ALL-ARCADIAN FRONT - KAMPANIA WYBORCZA (sierpień' 24)

Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

ALL-ARCADIAN FRONT - KAMPANIA WYBORCZA (sierpień' 24)

Post autor: Julius Ludovici »

W ostatnich dniach trwały intensywne rozmowy pomiędzy kierownictwem Statist Party, Frontem Ludowym oraz przedstawicielami arcadyjskiego biznesu celem zawiązania koalicji. Dzisiaj, 10 sierpnia 2024 roku doszło do sformalizowania umowy koalicyjnej.

Na listach wyborczych znajdują się
1. Azyen J. Hofsteede
2. Thomas Jagerović
3. Julius Ludovici
4. Francisco Pais

(kolejność alfabetyczna według nazwisk; może ulec zmianom)

Hasłem wyborczym koalicji będzie Arcadia has awaken! - Arcadia przebudziła się i szereg środowisk dąży do rozbicia monopolu Partii Populistycznej, która zdecydowała się na obranie kursu na lewo w kwestiach światopoglądowych.

Jak podkreślają członkowie koalicji - naszym głównym celem jest uniemożliwienie populistom stworzenia samodzielnej większości. To my reprezentujemy ludzi - farmerów, przemysłowców, robotników, środowisko biznesu, mniejszości narodowe. Nie jesteśmy tylko skrajną prawicą - znajdują się w naszych szeregach zarówno centrowcy, jak i lewicowcy. Łączy nas jeden cel, w ramach którego będziemy konsekwentnie realizować własne programy, które pozostają w dużej mierze zbieżne.
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Re: ALL-ARCADIAN FRONT - KAMPANIA WYBORCZA (sierpień' 24)

Post autor: Stanisław Dmowski »

Drodzy zebrani,
tak, podpisałem umowę koalicyjną z partią państwowców. Już wcześniej opowiadałem się za tym, aby w Arcadii wyklarował się duopol, który ożywi naszą politykę. Jako, że słowa muszą przejść w czyn, postanowiłem dać przykład i przyłączyłem się wraz ze swoimi ludźmi do środowiska, które jest mi najbliższe. Przed nami jest dużo pracy, musimy dołożyć wszelkich starań, aby przekonać jak najwięcej Arkadyjczyków, że nasz program jest słuszny a głos na populistów będzie głosem zmarnowanym. Proponuję zwołanie konwencji naszej koalicji, na której dokładnie zaprezentujemy nasze punkty programowe i zewrzemy szeregi, rozdzielając zadania.
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

Julius Ludovici bez dnia zwłoki przeszedł do ogólnokrajowej kampanii wyborczej. Kampania nie będzie ograniczona wyłącznie do stanu Whiteland - przedstawiciel All-Arcadian Front oraz lider Statist Party w najbliższych dniach odwiedzi stolicę każdego stanu, a po drodze zawita do pomniejszych miejscowości.

11 sierpnia rozpoczął swój tour po Arcadii od stolicy państwa, gdzie wygłosił przemówienie.

Spotkanie odbyło się w hali sportowej, na wiec przyszło ok. 10 000 ludzi, wielu sympatyków stało także pod halą.

Gdy Julius Ludovici wszedł na mównicę, odegrano hymn Statist Party. Następnie wyciągnął broszurę Ten points of Greater Arcadia i rozpoczął swoje przemówienie.
Ladies and Gentlemen!
Dziękuję za przybycie na wiec w to ciepłe niedzielne popołudnie. To spotkanie jest dowodem, że pomimo obstrukcji oraz prowokacji naszych wrogów politycznych, wiece koalicji potrafią przyciągnąć nie tylko ekstremów i oligarchów, ale prawdziwie zwykłych ludzi - robotników, przedsiębiorców, widzę uczniów i studentów, farmerów i wielu innych grup. Przepraszam w tym miejscu, że nie wymienię wszystkich - ale dostrzegam tyle zróżnicowanych środowisk, że by wymieniać wszystkich bym zdążył państwa zanudzić! A to nie jest celem mojego wystąpienia!
Na początku wspomniałem o obstrukcji oraz prowokacji wrogów politycznych. W tym miejscu, z wielkim żalem, muszę wskazać tego wroga z imienia i nazwiska - jest nim mr Andrew Hordeman, lider Populistów oraz pastor kościoła odrodzeniowego. W ostatnich dniach dopuścił się wobec nas, głównie wobec mnie, tylu kłamstw i obelg, że nie mogę dłużej udawać, że nie ma wroga. Określił nas jako wrogów społeczeństwa otwartego i posługuje się hasłem "no pasaran!", które jednoznacznie budzi skojarzenia z lewicowym bandytyzmem i terroryzmem. Ciekawe czy na drodze prowadzenia kampanii wyborczej oraz kariery politycznej także przewiduje terror polityczny i morderstwa polityczne przedstawicieli opozycji.
Mr Hordeman pięknie mówi o reprezentacji zwykłych ludzi, lecz niewiele z nimi ma wspólnego. Zamiast reprezentować zwykłych ludzi - zafiksował się na reprezentacji bandytów z obcych plemion oraz liberalnych ekstremów. Jednocześnie nie interesuje go bezpieczeństwo zwykłych ludzi - nie zajmuje się bezpieczeństwem drobnych przedsiębiorców ani farmerów - którzy byli i są dalej terroryzowani przez Apaczy, Aborygenów, najeźdźców zza zachodniej granicy, a także daje polityczny parasol liberalnej ekstremie, która jak zechce zorganizować w tym mieście paradę równości - to pewnie mr Hordeman obejmie ją patronatem! A potem opowie się publicznie za stosowaniem zaimków.
My reprezentujemy zwykłych ludzi i dlatego wszyscy powinniśmy służyć jednej sprawie - Arcadii. Jesteśmy sługami naszego państwa. Nie powinniśmy służyć finansjerze, która rozlicza i sztucznie nabija niskiej jakości aktywności. Nie powinniśmy służyć partykularnym interesom politycznym. A także nie powinniśmy służyć Apaczom ani Aborygenom! Jak chcą być równo traktowani to powinni przestać Was terroryzować, moi rodacy.
Większa Arcadia narodzi się ze współpracy pomiędzy państwowcami, socjalistami oraz przedstawicielami biznesu o zapatrywaniach patriotycznych! I to jest nasz program!
Arcadia has awaken!
Na koniec zaprezentowano plakat wyborczy Juliusa Ludoviciego.

Obrazek

Członkom zgromadzenia rozdawano także broszurę Ten points of Greater Arcadia.
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

12 sierpnia Julius Ludovici zawitał do stolicy stanu Tropico - Cienfuegos. Spotkanie odbyło się na terenie otwartym - na głównym placu miejskim przed ratuszem. Ponownie zjawiło się kilka tysięcy uczestników zgromadzenia.
Ladies and Gentlemen!
Jest mi niezmiernie miło, że mogę gościć w tym pięknym mieście będącym stolicą stanu Tropico. Jest tu bardzo pięknie, widać niesłychany trud pracy ludzi tu mieszkających, którzy dobrze pracują pod zarządem naszego koalicjanta - gubernatora stanu Tropico Francisco Paisa, który jest liderem Frontu Ludowego. W tym stanie także szerokim poparciem cieszy się nasz koalicjant i ekscelencja Pais.
Drodzy mieszkańcy stanu Tropico! Stojąc tu czuję się jak pośród przyjaciół. Widzę Was i jestem dumny z tego, że jesteśmy rodakami, jestem dumny z tego, że tworzymy jeden naród i budujemy jedno państwo.
Tu chciałbym zwrócić się zwłaszcza do socjalistów zamieszkujących ten stan. Wczoraj zaszło coś co było tylko formalnością, ale nie sposób nie odnieść się do tego. Wasz już były towarzysz partyjny mr Cartier odszedł z Waszej partii. Chociaż zasłania się demagogicznym hasłem wolności pokazuje Wam co to za wolność - dla niego i jemu podobnych nie liczy się wolność Arcadyjczyków, ale wolność ponadnarodowa, wolność bez granic - taka wolność, jeśli zostanie zaprowadzona, będzie pałką wymierzoną przeciwko Wam. Trzeba wyrażać albo dziecinne przekonanie albo dążyć do destrukcji by dążyć do wyzwolenia wszystkich - bo tego nie da się osiągnąć. Nie da się uszczęśliwić wszystkich. Mr Cartier z kolei dąży do wyzwolenia tych ponadnarodowych, tych niecywilizowanych i destrukcyjnych - którzy obrócą się przeciwko Wam jak tylko dostaną parasol ochronny władzy. Oskarżają nas o bycie skrajnymi, o bycie ekstremą. My jednak nie niszczymy - my budujemy Arcadię. Z kolei wszelkie inne hasła o wolności ponad naturalnymi podziałami, wynikającymi z istoty polityki, zamiast budować obrócą Arcadię w ruinę. To jest oczywiste, że wolność niecywilizowanych bandyckich grup oraz zagranicznych ekstremów liberalnych pozbawi wolności Was i sprawi, że element anty-arcadyjski będzie posiadał prawa równe Wam, a w konsekwencji - będzie robił wszystko przeciwko Wam.
Z racji charakterystycznego dziedzictwa kulturowego, pozdrowię Was na koniec okrzykiem

Arcadia - Una!
Arcadia - Grande!
Arcadia - Libre!
Arriba Arcadia!
Tłum na wezwanie odpowiedział hucznie - Arcadia Una, Grande y Libre! Arriba!

Po wiecu rozdano materiały wyborcze zgromadzonym.
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

Komunikat Juliusa Ludoviciego

Chciałbym sprostować jedną rzecz, którą podchwycił Mr Hordeman. Mówiąc o zagranicznej liberalnej ekstremie nie miałem na myśli przedstawicieli Partii Populistycznej. Moja osobista sympatia do Prezydenta Felta, Mr Dexa, Mr Pahlaviego, a także Mr Hordemana nie uległa zmianie.

Jestem tylko zaskoczony wyczynami tego ostatniego, który pierwszy przyszedł na zjazd Statist Party i zaczął zadawać prowokacyjne pytania, a następnie podżegał konflikt. Dzisiaj wygłosił wezwanie do zaprzestania ideologizacji, tymczasem zniekształcił moje słowa oraz intencje celem kontynuowania brudnej kampanii. Mr Hordeman, opamiętajcie się!

Żywię nadzieję, że ten prowokacyjny plakat autorstwa Mr Hordemana nie powstał intencjonalnie, lecz wskutek niezrozumienia moich słów. Jednocześnie wymowa tego plakatu pokazuje jedno - są mniejszości, a nie ma miejsca dla Arcadii - czy to kierunek Partii Populistycznej? Skoro Mr Hordeman nie potrafi sam się opanować to mam nadzieję, że członkowie partii to uczynią.
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Rozpoczęła się debata i byłoby nam niezmiernie miło gdyby przedstawiciel All-Arcadian Front się również wypowiedział, przedstawił nieco tę koalicję i może zarysował z lekka swój pomysł na wybory...
@Julius Ludovici @Francisco País @Thomas Jagerović @Azyen J. Hofsteede :) ;)
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Oranii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

W trakcie ostatnich dni, Julius Ludovici odwiedził w cyklu wizyt kolejno stolice stanów Waswanipi, Redrock, Wildland, New Olympia oraz Navimay. Zakończył kampanię wyborczą 20 sierpnia w Whitelandzie, gdzie wygłosił krótkie przemówienie.
W życiu każdego narodu przychodzi czas decyzji, decydujący o jego przeznaczeniu. Jeśli nie chcecie stagnacji i polityki fajności - to jesteśmy my! Rzucający propozycję nowej polityki, mający wykrzesać z nas wszystkich więcej pozytywnych i witalnych sił niż prezentujemy dotychczas. Jednocześnie podkreślę, że w trakcie tej kampanii chciałem odwiedzić wszystkie miasta, bez względu na kolory partyjne i sympatie polityczne - wierzę, że staniemy wszyscy razem ponad konflikty polityczne i w Whitelandzie, Redrock, Navimay, New Olympii, Tropico, Wildlandzie oraz Waswanipi powstaniemy razem i wspólnie powiemy, że Arcadia żyje w nas i idzie naprzód!
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Gubernator Tropico wobec natłoku obowiązków zawiesił w ostatnich dniach kampanię wyborczą, niemniej im bliżej do wyborów, tym konieczność powrotu jest większa. Przekonany przez współpracowników Pais wraca na kampanijny szlak, aby wywalczyć jak najlepsze poparcie dla Frontu. W najbliższym czasie zaplanowano wiec wyborczy w San Cristobal, gdzie poruszony zostanie temat programu koalicji i priorytetów na następną kadencję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac Odkrywców”