nowal... militaria
No wiesz jak jest z tymi "strefami wpływów"... potrafią się zmieniać. Skoro udzielasz się na Bastionie i np. do Arkadii masz niedaleko, albo takie Nan Di co to udaje Chiny (a sam wiesz jak to jest z Chinami i ich wpływami czy mackami) to zawsze możesz mieć lepszego "protektora" i Dreamland Tobie nie "kwiknie", bo nie oszukujmy się... nie są specjalnie aktywniejsi od Nowalu, a lotnictwo to ja im kiedyś robiłem, w dawnych czasach jeszcze w śp. RB - starocie mają...Karol Keane pisze: 31 sie 2024, 15:20 Jesteśmy w Ich strefie wpływów. Od zawsze handlowali z nami i poddawali stosownej presji w ramach swojego ramienia trójkąta w dawnych czasach. A dzisiaj mają dość starych mieszkańców, aby pewne zachowania im z krwi nie wyszły
A dasz mi linka? Przeanalizuję i zobaczymy co da się zrobić. Akurat w najbliższy weekend (u mnie weekend to niedziela i poniedziałek... taka praca, bo sobota to dzień najbardziej intensywnej pracy) mam zamiar siąść i coś z samolotami dla Arkadii podłubać, to mogę przy okazji o Nowalu pomyśleć.Karol Keane pisze: 31 sie 2024, 15:20 Lotnictwo to Juan utworzył, ale zaraz potem wyniósł się do Sarmacji i jest dwuobywatelem, czyli faktycznie poza Nowalem
Kiedyś zresztą działałem też jako firma najemnicza o sporej specjalizacji lotniczej... nawet pasuje do tematu Suderlandu, bo Ronon Shield dwukrotnie pilnował wyspy w czasie zawieszenia działalności państwa Suderland i nikt im niczego nie zajął, nikt w szkodę nie wszedł. A teraz zobacz... pożałowali, nie wynajęli i co się wydarzyło?
Zawsze możesz sobie najemne lotnictwo wynająć... jak nie chcesz mieszać temu gościowi w tym "państwowym".
- Karol Keane
- Kontakt:
Nowal... militaria
Muszę podłubać za Jego pracami, bo nie wcinałem się nigdy do nich 
redaktor SOKN Webpress
- Karol Keane
- Kontakt:
Fajny ten nowalski myśliwiec! http://sokn.mikronacje.info/imagine/hmn ... lny_03.jpg i jak widzę, nawet druga flota się nam rozformowała (trzy fregaty poooszły w piss**!), Juan przestał zajmować się czymkolwiek w ZFM i w Nowalu. No cóż, ten sarmacki duch wolności od... wirtuala?
Muszę jeszcze jutro podłubać, ile tych myśliwców przechwytujących Marynarka Wojenna Nowalu ma?!
Machina wordpressu, czy jakaś inna, że obrazki zabija?
Ale w linku jest widok na myśliwiec, tylko!
ps. a już widzę, mikronacje.info nie ma https, noo taak, jak ktoś nie daje niebezpiecznych treści, to po co mu certyfikat za dulary?
Machina wordpressu, czy jakaś inna, że obrazki zabija?
ps. a już widzę, mikronacje.info nie ma https, noo taak, jak ktoś nie daje niebezpiecznych treści, to po co mu certyfikat za dulary?
redaktor SOKN Webpress
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Chyba muszę pomyśleć nad takimi Shigonami 
Odwiedzę stocznię i inne zakłady zbrojeniowe Cesarstwa Nan Di najszybciej, jak się da
)
Chcesz pokoju szykuj się do wojny
Nie wiem jak się umówimy co do zapłaty, bo jestem na dorobku w v-świecie
Odwiedzę stocznię i inne zakłady zbrojeniowe Cesarstwa Nan Di najszybciej, jak się da
Chcesz pokoju szykuj się do wojny
Nie wiem jak się umówimy co do zapłaty, bo jestem na dorobku w v-świecie
Czyli bazujecie na realowej technice "rosyjskiej" (?) bo to Su-27...Karol Keane pisze: 31 sie 2024, 23:26 Fajny ten nowalski myśliwiec! http://sokn.mikronacje.info/imagine/hmn ... lny_03.jpg
W sumie to mogę Tobie takie zrobić ze znakami Nowalu (tylko muszę wiedzieć czy jest i jaki jest, a jak nie ma to trzeba go stworzyć czyli pewnie flaga Nowalu będzie potrzebna) i w jakimś ładnym malowaniu. Mogę też skoro technicznie poszliście w taką stronę zrobić coś nowszego np. opartego na Su-57.