Szanowny Panie Spikerze,
Wnioskuję o obywatelstwo Konfederacji Stanów Arcadii. Swój wniosek motywuję tym, że nie mam pomysłów na Królestwo Garmanii, oraz tym, że chcę angażować się w działalność polityczną w Arcadii.
Z wyrazami szacunku,
Aleksander Czerepach
Wniosek o obywatelstwo
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Wniosek o obywatelstwo
Aleksander Czerepach
- Julius Ludovici • Stempel
- Kontakt:
Re: Wniosek o obywatelstwo
Ja nie Spiker, ale miałbym pytanie do Szanownego Pana Wnioskodawcy
Co Pan zamierza zrobić z Garmanią w sytuacji uzyskania obywatelstwa Konfederacji Stanów Arcadii? Istnieje uzasadnione ryzyko, że teren ten by został przejęty przez jakieś nordackie państewko. I tak, mam takie jedno konkretne na myśli.
Co Pan zamierza zrobić z Garmanią w sytuacji uzyskania obywatelstwa Konfederacji Stanów Arcadii? Istnieje uzasadnione ryzyko, że teren ten by został przejęty przez jakieś nordackie państewko. I tak, mam takie jedno konkretne na myśli.
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Dear Aleksander,
chociaż Arcadia jest młodym państwem to ma duże aspiracje i chce świecić przykładem pośród wszystkich państw mikroświata jako to, które ma lojalnych, rzetelnych i aktywnych obywateli. Podzielam obawy przedstawione przez Mr Ludoviciego, jeśli zostanie Pan naszym obywatelem, jaką mamy gwarancję, że nie odejdzie Pan od nas po pary dniach/tygodniach działalności do Garmanii. Nie lepiej zamknąć jeden etap i zacząć drugi? Mam w tej kwestii pewną poradę, jednak proszę zgłosić się na moją skrzynkę prywatną.
chociaż Arcadia jest młodym państwem to ma duże aspiracje i chce świecić przykładem pośród wszystkich państw mikroświata jako to, które ma lojalnych, rzetelnych i aktywnych obywateli. Podzielam obawy przedstawione przez Mr Ludoviciego, jeśli zostanie Pan naszym obywatelem, jaką mamy gwarancję, że nie odejdzie Pan od nas po pary dniach/tygodniach działalności do Garmanii. Nie lepiej zamknąć jeden etap i zacząć drugi? Mam w tej kwestii pewną poradę, jednak proszę zgłosić się na moją skrzynkę prywatną.
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Gwarantuję, że nie odejdę, będę działał. Co do pytania Mr Ludoviciego to na razie nie mam pomysłu na Garmanii, nie znalazła się jakaś grupka obywateli chętna do działania. Poproszę jednak o ochronę międzynarodową dla terenów Garmanii, by nie stała się celem pikselożerców. Również uważam, że trzeba zamknąć jeden etap i zacząć drugi, więc teraz Królestwo Garmanii zakończy swoją działalność z powodu braku pomysłu. Co do porady również zwrócę się na PW.Francisco País pisze: 01 cze 2024, 19:09 Dear Aleksander,
Aleksander Czerepach
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Po roku eksperymentu nadszedł być może czas, żeby ocenić efekty podziału Brodrii... Widać wyraźnie, że jednoosobowe projekty niezbyt wypaliły na dłuższą metę.
Być może Nowa Orda i Garmania powinny zawrzeć związek państwowy? Dialog miałby więcej sensu niż monolog, a może gdybyśmy razem coś robili, to znalazłby się ktoś jeszcze.
Być może Nowa Orda i Garmania powinny zawrzeć związek państwowy? Dialog miałby więcej sensu niż monolog, a może gdybyśmy razem coś robili, to znalazłby się ktoś jeszcze.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Napisałem już Chanowi Andrzejowi, że pomyślę o związku państwowym. Jest jeszcze nadzieja dla Garmanii, by była aktywna. Chciałem zakończyć istnienie Garmanii, ale chyba przyjmę propozycję Chana Andrzeja. Mimo to, nie rezygnuję z ubiegania się o obywatelstwo arkadyjskie. Będę się starać działać równolegle w dwóch państwach.
Aleksander Czerepach
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Trzeba tylko wymyślić jakąś formułę funkcjonowania, nazwę, ustrój państwa związkowego. Ale to może załatwmy w innym wątku, żeby tutaj nie spamować. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Dorzuciłbym Nan Di... przy długotrwałej realiozie Piotra też nie widzę sensu dla monologów.Andżej-chan pisze: 01 cze 2024, 19:27 Być może Nowa Orda i Garmania powinny zawrzeć związek państwowy? Dialog miałby więcej sensu niż monolog, a może gdybyśmy razem coś robili, to znalazłby się ktoś jeszcze.
Dokładnie... trzeba założyć temat (gdzie powinien być) i zastanowić się nad przyszłością naszego "dalekiego wschodu". W sumie gdybyśmy opracowali dobrą "formułę" to i ciekawa współpraca z Arcadią by mogła być... nasz daleki wschód trochę podupadł, komuniści "za rogiem" to i działania wspólne na zasadzie USA-Korea Płudniowa/USA - Taiwan mogłyby nadać klimatu i aktywności.
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Cienfuegos, dnia 4 czerwca 2024 r.
Na podstawie art. 9 ustawy o obywatelstwie odmawiam przyznania obywatelstwa.
Na podstawie art. 9 ustawy o obywatelstwie odmawiam przyznania obywatelstwa.