Wspólne ćwiczenia wojskowe

Awatar użytkownika
Karl Schwarzengrau
Kontakt:

Wspólne ćwiczenia wojskowe

Post autor: Karl Schwarzengrau »

Ekscelencjo,
Proponuję zorganizowanie wspólnych ćwiczeń wojskowych między Gwardią Nowej Ordy a Suderlandzkim Błękitnym Korpusem. Wzmocni to więzi suderlandzko-ordyjskie, a także przetestuje zdolności bojowe naszych wojsk i nauczy wspólnej kooperacji.

Karl von Schwarzengrau
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Wspólne ćwiczenia wojskowe

Post autor: Andrzej Ordyński »

Panie Marszałku,

Gwardia Nowej Ordy z chęcią weźmie udział we wspólnych z Suderlandzkim Błękitnym Korpusem ćwiczeniach. Proponuję przeprowadzenie manewrów na wybrzeżu, pomiędzy Nandą i Guwanem. Sugeruję przećwiczyć wspólny atak oraz budowę i obronę pozycji tymczasowych. Wzmocnienie współpracy pomiędzy Gwardią i Błękitnym Korpusem powinno objąć lepszą koordynację działań bojowych, ale także zaopatrzenia i komunikacji.

Proponuję zorganizować ćwiczenia już we wrześniu.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

Czyżbyśmy się mieli spodziewać odrodzenia Suderlandu poprzez zajęcie ziem na Nordacie?
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

A są na Nordacie jakieś obpp, które nie są objęte niczyją opieką?
Awatar użytkownika
Karl Schwarzengrau
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 21 sie 2024, 10:44 Panie Marszałku,

Gwardia Nowej Ordy z chęcią weźmie udział we wspólnych z Suderlandzkim Błękitnym Korpusem ćwiczeniach. Proponuję przeprowadzenie manewrów na wybrzeżu, pomiędzy Nandą i Guwanem. Sugeruję przećwiczyć wspólny atak oraz budowę i obronę pozycji tymczasowych. Wzmocnienie współpracy pomiędzy Gwardią i Błękitnym Korpusem powinno objąć lepszą koordynację działań bojowych, ale także zaopatrzenia i komunikacji.

Proponuję zorganizować ćwiczenia już we wrześniu.
Chanie,
Zaproponowany scenariusz oraz termin mi odpowiadają. Czy możemy w ramach ćwiczeń wykorzystać przygotowany niegdyś przeze mnie system prowadzenia wojny? Myślałem nad wprowadzeniem do niego kilku modyfikacji i to byłaby interesująca opcja.
Anastasia Windsachen pisze: 21 sie 2024, 16:03 Czyżbyśmy się mieli spodziewać odrodzenia Suderlandu poprzez zajęcie ziem na Nordacie?
Ja byłem jednym z niewielu Suderlandczyków, którzy pozostali w mikroświecie po upadku państwa. Mam także kontakt pw z ostatnim prezydentem państwa i kilkoma innymi obywatelami. Nikt z naszej grupy nie planuje odbudowy państwa, jakakolwiek inna próba będzie nosiła znamiona uzurpacji.

Suderland na Nordacie posiadał w zasadzie kolonie więc odrodzenie tutaj państwa by mijało się z celem (zwłaszcza poprzez zajęcie jakiegoś OBPP). Jedynym obszarem należącym bezpośrednio do Suderlandu była Koburgia, która znajduje się obecnie w granicach innego państwa. Więc nie, Suderland się nie odrodzi. Nie wykluczałbym jednak sytuacji, w której by powstało państwo zależne na wyspach suderlandzkich (lub ich części) w przypadku zagrożenia z zewnątrz. W tej sytuacji jednak Suderland by "odrodził się" jako państwo satelickie jednego z państw Bastionu, a przy tym posiadał swój dział na tym forum.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Karl Schwarzengrau pisze: 21 sie 2024, 22:01 Chanie,
Zaproponowany scenariusz oraz termin mi odpowiadają. Czy możemy w ramach ćwiczeń wykorzystać przygotowany niegdyś przeze mnie system prowadzenia wojny? Myślałem nad wprowadzeniem do niego kilku modyfikacji i to byłaby interesująca opcja.
]
Jak najbardziej możemy.
Karl Schwarzengrau pisze: 21 sie 2024, 22:01 Suderland na Nordacie posiadał w zasadzie kolonie więc odrodzenie tutaj państwa by mijało się z celem (zwłaszcza poprzez zajęcie jakiegoś OBPP). Jedynym obszarem należącym bezpośrednio do Suderlandu była Koburgia, która znajduje się obecnie w granicach innego państwa. Więc nie, Suderland się nie odrodzi. Nie wykluczałbym jednak sytuacji, w której by powstało państwo zależne na wyspach suderlandzkich (lub ich części) w przypadku zagrożenia z zewnątrz. W tej sytuacji jednak Suderland by "odrodził się" jako państwo satelickie jednego z państw Bastionu, a przy tym posiadał swój dział na tym forum.
Zabezpieczenie Suderlandu byłoby na pewno ciekawą okazją do narracji. Nowa Orda posiada dwie bazy wojskowe na ziemiach dawnej Bialenii, posiadamy więc pewne doświadczenie, które moglibyśmy wykorzystać do założenia prowadzonej wspólnie z Błękitnym Korpusem bazy w Suderlandzie.
Awatar użytkownika
Karl Schwarzengrau
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 23 sie 2024, 10:36 Zabezpieczenie Suderlandu byłoby na pewno ciekawą okazją do narracji. Nowa Orda posiada dwie bazy wojskowe na ziemiach dawnej Bialenii, posiadamy więc pewne doświadczenie, które moglibyśmy wykorzystać do założenia prowadzonej wspólnie z Błękitnym Korpusem bazy w Suderlandzie.
Też jestem tego zdania, że to ciekawa okazja do narracji. Powinniśmy to wykorzystać czym prędzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gwardia Nowej Ordy”