Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Nowa mapa polityczna mikroświata.
Poprawiłem kwestie graficzne oraz naniosłem poprawki zgłaszane w temacie mapy tymczasowej oraz pojawiające się w innych miejscach.
Link do kustosza.
Poprawiłem kwestie graficzne oraz naniosłem poprawki zgłaszane w temacie mapy tymczasowej oraz pojawiające się w innych miejscach.
Link do kustosza.
- śp. J. von Ribertrop • Stempel
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Teraz żem się skubnął... Where Toskania Antwerpia i Urbino?
Na Twojej mapie oznaczone jako własność RON i Rotrii, a więc tak opisałem w uproszczeniu jak te państwa.Joahim von Ribertrop pisze: 23 lip 2023, 14:01 Teraz żem się skubnął... Where Toskania Antwerpia i Urbino?
Faktem jest, że Orientyka, ze względu na niewielkie państwa i tereny należące do państw - chyba zasługuje na mapę w powiększeniu by móc to oznaczyć dokładniej. Ale to pewnie za jakiś czas... mapy nie są jedyna działalnością w mikroświecie... przynajmniej moją.
W zasadzie mam nadzieję na wykonanie w przyszłości dokładniejszych map poszczególnych kontynentów... pewnie takowe powstaną.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jak zwykle bardzo dobra robota!
Tak przyjrzałem się niezamieszkanym kontynentom, i kusi ta Hiperborea, oj kusi...
Marzeń i idei jest niestety dużo więcej niż czasu i rzeczywistych chęci... Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
Tak przyjrzałem się niezamieszkanym kontynentom, i kusi ta Hiperborea, oj kusi...
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Piękna mapa!
Kiedyś miałem plany utworzenia Teutońskiej kolonii karnej na wschód od Skytji - pomysł upadł, ale zrobiłem podstawy mapy topograficznej. Mogę pogrzebać jak ktoś chceAndżej-chan pisze: 23 lip 2023, 17:48 Jak zwykle bardzo dobra robota!
Tak przyjrzałem się niezamieszkanym kontynentom, i kusi ta Hiperborea, oj kusi...Marzeń i idei jest niestety dużo więcej niż czasu i rzeczywistych chęci... Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
Jestem za... tylko najpierw musimy (jak zauważyłeś) zbudować infrastrukturę i stosowną flotę.Andżej-chan pisze: 23 lip 2023, 17:48 Ale jak ogarniemy wstępnie sprawy w naszych krajach, to musimy koniecznie wybrać się tam ponownie (pamiętacie bialeńskie wyprawy w poszukiwaniu Agharty) i założyć choćby jedną faktorię!
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Co do Hiperborei to sam byłbym zainteresowany utworzeniem mitycznej kolonii dla Nan Di. Fajne miejsce mogłoby tam powstać na którym opowiadali byśmy jakoby legendy były prawdą.
Wyobrażacie sobie słowiańskie bóstwa jako prawdziwe? Czy też różne nasze zabobony w jednym miejscu?
Wyobrażacie sobie słowiańskie bóstwa jako prawdziwe? Czy też różne nasze zabobony w jednym miejscu?
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Robert Drenin • Stempel
- Kontakt:
Ja tylko chciałem akurat zaznaczyć, że pomimo iż RLS jest powiązane z moją osobą, to akurat ma pełne prawo do samostanowienia i w żaden sposób nie jest uzależnione od polityki Związku Kolektywistycznych Republik Rad. Toteż może być spokojnie oznaczone innym kolorem.Ronon Dex pisze: 23 lip 2023, 13:25 Nowa mapa polityczna mikroświata.
Link do kustosza.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
W sumie to się w ogóle zobaczy... bo z tego co wiem ulokowanie się na tym kontynencie wymaga jakiejś zgody czegoś międzypaństwowego co reguluje bytność na tym kontynencie. Stąd na razie i tak RLS zapisałem kursywną jako do wyjaśnienia statusu tego państwa. W razie czego dostanie inny kolorek... przy najbliższej aktualizacji mapy.Robert Drenin pisze: 23 lip 2023, 19:28 Ja tylko chciałem akurat zaznaczyć, że pomimo iż RLS jest powiązane z moją osobą, to akurat ma pełne prawo do samostanowienia i w żaden sposób nie jest uzależnione od polityki Związku Kolektywistycznych Republik Rad. Toteż może być spokojnie oznaczone innym kolorem.![]()