Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: Ronon Dex »

Nowa mapa polityczna mikroświata.

Poprawiłem kwestie graficzne oraz naniosłem poprawki zgłaszane w temacie mapy tymczasowej oraz pojawiające się w innych miejscach.

Obrazek

Link do kustosza.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
śp. J. von Ribertrop Stempel

Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: śp. J. von Ribertrop »

Teraz żem się skubnął... Where Toskania Antwerpia i Urbino?
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Joahim von Ribertrop pisze: 23 lip 2023, 14:01 Teraz żem się skubnął... Where Toskania Antwerpia i Urbino?
Na Twojej mapie oznaczone jako własność RON i Rotrii, a więc tak opisałem w uproszczeniu jak te państwa.

Faktem jest, że Orientyka, ze względu na niewielkie państwa i tereny należące do państw - chyba zasługuje na mapę w powiększeniu by móc to oznaczyć dokładniej. Ale to pewnie za jakiś czas... mapy nie są jedyna działalnością w mikroświecie... przynajmniej moją.

W zasadzie mam nadzieję na wykonanie w przyszłości dokładniejszych map poszczególnych kontynentów... pewnie takowe powstaną.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Jak zwykle bardzo dobra robota!

Tak przyjrzałem się niezamieszkanym kontynentom, i kusi ta Hiperborea, oj kusi... :P Marzeń i idei jest niestety dużo więcej niż czasu i rzeczywistych chęci... Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Kontakt:

Post autor: Coirloscadh »

Piękna mapa!
Andżej-chan pisze: 23 lip 2023, 17:48 Jak zwykle bardzo dobra robota!

Tak przyjrzałem się niezamieszkanym kontynentom, i kusi ta Hiperborea, oj kusi... :P Marzeń i idei jest niestety dużo więcej niż czasu i rzeczywistych chęci... Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
Kiedyś miałem plany utworzenia Teutońskiej kolonii karnej na wschód od Skytji - pomysł upadł, ale zrobiłem podstawy mapy topograficznej. Mogę pogrzebać jak ktoś chce
Obrazek
"I po co było to wszystko"
/-/Cillian Saerucaeg, Ostatni Romantyk

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andżej-chan pisze: 23 lip 2023, 17:48 Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
Jestem za... tylko najpierw musimy (jak zauważyłeś) zbudować infrastrukturę i stosowną flotę.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Co do Hiperborei to sam byłbym zainteresowany utworzeniem mitycznej kolonii dla Nan Di. Fajne miejsce mogłoby tam powstać na którym opowiadali byśmy jakoby legendy były prawdą.

Wyobrażacie sobie słowiańskie bóstwa jako prawdziwe? Czy też różne nasze zabobony w jednym miejscu? ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Post autor: Robert Drenin »

Ronon Dex pisze: 23 lip 2023, 13:25 Nowa mapa polityczna mikroświata.

Poprawiłem kwestie graficzne oraz naniosłem poprawki zgłaszane w temacie mapy tymczasowej oraz pojawiające się w innych miejscach.

Obrazek

Link do kustosza.
Ja tylko chciałem akurat zaznaczyć, że pomimo iż RLS jest powiązane z moją osobą, to akurat ma pełne prawo do samostanowienia i w żaden sposób nie jest uzależnione od polityki Związku Kolektywistycznych Republik Rad. Toteż może być spokojnie oznaczone innym kolorem. :)
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 23 lip 2023, 19:28 Ja tylko chciałem akurat zaznaczyć, że pomimo iż RLS jest powiązane z moją osobą, to akurat ma pełne prawo do samostanowienia i w żaden sposób nie jest uzależnione od polityki Związku Kolektywistycznych Republik Rad. Toteż może być spokojnie oznaczone innym kolorem. :)
W sumie to się w ogóle zobaczy... bo z tego co wiem ulokowanie się na tym kontynencie wymaga jakiejś zgody czegoś międzypaństwowego co reguluje bytność na tym kontynencie. Stąd na razie i tak RLS zapisałem kursywną jako do wyjaśnienia statusu tego państwa. W razie czego dostanie inny kolorek... przy najbliższej aktualizacji mapy.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Aktualizacja 24.07.2023

Obrazek