Otwórzmy przyłbice

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Otwórzmy przyłbice

Post autor: Andrzej Ordyński »

Proponuję, żeby osoby, które poza forum naciskają na to, żeby pan @Paweł Zanik został zbanowany na forum, przedstawiły w tym wątku swoje argumenty i się ujawniły.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Otwórzmy przyłbice

Post autor: Juraj Zvolynský »

Dzisiaj wydam dekret Nongrata w Cesarstwie Nan Di i ograniczę dostęp Szanownego Zanika do tej części forum przez wystosowanie specjalnych uprawnień.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

To nie ja!
Aczkolwiek rozumiem osoby, które nie są przyzwyczajone do takiej bezpośredniości, oraz otwartości jaką prezentuje Pan Zanik. Długo słyszałem o tej o sobie, ale osobiście nie znałem. Osobiście uważam, że Herr Paweł Zanik, to trochę niektóre rzeczy robi aby było głośno, aby wywołać kontrowersję, aby zaszokować czytelnika. Raczej jest to niegroźne zachowanie mające znamiona lekkiego trollingu.
Trochę jest Pan czasem wulgarny, lekko grubiański, trollujący. Gdyby mógł Pan nieco się pohamować, czasem nie pisać niektórych zdań byłoby na pewno lepiej, bo pokojowo, milej itd. Ale rozumiem, że to też jest pańska konwencja, charakteryzacja i pewna maska, pewne charakterystyczne zachowanie. Mnie osobiście Pan Zanik nie przeszkadza, ale rozumiem, że pewnym osobom może on działać na nerwy.
Zobaczymy jak potoczy się dalej przyszłość, ale jakby Pana stąd wygonili, to może by Pan na forum Dreamlandu się dzielił swoimi przemyśleniami, tudzież aktywnie podziałał. Może i jest to cmentarz / dom spokojnej starości / dom królów seniorów, ale w cale nie musi tak być. Może tam się jeszcze zmienić.

Poza tym uważam, że mógłby Pan nieco więcej porobić a nie jedynie pisać i dywagować oraz obrażać. Proszę porobić trochę narracji, może zrobić coś kreatywnego, jakiś pomysł na biznes, jakąś firmę albo cokolwiek. Dzięki temu ludzie nie będą na Pana patrzyli tylko jako kogoś co tylko mówi, obraża, troluje, ale także robi coś pożytecznego :)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 15:40
Piotr Romanow pisze: 03 mar 2024, 15:16 Dzisiaj wydam dekret Nongrata w Cesarstwie Nan Di i ograniczę dostęp Szanownego Zanika do tej części forum przez wystosowanie specjalnych uprawnień.
@Andżej-chan prosił o argumenty.

Jedyną rozsądną decyzją jest to, że Szanowny Cesarz Niebiański przekaże passy do całego forum Bastionu Pollinu @Andżej-chan, a całe Cesarstwo Nan Di zostanie anektowane do Nowej Ordy. Szanowny Cesarz @Piotr Romanow zostanie stracony za zdradę stanu poprzez rozstrzelanie przed plutonem egzekucyjnym.

Nie uznaję żadnego postanowienia zdrajcy Piotra Romanowa.
Panie, daj Pan spokój. Jak Pana nie chcą w Nan Di, to weź pan się poudzielaj w swoim państwie gdzie jest Pan obywatelem. Poza tym można zawsze pisać albo w Kantynie, albo coś porobić, popisać na subforum Nowej Ordy. Są różne opcje. Nie kazdy musi Pana lubić, proszę się z tym pogodzić. Nie każdy może chcieć Was w swoim państwie. Taka kolej losu. Pewnie gdyby nie obrażał Pan Niebiańskiego Cesarza, to by miał Pan wstęp do Nan Di. A tak mówi się trudno i działa się dalej. Proszę się ogarnąć i normalnie działać, a nie tylko się pultać do HWG, lub Piotra Romanowa.
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Ja tam się na przykład bardzo cieszę z obecności Zanika na tym forum, przynajmniej nie będę musiał na niego patrzeć bo i tak więcej mnie ty nie ma niż jestem.

A całej reszcie zacnego społeczeństwa Bastionu mogę życzyć tylko powodzenia, zobaczymy jak długo jeszcze to potrwa. :)
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Borys Zamycki Stempel
Kontakt:

Post autor: Borys Zamycki »

Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 15:40 Jedyną rozsądną decyzją jest to, że Szanowny Cesarz Niebiański przekaże passy do całego forum Bastionu Pollinu @Andżej-chan, a całe Cesarstwo Nan Di zostanie anektowane do Nowej Ordy. Szanowny Cesarz @Piotr Romanow zostanie stracony za zdradę stanu poprzez rozstrzelanie przed plutonem egzekucyjnym.
Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 17:13 Bardzo mnie cieszy stanowisko obywatela Nan Di, że nie będzie tęsknił za swoim Cesarstwem i rozstrzelanym Cesarzem także.
Nie żeby coś, ale czy Szanowny bierze pod uwagę, że takie wypowiedzi mogą zostać odebrane jako nawoływanie do siłowej zmiany ustroju lub nawet grożenie i doprowadzić do konsekwencji prawnych w Nan Di, w tym do ustanowienia zakazu wjazdu?

Nan Di to aktualnie monarchia absolutna funkcjonująca na zasadzie "państwo to ja", w której Cesarza nie ogranicza nic poza własnym sumieniem i poczuciem honoru. Gdybym ja był monarchą absolutnym i ktoś by głosił konieczność pozbawienia niepodległości mojego państwa, a w dodatku kilkukrotnie groził mi v-śmiercią, to natychmiastowego "misia w paszporcie" by miał jak w banku.
(-) Borys Zamycki

Gubernator Arctiq (Nan Di)
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
--
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Obrazek
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 18:03
Borys Zamycki pisze:Nan Di to aktualnie monarchia absolutna funkcjonująca na zasadzie "państwo to ja", w której Cesarza nie ogranicza nic poza własnym sumieniem i poczuciem honoru. Gdybym ja był monarchą absolutnym i ktoś by głosił konieczność pozbawienia niepodległości mojego państwa, a w dodatku kilkukrotnie groził mi v-śmiercią, to natychmiastowego "misia w paszporcie" by miał jak w banku.
Cesarz @Piotr Romanow dopuścił się zdrady stanu Cesarstwa Nan Di. Skoro ma honor, to niech strzeli sobie w łeb albo stanie przed plutonem egzekucyjnym. Jedno z dwóch. Zabijanie osób trzecich i jeszcze obwinianie ich o swoje niedoskonałości czy też niedopatrzenia prowadzi do powstania nie monarchii absolutnej, tylko państwa totalitarnego.

Podtrzymuje swoje wyżej wyrażone stanowisko.
Borys Zamycki pisze:Nie żeby coś, ale czy Szanowny bierze pod uwagę, że takie wypowiedzi mogą zostać odebrane jako nawoływanie do siłowej zmiany ustroju lub nawet grożenie i doprowadzić do konsekwencji prawnych w Nan Di, w tym do ustanowienia zakazu wjazdu?
Nie uznaje żadnego stanowiska zdrajcy stanu, Cesarza Niebiańskiego @Piotr Romanow. Możesz Pan zostać nowym Cesarzem i kontynuować v-państwo Nan Di, ale Pan @Piotr Romanow powinien ponieść sromotną karę. Dla mnie możesz Pan potrzymać Pana @Piotr Romanow za rączkę w czasie rozstrzelania. Zapewniam Pana, że Panu się nic nie stanie. Panu Piotrowi będzie raźniej. Może jak będzie upadał, to Pan go złapiesz, aby się zbytnio nie potłukł i wykrzyczysz w jego v-martwą twarz - Piotrze! Jako mogłeś? Byłeś Naszym Cesarzem!
Pisząc takie rzeczy potwierdza Pan moje przypuszczenie i słowa, że to jest szopka, inscenizacja, trolling, prowokowanie. Daj Pan już siebie spokój. Cesarz Piotr jest poza waszym zasięgiem. Jesteście Obywatelem Garmanii, nie Nan Di. Nie macie zbytnio po co ingerować w to. Takie ataki niczemu nie służą i są jedynie sztucznym napychaniem statyk i aktywności. Jeśli Panu nie pasuje spam Herr Grunera, to proszę być lepszym. A nie robić mu konkurencję i samemu chcieć zostać największym spamerem na forum Bastionu Pollinu. Bo de facto do tego sprowadza się pańska aktywność. Pisze Pan niezbyt wygórowane rzeczy, nie tworzy Pan treści, narracji, albo artykułów prasowych, lub naukowych, albo opisów fabryk, miast, domów, budynków, firm, albo rzeczy, produktów tworzonych przez Pana, lub narracyjną firmę. Czyli nie robi Pan rzeczy uznanych powszechnie za akceptowalne, dobre, zrozumiałe, normalne. Jedyne co Pan robi poza spamerstwem, prowokacją, trollingiem, oraz rzeczami niestosownymi, wulgaryzmami, grubiaństwem itd. to jest dyskusja w miarę normalna. Jednak powiedzmy na 40% normalnej aktywności, reszta czyli większość to raczej rzeczy słabe, niezbyt warte uwagi, odpowiedzi itd. Z każdą godziną, a potem dniem pańskiej aktywności na bastionie ten współczynnik normalnej dyskusji i normalnej aktywności spada. Więc proszę się liczyć, że z czasem prawdopodobnie zastąpi Pan ludzi, których obecnie obraża i wyzywa i sam stanie się Pan największym mikronacyjnym trollem, spamerem, a także faszystą.
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Panowie, jak wiecie, ja bardzo cenię sobie swobodę wypowiedzi, nawet jeżeli się z przedstawianymi opiniami nie zgadzam. Istnieją jednak pewne wyjątki, a należy do nich obrażanie i wyzywanie innych ludzi.

Nie chciałbym wyciągać żadnych konsekwencji z dwóch względów:
- nie posiadamy żadnego regulaminu, ani innego aktu, który regulowałby tę kwestię,
- fakt, że posiadam uprawnienia administratora (podobnie jak Piotr i Ronon), nie sprawia, że mam nad kimkolwiek jakąś władzę.

Jednak jak zwrócono słusznie uwagę, ciąg dalszy tego typu dyskusji doprowadzi do tego, że jakakolwiek inna działalność będzie zamierać, bo ludzie się zniechęcą. Nie chciałbym, żeby tak się stało.

Dlatego bardzo proszę o poszanowanie dla zasad netykiety. Proszę jako zwykły mieszkaniec Bastionu, bo żadnej hierarchii tutaj nie ma (hierarchie są tylko w obrębie poszczególnych państw).

Jeżeli tak dalej pójdzie, to siłą rzeczy albo powstanie jakiś regulamin, albo któremuś z administratorów puszczą nerwy, albo ktoś się tak galopuje, że złamie realne prawo i tym samym nie pozostawi administracji wyboru.

Niektóre z poruszonych w ostatnich dniach wątków były interesujące. Totalitarne cechy mikronacji i sposoby, jak je wyeliminować (bez wylewania dziecka z kąpielą) to interesujący wątek, który zasługuje na to, by go pociągnąć. Podobnie kwestia wirtualnego wymiaru sprawiedliwości.
Myślę, że dużo ciekawiej byłoby prowadzić takie dyskusje, niż wyzywać się i sobie grozić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Szanowni jak wrócę z poligonu zajmę się robactwem. Niestety do środy mnie nie ma. Proszę nie reagować na zaczepki buntowników.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 19:59 Czy dobrze pamiętam, że jest Pan obywatelem Cesarstwa Niemieckiego? Skąd taka zajadłość w obronie @Heinz-Werner Grüner oraz @Piotr Romanow u Szanownego?
Tak, dobrze Pan pamięta. Ale nie ma związku pomiędzy moim obywatelstwem a stawaniem w obronę obu z panów.
Obrona ta wynika z faktu moich dobrych relacji w oboma Panami, oraz tego, że niezbyt podoba mi się jak pan rzuca wulgaryzmami, tudzież obraża inne osoby. Rozumiem, że ma Pan swoje zdanie na temat innych osób, rozumiem, że ma Pan swoje motywy, rozumiem kontekst, ale mimo tego uważam, ze zawsze można mniej emocjonalnie, mniej agresywnie, mniej wulgarnie reagować.
Ja napisałem, mam już pewną opinię o Panu, ale też staram się być miłym i rozmawiać z Wami normalnie. Proszę zatem już się ogarnąć schować swoją dumę i negatywne emocje, oraz wasze zdanie o Piotrze lub Heinzu do kieszeni i zacząć sobie spokojnie działać.
/-/ Fryderyk Orański
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””