Gdzie to ma kierę?

Miejsce na powitania.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Gdzie to ma kierę?

Post autor: Andrzej Ordyński »

Myślę, że konflikt tego pana z Winkulią to ich sprawa, tj. tego pana i Winkulii. Ja oczywiście mam swoją opinię na temat upubliczniania prywatnych danych mikronautów i jest to opinia negatywna. Ale kim jestem, by wywierać wpływ na działania winkulijskich urzędników? To, że w pewnych sferach współpracujemy z Winkulią (w ramach Paktu Bundżadarskiego) nie oznacza, że mamy na siebie nawzajem jakiś większy wpływ. Nie oznacza to też, że mamy zbieżne opinie na wszystkie tematy. Na przykład co do tego pana, którego dane zostały upublicznione, mamy inne zdanie.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Izaak Wezyr
Kontakt:

Post autor: Izaak Wezyr »

Jak już raz komputer pokładowy kapsuły się na coś uprze, to nie odpuści. Znowu zaczął drukować zdjęcie z terytoriów winkulijskich. Tym razem autorem jest znowu Pan Minister Spraw Wewnętrznych, Pan Żmigrodzki, obywatel Federacji Nordackiej, bo jego wniosek o jego odrzucenie nie został w ogóle rozpatrzony, tylko wyśmiany, ale już jako Prokurator Generalny Związku Winkulijskiego.

Obrazek

Komputer pokładowy pokazał też informację przybyszowi, że dokonano właściwej cenzury w miejscach ujętych zdjęciami natenczas wydrukowanych, za wyjątkiem najnowszego.

Co do komunikatu wygłoszonego przez Białego Chana i przechwyconego oczywiście przez kapsułę marki "Yendez 821", to komputer pokładowy odpowiada:

Poczuć się jakby się już jadło wchodząc do restauracji, w której chce się zjeść nie jest zbyt szczęśliwym zaczątkiem przygody. Trzeba było reagować w taki czy inny sposób, by się nie przejadło. Sięganie po argumenty z innej planety w celu upodlenia przybysza przybywającego na tę planetę jest co najmniej nie na miejscu i świadczy o nieumiejętności w odnalezieniu się na planecie Polin(?). Mam tę świadomość, że życie na niej nie należy do prostego, czy też możliwego, więc musiał się załączyć system obronny w kapsule.
Izaak Wezyr
Kontakt:

Komputer pokładowy kapsuły wykrył właściwie działającą cenzurę na terytoriach winkulijskich uznając tym samym, że zdjęcia wydrukowane należy utajnić. Zdjęcia puszczone do wyłowienia przez jednostkę pływającą uległy samoczynnej ewaporacji, żeby nie powiedzieć, zniknięciu, nie mylić z zaniknięciem.

Przybysz jak sama nazwa mówi nie dostał jeszcze zgody na przybycie, lecz jest w drodzę niczym niedoniesiony poród.
Izaak Wezyr
Kontakt:

Komputer kapsuły wykrył zakaz klonowania...

Komunikat z kapsuły nadany:

Oświadczam, że do klonowania nie doszło. Nastąpiła ingerencja sił nadprzyrodzonych w narrację kontrolowaną...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”