Link do kustosza.
Link do map na stronie Bastionu, gdzie są też starsze mapy - można prześledzić zmiany.
Dział utworzony, masz tam zwyczajnego moda i już tam kontynuujemy: viewtopic.php?t=703Eddie der Schneider pisze: ↑11 sie 2024, 17:38 Rozumiem. W takim razie z chęcią zaimplementuję Cesarstwo Zielone przez bastion i będę tu wklejał ogłoszenia z discorda kompasu, gdyż raczej będę jedyna osobą angażującą się w Pollinn z Cesarstwa. Więc mógłby Pan dopomóc w założeniu takiego działu, lub chociaż napisać jak to zacząć? Jak już wcześniej pisałem, z takiego forum korzystam pierwszy raz i nie chce nic zepsuć.
Nie mam uprawnień do przeglądania tego działu, a więc poproszę o info jak zapadnie decyzja... zresztą chyba tez kwestia Santery jest w rozpatrywaniu?
Taka myśl po dzisiejszej wizycie Libertonów: może warto byłoby oznaczać na mapie OBPP pozostające pod protekcją państw/organizacji/traktatów w jakiś inny sposób niż OBPP będące prawdziwie OBPP? Jako świeżak wiedziałbym tyle, że białe to niczyje, skąd mam wiedzieć że akurat ten fragment białego podlega jakimś ograniczeniom (choć ma być niczyj niby)?O ile wiem to akurat władze Konfederacji Stanów Arcadii podjęły decyzję by zabezpieczyć ten teren, pod kątem powstawania państw o podobnym klimacie lub nawiązujących mocno do dziedzictwa NUPIA. To co opisujesz niezbyt do tego pasuje, a raczej całkiem nie pasuje.
Bardzo mi się podoba ten pomysł. Wyróżnienie OBPP pod protekcją by w lepszy sposób wyjaśniało status danych obszarów.Joahim von Ribertrop pisze: ↑15 sie 2024, 23:21 Taka myśl po dzisiejszej wizycie Libertonów: może warto byłoby oznaczać na mapie OBPP pozostające pod protekcją państw/organizacji/traktatów w jakiś inny sposób niż OBPP będące prawdziwie OBPP? Jako świeżak wiedziałbym tyle, że białe to niczyje, skąd mam wiedzieć że akurat ten fragment białego podlega jakimś ograniczeniom (choć ma być niczyj niby)?
Osobiście proponowałbym oznaczać takie tereny kolorem szarym: jasnym szarym na OBPP które da się zaclaimować po spełnieniu odpowiednich wymagań (tereny Vaarlandu i Noklezji), a ciemnym szarym na OBPP nie do zaclaimowania (Bialenia, Neocont zachodni).
Taka to koncepcja, nie wiem czy dobra czy zła, podrzucam do rozważenia.
Dotychczas tereny "pod opieką" starałem się po prostu opisywać... ale masz dużo racji jest ich coraz więcej i warto wprowadzić dodatkową barwę dla tych "pod opieką".Joahim von Ribertrop pisze: ↑15 sie 2024, 23:21Taka myśl po dzisiejszej wizycie Libertonów: może warto byłoby oznaczać na mapie OBPP pozostające pod protekcją państw/organizacji/traktatów w jakiś inny sposób niż OBPP będące prawdziwie OBPP? Jako świeżak wiedziałbym tyle, że białe to niczyje, skąd mam wiedzieć że akurat ten fragment białego podlega jakimś ograniczeniom (choć ma być niczyj niby)?O ile wiem to akurat władze Konfederacji Stanów Arcadii podjęły decyzję by zabezpieczyć ten teren, pod kątem powstawania państw o podobnym klimacie lub nawiązujących mocno do dziedzictwa NUPIA. To co opisujesz niezbyt do tego pasuje, a raczej całkiem nie pasuje.
Jasne... dajcie znać jak to zatwierdzicie. No i rozpatrzcie sobie czy skoro wielkość się zmienia to może zrobicie nieco dokładniejszą linię brzegową, bo poprzednio nie miało to znaczenia, ale teraz będzie to już widać.Piwski Sroczyński pisze: ↑19 sie 2024, 18:45Sprawa wielkości i położenia Kompasu
@Ronon Dex udało nam się na Kompasie w gronie Państw, które chcą być częścią Pollinu porozumieć w sprawie dyskutowanego na Zjeździe Puszczyjkowskim przesunięcia Kompasu na wschód wraz ze zmianą jego wielkości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość