Mapa Polityczna Mikroświata [tymczasowa]
Mapa Polityczna Mikroświata [tymczasowa]
W związku z faktem, że Nasz Kolega Joahim von Ribertrop, który niestrudzenie i na bieżąco aktualizuje stan Mikroświata ogłosił, że ma do września przerwę w swoich pracach, a jednocześnie mamy do czynienia z pewnymi zmianami dotyczącymi państw wirtualnych - przygotowałem mapę tymczasową.
Naniosłem dane wg ostatniej mapy Joahima oraz uwzględniłem stan na terenie wschodniej Nordaty oraz powstanie RWTW zgodnie z tym co przedstawił tutaj Coirloscadh w formie mapy swojego terytorium.
Link do mapy - Kustosz
Oczywiście wrzucona na naszą stronę.
Naniosłem dane wg ostatniej mapy Joahima oraz uwzględniłem stan na terenie wschodniej Nordaty oraz powstanie RWTW zgodnie z tym co przedstawił tutaj Coirloscadh w formie mapy swojego terytorium.
Link do mapy - Kustosz
Oczywiście wrzucona na naszą stronę.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2023, 06:53 przez Ronon Dex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [tymczasowa]
Jak zawsze dobra robota.
Nordata jest podzielona na tak wiele państw, jak chyba nigdy. Fajnie, że część państw zdecydowało się na współdzielenie infrastruktury w ramach Unii Nordackiej i Bastionu Pollin. W innym wypadku śledzenie na bieżąco takiej ilości forów byłoby niezwykle czasochłonne.
Nordata jest podzielona na tak wiele państw, jak chyba nigdy. Fajnie, że część państw zdecydowało się na współdzielenie infrastruktury w ramach Unii Nordackiej i Bastionu Pollin. W innym wypadku śledzenie na bieżąco takiej ilości forów byłoby niezwykle czasochłonne.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Mapa została zaktualizowana na skutek uwag wyrażonych w Leocji. Dodałem dwa kraje, których nie było na mapie Joahima i stąd je przeoczyłem.
- śp. J. von Ribertrop • Stempel
O tyle o ile RLS rzeczywiście nie było (bo i być nie mogło - w chwili robienia mapy nie było jeszcze ulokowane) tak Kafleandia jak najbardziej była, jest i będzie*!Ronon Dex pisze: 21 lip 2023, 06:58 Dodałem dwa kraje, których nie było na mapie Joahima i stąd je przeoczyłem.
Oslo, RLS wciąż tak naprawdę nie jest ulokowane. Zasady lokacji Vaarlandu wymagają ratyfikacji Konwencji o ziemach Vaarlandu i Antyry, a RLS do tej chwili tego nie zrobił.
*To akurat takie pewne nie jest XD
No to jak napisałem na forum Leocji... mogłem po prostu ja to przeoczyć. Mapkę robiłem na szybko to i błąd się trafił..Joahim von Ribertrop pisze: 21 lip 2023, 14:33...tak Kafleandia jak najbardziej była, jest i będzie*!Ronon Dex pisze: 21 lip 2023, 06:58 Dodałem dwa kraje, których nie było na mapie Joahima i stąd je przeoczyłem.
Nie wiem takie rzeczy to Twoja działka... wierzę Tobie. Jak w tytule tematu... mapa jest tymczasowa i wynikła z faktu, że gdzieś wyczytałem, że do września robisz sobie od tego przerwę.Joahim von Ribertrop pisze: 21 lip 2023, 14:33Oslo, RLS wciąż tak naprawdę nie jest ulokowane. Zasady lokacji Vaarlandu wymagają ratyfikacji Konwencji o ziemach Vaarlandu i Antyry, a RLS do tej chwili tego nie zrobił.
Trzeba chyba z czasem wrócić do naszej rozmowy z przeszłości i wejść w tą spółkę. Ale musiałbym zacząć od zrobienia wreszcie podkładu mapy w przyzwoitej jakości... Wiem, wiem zabieram się za to od dawna, ale sam wiesz jak jest - zawsze coś.
Nawet nie tyle przerwę, ino w ramach VIK przyjąłem model pracy w którym mapę Mikroświata wydaję raz na 3 miesiące, chyba że już naprawdę trzeba albo Winki wpychają mi kasę w łapska. Zwykle starczy - bądźmy ze sobą szczerzy, na Pollinie nie dochodzi do jakichś wielkich zmian na mapie politycznych. Wojen zwykle nie mamy, więc o traktatach powojennych można zapomnieć; nowokraje też powstają rzadko; no i przez większość czasu nic jakoś nie chce upadać. Po prostu nie ma po co robić tego częściej.
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Mapa jak zawsze super, tylko dla jakiegoś powodu wysoy Awii(?), na zachód od Loardii Teutońskiej które zostały utopione chyba w 2016 roku nadal się na mapach pojawiają. Święcie dziękuję za ułożenie RWTW na mapie (pomimo że samemu bym tego na obecną chwilę nie zrobił) i za sam fakt że Sclavinia nadal na mapach.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Awia została zatopiona? Ab'Dorst, którego jakieś 12 lat temu byłem burmistrzem również? Jeśli można, to gorąco proszę o link!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Coirloscadh pisze: 21 lip 2023, 17:47 Mapa jak zawsze super, tylko dla jakiegoś powodu wysoy Awii(?), na zachód od Loardii Teutońskiej które zostały utopione chyba w 2016 roku nadal się na mapach pojawiają.
Nie dokładnie wiem o które chodzi... wskażecie? Ale z tym "topieniem" to chyba nie do końca tak. To, że ktoś stwierdzi, że czegoś nie ma - to zaraz nie oznacza, że wszyscy się z tym zgadzają. Widocznie to "topienie" jakoś się "nie przyjęło", skoro cały czas są na różnych mapach wykazywane.Andżej-chan pisze: 21 lip 2023, 18:17 Awia została zatopiona? Ab'Dorst, którego jakieś 12 lat temu byłem burmistrzem również? Jeśli można, to gorąco proszę o link!
A dlaczego? Mnie nie obchodzą jakieś uznania itp. Dla mnie jak coś rzeczywiście funkcjonuje to jest... ale oczywiście zawsze można się z tym nie zgadzać.Coirloscadh pisze: 21 lip 2023, 17:47 Święcie dziękuję za ułożenie RWTW na mapie (pomimo że samemu bym tego na obecną chwilę nie zrobił)
Rysyrcz (w końcu XD) zrobiony, utopione w 2012. Witt je zaznaczał długo po tym, ale na mapie Wirtuazji z 2016 już ich nie ma.Coirloscadh pisze: 21 lip 2023, 17:47 które zostały utopione chyba w 2016 roku nadal się na mapach pojawiają.

Awia to te co u ciebie są a u Waksmana ich nie ma.