PARTIA POPULISTYCZNA - KAMPANIA WYBORCZA (SIERPIEŃ 2024)

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

PARTIA POPULISTYCZNA - KAMPANIA WYBORCZA (SIERPIEŃ 2024)

Post autor: Andrzej Ordyński »

Obrazek
Kampania wyborcza Partii Populistycznej w wyborach od Kongresu II kadencji rozpoczęła się konwencją w stołecznym New Neocity, D.C. Wydarzenie to wzbudziło wielki entuzjazm i energię wśród działaczy oraz zwolenników partii. Na ulicach miastach spotkać można było masę uśmiechniętych ludzi z arcadyjskimi flagami, przekonanych, że Arcadia podąża w dobrym kierunku, który utrwalony może zostać tylko poprzez kolejny triumf Populistów.

Konwencja zorganizowana została w jednej z największych hal widowiskowych w kraju, Liberty Hall, przyciągnęła tłumy zwolenników oraz członków partii z różnych zakątków kraju. Ludzie wywodzący się z różnych klas społecznych, grup zawodowych i etnicznych, wyznający różne religie i prezentujący różne style życia, wspólnie zamanifestowali swoje poparcie dla programu Partii Populistycznej oraz wspólną wizję Arcadii - kraju silnego, sprawiedliwego i różnorodnego.

Głównym motywem konwencji była potrzeba utrzymania dotychczasowego tempa i kierunku rozwoju. Populiści w swoich przemówienia podkreślali potrzebę reprezentacji interesów "zwykłych ludzi", niezależnie od ich indywidualnych cech. Zwrócono uwagę na wciąż istniejące problemy społeczne, których nie udało się w pełni wykorzenić podczas pierwszej kadencji Kongresu. Podkreślano, że ich kandydaci Populistów do Kongresu to ludzie wywodzący się z różnych grup społecznych i środowisk, którzy doskonale rozumieją potrzeby obywateli i będą walczyć o ich interesy.

Jednym z kluczowych momentów konwencji było wystąpienie lidera partii, Andrew Hordemana, który zaprezentował główne postulaty programu wyborczego. Sztandarowym hasłem Partii Populistycznej w nadchodzących wyborach jest napisanie Konstytucji Konfederacji Stanów Arcadii. Jest to naturalny kolejny krok w rozwoju państwa, które potrzebuje rozsądnych, stałych zasad, aby harmonijnie się rozwijać. Kolejnym punktem programu jest rozwój edukacji i nauki, obejmujący przyjęcie ustawy regulującej tę dziedzinę oraz wsparcie działalności uniwersytetów i szkół. Nie mniej istotny jest rozwój transportu, obejmujący modernizację sieci dróg i lotnisk, rozwój kolei i transportu morskiego.

Konwencja ma również na celu zmobilizowanie wyborców. Organizatorzy zachęcali uczestników do aktywnego angażowania się w kampanię, organizowania lokalnych wydarzeń oraz promowania kandydatów partii w swoich społecznościach. Całe wydarzenie zostało starannie zaplanowane i miało na celu zbudowanie silnej pozycji startowej przed wyborami do Kongresu, ukazując Partię Populistyczną jako jedyną alternatywę dla koalicji skrajnej prawicy z socjalistami.

A teraz zapraszam do wygłoszenia przemówienia Prezydenta @Mark Felt, lidera naszej listy! Proszę o wielkie brawa!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Re: PARTIA POPULISTYCZNA - KAMPANIA WYBORCZA (SIERPIEŃ 2024)

Post autor: Mark Felt »

Ilość osób była ogromna. Wybory dla mieszkańców Arcadii to święto demokracji, ustroju w który wierzą i są gotowi bronić go do ostatniej kropli krwi. Jeden z najważniejszych fundamentów tego kraju - kraju, który rośnie w siłę i który jest ucieleśnieniem tego, że to oni mają wpływ na kształt państwa.
Prezydent Felt wraz z Pierwszą Damą dojechali na miejsce. Jednak kolumna rządowych pojazdów szybko stała się obiektem zainteresowania tych, którym nie udało się dostać do środka gdzie odbywało się to wielkie wydarzenie dla sympatyków Partii Populistycznej. Mimo wszystko Prezydent i tak wyszedł i powitał wszystkich zebranych, po drodze ściskał ręce i dziękował za przybycie.
Obrazek
Minęła zaledwie chwila w której to Prezydent Felt wszedł na specjalnie na to wydarzenie przygotowaną scenę, powitał swojego Vice Preyzdenta oraz przyjaciela Mr. Hordermana i ruszył w kierunku mównicy. Spokojnym ruchem ręki uspokoił zebrany tłum.
Witaj Arcadio!
Jestem poruszony widokiem jaki zastałem. Tylu ludzi, ludzi dobrej woli zebrało się dziś aby wyrazić swoje poparcie dla Partii Populistycznej.Dziękuję Wam wszystkim za przybycie i dziękuję również tym, którzy śledzą nas poprzez inne media.
Ogromne podziękowania dla Pana Hordermana, który wraz z niesamowitym zespołem przygotował to wszytko.
To zaszczyt móc tu być, naprawdę. Tę energię czułem już w momencie gdy zobaczyłem was wszystkich tu zebranych.
Zbliżają się wybory, które będą drugimi w historii naszego wspaniałego kraju, dlatego też widok ludzi w różnym wieku napawa mnie nadzieją i pewnością, że wszystkim zależy na dobru naszej ukochanej Arcadii.
Partia Populistyczna to partia, która widzi i słyszy was, niezależnie od wyznania, koloru skóry, czy orientacji seksualnej. To właśnie wy jesteście głosem, który poprzez nas - kongresmenów, którzy reprezentują was w kongresie decydujecie o wszystkim.
Power to the People! To właśnie nasze hasło. Nasze bo stanowimy jedną, zgraną drużynę. Zależy nam na ciągłym rozwoju Arcadii. Kraju, który daje każdemu to aby mógł osiągnąć wszystko.
Zależy nam na wykształconym społeczeństwie, na tym aby z każdego zakątka, czy to w New Olympii, czy w Wildlandzie każdy z was mógł dotrzeć tam gdzie chce. I co najważniejsze zależy nam aby kwintesencja jaką jest konstytucja gwarantowała nam wszystkim prawo do wolności pod każdym względem.
Dlatego z tego miejsca proszę was o to abyście w nadchodzących wyborach przyszli do urn! Abyście mogli dalej kontynuować Arkadyjski Sen, aby się ziszczał w każdym momencie waszego życia.
Nasz siłą to jedność! Nasza siła to dążenie do budowania społeczeństwa obywatelskiego! Dlatego wierzę, że Partia Populistyczna to jedyna i słuszna droga ku świetlanej przyszłości.
Dziękuję Wam bardzo i YES WE CAN!
God Bless Arcadia!
God Bless all of Us!
Prezydent podziękował zebranym którzy skandowali hasło przyświecające Partii Populistycznej i oddał mównicę Mr. Hordemanowi.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Bardzo dziękuję za to wspaniałe przemówienie! Teraz zapraszam do zabrania głosu @Ronon Dex. Zachęcam do przedstawienia motywów do kandydowania właśnie z listy Partii Populistycznej oraz planów na rozwój transportu w Arcadii.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Obrazek

Witam Wszystkich Zgromadzonych !

Dlaczego kandyduję?

Jak wszyscy wiedzą, wcześniej nie zamierzałem tego robić i nie zamierzałem udzielać się w polityce - efekt przeszłych, niezbyt sympatycznych doświadczeń w tej materii z innego kraju.

Jednak Andrew Hordeman przekonał mnie, że należy wziąć odpowiedzialność za państwo również w sferze politycznej, a po obserwacji życia politycznego w Arcadii stwierdziłem, że jest w niej i miejsce dla mnie.

Jakie są moje cele?

Moim hasłem wyborczym jest "AKTYWNOŚĆ - OBRONNOŚĆ - GOSPODARKA"...

AKTYWNOŚĆ

Jestem obywatelem aktywnym (co potwierdzają statystyki ISM), co prawda nie zawsze specyfika mojego obecnego reala daje czas na wielkie projekty i mozolną dłubaninę, stąd realizowane przeze mnie projekty rozwijają się powoli... Inna sprawa, że uważam od dawna, że zabawa w mikronacje to maraton, a nie sprint. Wolę powoli, ale w dobrej jakości, niż wypluwać z siebie parozdaniowe posty "o niczym".

Staram się jednak być na forum przynajmniej 2-3 razy dziennie, odpowiadać na bieżąco i realizować to czego się ode mnie wymaga. Mogę więc obiecać, że jeżeli zostanę wybrany to będę wywiązywał się terminowo z obowiązków Kongresmena i nie zaniedbam przez to innych spraw jak administrowanie forum i stroną Bastionu.

Ci co mnie znają z wcześniejszej działalności to wiedzą, że jak już wchodzę do jakiegokolwiek parlamentu to nie trzeba czekać na oddanie przeze mnie głosu czy wykonanie czynności, do których się zobowiązałem lub, do których obliguje mnie obowiązek, związany z mandatem.

OBRONNOŚĆ

Obecnie pełnię funkcję Sekretarza Obrony i może nasza armia nie rozwija się w zawrotnym tempie, ale stawiam zdecydowanie na jakość, to jak to robiłem dawniej w Republice Bialeńskiej.

Moim obecnym celem jest stworzenie naszej Marynarki Wojennej, sformowanie Sił Powietrznych i opracowanie wcześniej prezentowanych elementów Wojsk Lądowych. Przygotowuję sporo materiałów ilustrowanych, ale spięcie tego wszystkiego wymaga sporo czasu - jednak efekt będzie naprawdę warty cierpliwości i działania bez pośpiechu.

Zamierzam postawić właśnie na silną flotę i lotnictwo - jako podstawę naszej obronności czyli kraju na odległym (od większości mikronacji) kontynencie.

Moim celem jest tez nawiązywanie współpracy wojskowej też z innymi krajami - takimi, które są Arcadii przyjazne i działają w tej materii np. z Voxlandem oraz oczywiście Leocją.

GOSPODARKA

W tej dziedzinie mamy wiele do zrobienia... Pewien początek już mamy, ale musimy rozwijać się dalej. trzeba stworzyć dobre warunki dla przedsiębiorczości i doprowadzić kiedyś do sytuacji gdzie to od nas będzie się kupować, a nie my będziemy musieli kupować. Mam wszelkie szanse stworzyć silną gospodarkę, która będzie oferowała swoje usługi w innych zakątkach mikroświata. Pewne początki już są... ale to jeszcze za mało. Trzeba działać i pracować samemu oraz dopingować naszych obywateli do rozwijania swojej przedsiębiorczości.

Ważnym elementem zarówno dla gospodarki, jak i wspomnianej wcześniej obronności jest stworzenie wreszcie odpowiedniej mapy naszego kraju. Miejsca gdzie będziemy mogli nanosić równe elementy i która ułatwi rozeznanie się w naszym kraju zarówno naszym obywatelom, jak i przybywającym tutaj gościom zagranicznym.

Moim zdaniem jest to pewien priorytet, na który trzeba znaleźć czas pomiędzy innymi zadaniami... Musimy wreszcie zawiązać grupę twórców mapy czy nawet centralny rządowy instytut kartograficzny, do koordynowania tego wszystkiego.

Ze stworzeniem mapy powiązana jest komunikacja lądowa - zbudowanie (opisanie) sieci dróg, linii kolejowych, lotnisk i portów morskich.

Nie możemy jednak zapominać o komunikacji lotniczej (to już w sumie działa) oraz komunikacji morskiej. Tego drugiego elementu nam zdecydowanie brakuje, a przecież to nasze "okno na świat", wszak żyjemy na odległym kontynencie. Stworzenie odpowiednio rozbudowanej i prężnie działającej floty handlowej jest jednym z moich celów na najbliższy czas.

DLACZEGO KANDYDAT BEZPARTYJNY?

Bo zawsze przedkładam interes państwa ponad interesy partyjne...

DLACZEGO Z POPARCIEM PARTII POPULISTYCZNEJ?

Sympatyzuję z Partią Populistyczną, ale bardziej dzięki ludziom ją reprezentującym niż przez partyjne hasła i cele.

Uważam, że to ludzie tworzą udaną mikronację - stąd idee równości obywateli głoszone przez partię Populistyczną są mi bliskie. Ale przede wszystkim to skład osobowy Partii Populistycznej spowodował, że postanowiłem do mikronacyjnej polityki jednak wrócić i walczyć o miejsce w Kongresie z poparciem tego ugrupowania politycznego.

Po prostu znając niektórych od wielu lat, innych od niedawna zauważyłem, że mają podobne do mnie gusta w zabawie mikronacyjnej. Lubimy dobrą atmosferę od kłótni, a naszych sporów merytorycznych nie przenosimy na inny grunt i pomimo różnic odnosimy się do siebie z szacunkiem. Zawsze twierdziłem, że mikronacyjne kłótnie podnoszą aktywność tylko na krótką metę - potem następuje długa cisza.

CO MOGĘ OBIECAĆ JEŻELI ZOSTANE WYBRANY?

- Aktywność,
- Konsekwencję w działaniu,
- Dbanie o rozwój Konfederacji Stanów Arcadii,
- Jakoś, a nie ilość - w dziedzinach, którymi się zajmuję,
- Współpracę z każdym komu leży na sercu dobro Naszego Kraju.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Bardzo dziękuję za świetne przemówienie! Na podstawie dziesięcioletniej znajomości mogę zaświadczyć, że lepszego kandydata w mikroświecie nie ma. :)

A teraz zapraszam @Reza I Pahlavi do przedstawienia swojej sylwetki oraz planów na najbliższą kadencję. Proszę o gromkie oklaski!
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

NIGDY WIĘCEJ RECYDYWY RASIZMU I HOMOFOBII

Obrazek
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Niestety @Andrew Hordeman , ale w tym tygodniu dopadła mnie realioza, a jeszcze do tego bierze mnie jakieś choróbsko :roll:
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Obrazek

Drodzy Arcadyjczycy!

To już ostatnie dni kampanii wyborczej, niezwykle wyrównanej i emocjonującej. Oba komitety liczą po 4 kandydatów, o zwycięstwie zdecyduje więc werdykt dwóch obywateli, którzy tym razem nie kandydują (@Yannick Cartier i @Norbert Byfyj) oraz aktywność w czasie kampanii wyborczej. Przypominam, że każdy kandydat i sympatyk przekłada się na 100 głosów, a każdy post w czasie kampanii na 1 głos.

Zachęcam bezpartyjnych Arcadyjczyków do udzielenia Partii Populistycznej kredytu zaufania i dopisania się na listę sympatyków: viewtopic.php?t=691

Wspólnie zbudujmy silną i różnorodną Arcadię!
Awatar użytkownika
Anonim Stempel
Kontakt:

Re: NIGDY WIĘCEJ RECYDYWY RASIZMU I HOMOFOBII

Post autor: Anonim »

Andrew Hordeman pisze: 12 sie 2024, 22:03 Obrazek
Dirty move
/-/ HEWRET Z GERWENU

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Tak to już jest w czasie kampanii wyborczej. :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac Odkrywców”