Jak najbardziej... proszę tylko w razie czego o podanie źródła zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami.Kamiljano de Harlin pisze: 18 sty 2024, 16:15 Czy można wykorzystać mapę Waszej Ekscelencji i zmodyfikować ją w celu stworzenia przeze mnie prostego globusu?
Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
-
Kamiljano de Harlin
Dziękuję pięknie.
- Robert Drenin • Stempel
- Kontakt:
Mogę już tak dla porządku poinformować, że Insulia zmieniła się w Państwo Westland, jednocześnie dołączając do II Federacji Nordackiej:
Tutaj link do działu prowincji i państw stworzyszonych, gdzie można w opisie Westlandu przeczytać, iż są już w II FN
Dodatkowo usunięto w większości Klindonię, zachowując niewielki skrawek na północy i dodatkowo tworząc OBPP pod protekcją II FN:
Tutaj link do rozmowy, w którym w ogóle ma powstać nowa v-nacja, aczkolwiek z rozmowy wynika również kształt granic OBPP pod protekcją II FN.
Zdaje się też, że połudnowa strefa okupacyjna stała się w ogóle OBPP (no może za wyjątkiem Kiriańskiej strefy okupacyjnej, która chyba jeszcze pozostała)
EDIT:
Głównie o tą mapę mi chodziło, jeżeli chodzi o Klindonię:
Tutaj pomocny okazać się też może Globus stworzony przez Harlina.
Tutaj link do działu prowincji i państw stworzyszonych, gdzie można w opisie Westlandu przeczytać, iż są już w II FN
Dodatkowo usunięto w większości Klindonię, zachowując niewielki skrawek na północy i dodatkowo tworząc OBPP pod protekcją II FN:
Tutaj link do rozmowy, w którym w ogóle ma powstać nowa v-nacja, aczkolwiek z rozmowy wynika również kształt granic OBPP pod protekcją II FN.
Zdaje się też, że połudnowa strefa okupacyjna stała się w ogóle OBPP (no może za wyjątkiem Kiriańskiej strefy okupacyjnej, która chyba jeszcze pozostała)
EDIT:
Głównie o tą mapę mi chodziło, jeżeli chodzi o Klindonię:

Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Czyli jak dobrze rozumiem likwidujemy Insulię (wszystkie jej tereny?) i oznaczam to jako II FN?Robert Drenin pisze: 23 sty 2024, 17:10 Mogę już tak dla porządku poinformować, że Insulia zmieniła się w Państwo Westland, jednocześnie dołączając do II Federacji Nordackiej
Po prostu zrezygnuję z podziału II Federacji Nordackiej na cokolwiek i oznaczę ją jako całość... ciężko latać po Waszych forach i rozgryzać Wasze dysputy... jakieś wnioski i spory wewnętrzne.Robert Drenin pisze: 23 sty 2024, 17:10 Dodatkowo usunięto w większości Klindonię, zachowując niewielki skrawek na północy i dodatkowo tworząc OBPP pod protekcją II FN:
No chyba, że macie jakieś całościowe mapy tego co uzgadniacie?
- Kontakt:
Niestety nie, ale udało mi się mniej więcej taką sporządzić (przynajmniej jak ja to widzę):

Okazuje się, że ten obszar przy Voxlandzie stał się Pańśtwem Kościelnym Kirymu
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Ale na tym globusie Harlana jest zaznaczony w tym samym kolorze co Estia... to o co w tym chodzi? Wyjaśnisz to?Robert Drenin pisze: 24 sty 2024, 14:45Niestety nie, ale udało mi się mniej więcej taką sporządzić (przynajmniej jak ja to widzę):
EDIT!:
Dobra to OBPP ze strefy okupacyjnej dehreińskiej do poprawy... to rozumiem i jakiś drobiażdżek pomiędzy Estią i Hawilandem.
Bo tak sobie zaznaczyli.Ronon Dex pisze: 24 sty 2024, 15:55Ale na tym globusie Harlana jest zaznaczony w tym samym kolorze co Estia... to o co w tym chodzi? Wyjaśnisz to?Robert Drenin pisze: 24 sty 2024, 14:45EDIT!:
art. 3 ust. 1 Przepisów wprowadzających -> https://forum.nordata.pl/topic/1464-ii- ... ment-16803
Benjamin
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Zmiany granic na Nordacie co miesiąc są jak:
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Kontakt:
Z tym już zapytałem się Bolesława i powiedział, że Kirym oficjalnie jest niepodległym państwem, więc de facto na mapie należałoby zaznaczyć osobno.Ronon Dex pisze: 24 sty 2024, 15:55Ale na tym globusie Harlana jest zaznaczony w tym samym kolorze co Estia... to o co w tym chodzi? Wyjaśnisz to?Robert Drenin pisze: 24 sty 2024, 14:45Niestety nie, ale udało mi się mniej więcej taką sporządzić (przynajmniej jak ja to widzę):
EDIT!:
Dobra to OBPP ze strefy okupacyjnej dehreińskiej do poprawy... to rozumiem i jakiś drobiażdżek pomiędzy Estią i Hawilandem.
Tow. Robert Drenin