A może Arkadykjsko-Osiecki?
- Piwski Sroczyński • Stempel
- Kontakt:
A może Arkadykjsko-Osiecki?
Ostatnimi czasy coraz więcej czasu spędzam ma forum Bastionu, między innymi z wielkim zainteresowaniem przyglądając się rozwojowi Arcadii. Pełen podziwu dla wigoru nowopowstałegp państwa chciałbym zaproponować traktatu pomiędzy naszymi państwami a mającego na celu nawiązanie stosunków dyplomatycznych.
Już niedługo Zjazd Mikronacji, jeśli odpowiednio upoważniony obywatel Arcadii byłby ma nim obecny, to jak sądzę, byłoby to najlepsze miejsce do podpisania takiego dokumentu.
Już niedługo Zjazd Mikronacji, jeśli odpowiednio upoważniony obywatel Arcadii byłby ma nim obecny, to jak sądzę, byłoby to najlepsze miejsce do podpisania takiego dokumentu.
(-) Piwski Sroczyński h. Żmij
Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
- Julius Ludovici • Stempel
- Kontakt:
Re: A może Arkadykjsko-Osiecki?
Żaden z nas na tym zjeździe się nie pojawi, lecz doceniamy chęć nawiązania relacji i także jesteśmy zainteresowani. W kwestii zawarcia traktatu o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych proszę kontaktować się ze mną lub z Prezydentem KSA @Mark Felt poprzez pw.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ronon się pojawi, z tego co wiem.Julius Ludovici pisze: 10 sie 2024, 19:27 Żaden z nas na tym zjeździe się nie pojawi, lecz doceniamy chęć nawiązania relacji i także jesteśmy zainteresowani. W kwestii zawarcia traktatu o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych proszę kontaktować się ze mną lub z Prezydentem KSA @Mark Felt poprzez pw.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Kontakt:
Też tak słyszałem
Jesteś w błędzie... ja się oczywiście pojawię (tak jak na poprzednich zjazdach), nawet flagę Konfederacji Stanów Arcadii zamówiłem na tą okoliczność.
Możesz spokojnie przygotować dokumenty, podobnie jak i w przypadku Nan Di. O ile w Nan Di obecnie (z powodu nieobecności Cesarza) jestem czymś w rodzaju regenta i nie muszę mieć upoważnień, to w przypadku Arcadii już jakiś czas temu mnie obecny Prezydent upoważnił do kontaktów osobistych w imieniu Arcadii i załatwiania spraw Arcadii na zjeździe.Piwski Sroczyński pisze: 10 sie 2024, 16:43 Już niedługo Zjazd Mikronacji, jeśli odpowiednio upoważniony obywatel Arcadii byłby ma nim obecny, to jak sądzę, byłoby to najlepsze miejsce do podpisania takiego dokumentu.
W przypadku dokumentów w podpisie proszę umieścić coś w tym stylu:
Z upoważnienia Prezydenta Konfederacji Stanów Arcadii, Sekretarz Obrony Ronon Dex
Dla Nan Di:
W imieniu Niebiańskiego Cesarza, Wielki Marszałek Ronon Dex
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Będzie to wyglądało komicznie, podczas popijawy pod namiotami nastąpi "uroczyste" podpisanie traktatu
PS. Ja się tylko śmieje, nic mi do tego zjazdu!
PS. Ja się tylko śmieje, nic mi do tego zjazdu!
Akurat nie pod namiotami, bo normalnie mamy wynajęte pokoje w ośrodku... nawet go znam, bo wiele lat temu nocowałem tam podczas pewnych zawodów strzeleckich w Poznaniu.Francisco País pisze: 11 sie 2024, 19:11 Będzie to wyglądało komicznie, podczas popijawy pod namiotami nastąpi "uroczyste" podpisanie traktatu![]()
Zdziwiłbyś się zapewne, ale pamiętam dwa lata temu podpisywanie traktatów i całkiem fajnie to wtedy gospodarze/organizatorzy zjazdu zorganizowali - był stosowny stół i pomieszczenie udekorowane flagami.
- Kontakt:
W środę wracam do domu to złożę propozycje, tylko potrzebne byłyby mi herby do wrzucenia na traktat. Co do zapisów to proponowałbym zupełne mikronacyjne minimum, takie jak choćby Nan Di podpisało rok temu z Edelweiss @Ronon Dex
Tak, typowy tekst traktatu o wzajemnym uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych itd.Piwski Sroczyński pisze: 12 sie 2024, 09:51 W środę wracam do domu to złożę propozycje, tylko potrzebne byłyby mi herby do wrzucenia na traktat. Co do zapisów to proponowałbym zupełne mikronacyjne minimum, takie jak choćby Nan Di podpisało rok temu z Edelweiss @Ronon Dex
Herb KSA: https://kustosz.stempel.org.pl/1148/100 ... 3542_t.png
Przy podpisie możesz dać mały "stempel" z pieczęcią Sekretarza Obrony (bo fizycznie będę podpisywał w imieniu Prezydenta): https://kustosz.stempel.org.pl/1148/100 ... 633828.png
W przypadku Nan Di jest herb i herb wielki:
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 998476.png
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 998475.png
Nie stosujemy pieczęci, zamiast tego są odpowiednio duże i wytłuszczone znaki w "chińskim uproszczonym":
Wielki Marszałek Cesarstwa Nan Di: 南迪帝国大元帅 (nie kombinuj - przez translator Google to zrób).
- Kontakt:
Widzę, że na zeszłorocznym traktacie było godło, użyć jego czy herbu?Ronon Dex pisze: 12 sie 2024, 10:17 W przypadku Nan Di jest herb i herb wielki:
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 998476.png
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 998475.png
Nie stosujemy pieczęci, zamiast tego są odpowiednio duże i wytłuszczone znaki w "chińskim uproszczonym":
Wielki Marszałek Cesarstwa Nan Di: 南迪帝国大元帅 (nie kombinuj - przez translator Google to zrób).