Cześć !
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Re: Cześć !
Witam, mnie chyba również pamiętasz, ja też byłem Bialeńczykiem. Akurat Garmania jest mało aktywna, ale niedługo postaram się ją rozruchać. Zapraszam oczywiście do Królestwa, trochę jest rąk do pracy, a po za tym brakuje mi ludzi. Czytając artykuł o Radogoście na micropedii, dowiedziałem się, że byłeś szefem armii, więc możesz w Garmanii zająć się wojskiem.
Aleksander Czerepach
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Witaj!
Jeśli mogę polecić, przyjrzyj się bliżej projektowi Arcadii, który współtworzę na forum wraz z przyjaciółmi. Jeśli lubisz politykę, z pewnością się odnajdziesz. Ja zajmuje się tam stanem Tropico, który jest odpowiednikiem realowej Kuby/Nikaragui...
Jeśli mogę polecić, przyjrzyj się bliżej projektowi Arcadii, który współtworzę na forum wraz z przyjaciółmi. Jeśli lubisz politykę, z pewnością się odnajdziesz. Ja zajmuje się tam stanem Tropico, który jest odpowiednikiem realowej Kuby/Nikaragui...
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Adekwatne, do tego się tylko nadaje GarmaniaAleksander Czerepach pisze: 30 kwie 2024, 09:25 Akurat Garmania jest mało aktywna, ale niedługo postaram się ją rozruchać.
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Skądś Waszą Ekscelencję kojarzę. Czy Wasza Ekscelencja kiedyś nie działała w mikronacjach pod poprzednim wcieleniem?Francisco País pisze: 30 kwie 2024, 14:06Adekwatne, do tego się tylko nadaje GarmaniaAleksander Czerepach pisze: 30 kwie 2024, 09:25 Akurat Garmania jest mało aktywna, ale niedługo postaram się ją rozruchać.![]()
Aleksander Czerepach
- Thomas Lisendorff • Stempel
- Kontakt:
Witaj Ali w Bastionie
.
Jego Cesarska Mość, Tomasz I Mikołajewicz von Lisendorff
z Bożej Łaski Cesarz i Samodzierżca Rusowii, książe krupijski, chardoński, smargoński, bucharski i chakucki, Wielki Księżę Kartwelii
Marszałek Wielki Cesarskich Sił Zbrojnych Rusowii
- Radogost Radziwil
- Kontakt:
Witam, witam.
A korzystam z tego, że weekend Majowy i zacząłem pracę nad własnym mini projektem. Czegoś jak bank, nawet nie z myślą o Polin ale raczej tak z ciekawości. Przygotowałem częściową dokumentację czym i jak to ma działać
A korzystam z tego, że weekend Majowy i zacząłem pracę nad własnym mini projektem. Czegoś jak bank, nawet nie z myślą o Polin ale raczej tak z ciekawości. Przygotowałem częściową dokumentację czym i jak to ma działać

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jak coś stworzysz, to daj nam potestować. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Dzień dobry
W prawdzie jestem z poza Bastionu i być może nie jest to najlepsze miejsce na takie zwierzenia, ale zaciekawił mnie fakt, że Wasza Ekscelencja działał min. w Santanii. Zdaje się, że obecnie region ten należy do Związku Winkulijskiego i z tego tytułu bardzo chętnie poznałbym nieco bliżej klimat i historię tej krainy, o ile zechciałby Pan podzielić się swoimi wspomnieniami/pomysłami na to jak możnaby było ten region zagospodarować.
Rzecz jasna zachęcam do odwiedzenia i bliższego poznania wszystkich krajów Bastionu Polin.
W prawdzie jestem z poza Bastionu i być może nie jest to najlepsze miejsce na takie zwierzenia, ale zaciekawił mnie fakt, że Wasza Ekscelencja działał min. w Santanii. Zdaje się, że obecnie region ten należy do Związku Winkulijskiego i z tego tytułu bardzo chętnie poznałbym nieco bliżej klimat i historię tej krainy, o ile zechciałby Pan podzielić się swoimi wspomnieniami/pomysłami na to jak możnaby było ten region zagospodarować.
Rzecz jasna zachęcam do odwiedzenia i bliższego poznania wszystkich krajów Bastionu Polin.
Odpowiem szybciej, że SRS było projektem przejściowym między Republiką Victoria a Republiką Bialeńską, właściwie 3 osób: moją (Hugona Petrovicia), Feliksa Spirkina (Nikolaia Petrovicia) oraz Ardala Żiżky (Rolanda Heach-Romańskiego z Sarmacji). Santania (i Burgia) była w klimatach Bośni i Hercegowiny, a samo SRS było wzorowane na... faszystowskiej Chorwacji. Nawet zdążyłem doprowadzić do ulokowania państwa na mapie Vaarlandu wzdłuż północnej granicy Królestwa Agruii, ale na dłuższą metę państwo nie zachowało się w kartografii.EOvH pisze: 02 maja 2024, 14:23 zaciekawił mnie fakt, że Wasza Ekscelencja działał min. w Santanii. Zdaje się, że obecnie region ten należy do Związku Winkulijskiego i z tego tytułu bardzo chętnie poznałbym nieco bliżej klimat i historię tej krainy, o ile zechciałby Pan podzielić się swoimi wspomnieniami/pomysłami na to jak możnaby było ten region zagospodarować.
Kiedyś w gazecie "wBialenii", zanim Bajtuś usunął stronę, można było poczytać wspomnienia z SRS.
Po Feliksie Spirkinie pozostała Jahołdajewszczyzna oraz Niecodziennik Republikański:
https://niecodziennikrepublikanski.wordpress.com/
/-/ HEWRET Z GERWENU
Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Przy okazji nie mogę nie przypomnieć mojej relacji z 2. urodzin Apaczowa w 2013 r. W uroczystościach tych wzięło udział wiele interesujących osób, m.in. Nikolai Petrovic (Feliks Spirkin), Markus Vilander (Paweł Zanik), Arkadiusz II Filip (Ametyst Faradobus), Abdullah Aykm (@Baltazar Dostojewski).
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/4311/18
Z Feliksem wtedy zetknąłem się po raz pierwszy, a nieco ponad rok później już razem bawiliśmy się w Bialenii. Messengerowy kontakt mamy do dziś, jedna z najfajniejszych osób, jakie poznałem w mikronacjach. Niestety nie chce do nas wrócić.
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/4311/18
Z Feliksem wtedy zetknąłem się po raz pierwszy, a nieco ponad rok później już razem bawiliśmy się w Bialenii. Messengerowy kontakt mamy do dziś, jedna z najfajniejszych osób, jakie poznałem w mikronacjach. Niestety nie chce do nas wrócić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,