Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: Ronon Dex »

Kamiljano de Harlin pisze: 18 sty 2024, 16:15 Czy można wykorzystać mapę Waszej Ekscelencji i zmodyfikować ją w celu stworzenia przeze mnie prostego globusu?
Jak najbardziej... proszę tylko w razie czego o podanie źródła zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Kamiljano de Harlin

Post autor: Kamiljano de Harlin »

Dziękuję pięknie.
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Post autor: Robert Drenin »

Mogę już tak dla porządku poinformować, że Insulia zmieniła się w Państwo Westland, jednocześnie dołączając do II Federacji Nordackiej:
Tutaj link do działu prowincji i państw stworzyszonych, gdzie można w opisie Westlandu przeczytać, iż są już w II FN
Dodatkowo usunięto w większości Klindonię, zachowując niewielki skrawek na północy i dodatkowo tworząc OBPP pod protekcją II FN:
Tutaj link do rozmowy, w którym w ogóle ma powstać nowa v-nacja, aczkolwiek z rozmowy wynika również kształt granic OBPP pod protekcją II FN.
Zdaje się też, że połudnowa strefa okupacyjna stała się w ogóle OBPP (no może za wyjątkiem Kiriańskiej strefy okupacyjnej, która chyba jeszcze pozostała)

EDIT:
Głównie o tą mapę mi chodziło, jeżeli chodzi o Klindonię:
Obrazek
Tutaj pomocny okazać się też może Globus stworzony przez Harlina.
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 23 sty 2024, 17:10 Mogę już tak dla porządku poinformować, że Insulia zmieniła się w Państwo Westland, jednocześnie dołączając do II Federacji Nordackiej
Czyli jak dobrze rozumiem likwidujemy Insulię (wszystkie jej tereny?) i oznaczam to jako II FN?
Robert Drenin pisze: 23 sty 2024, 17:10 Dodatkowo usunięto w większości Klindonię, zachowując niewielki skrawek na północy i dodatkowo tworząc OBPP pod protekcją II FN:
Tutaj link do rozmowy, w którym w ogóle ma powstać nowa v-nacja, aczkolwiek z rozmowy wynika również kształt granic OBPP pod protekcją II FN.
Zdaje się też, że połudnowa strefa okupacyjna stała się w ogóle OBPP (no może za wyjątkiem Kiriańskiej strefy okupacyjnej, która chyba jeszcze pozostała)
Po prostu zrezygnuję z podziału II Federacji Nordackiej na cokolwiek i oznaczę ją jako całość... ciężko latać po Waszych forach i rozgryzać Wasze dysputy... jakieś wnioski i spory wewnętrzne.

No chyba, że macie jakieś całościowe mapy tego co uzgadniacie?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Aktualizacja związana ze zmianami w II Federacji Nordackiej:

Obrazek

Link do kustosza.

Link do Bastionu.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 23 sty 2024, 19:38 No chyba, że macie jakieś całościowe mapy tego co uzgadniacie?
Niestety nie, ale udało mi się mniej więcej taką sporządzić (przynajmniej jak ja to widzę):
Obrazek
EDIT!:
Okazuje się, że ten obszar przy Voxlandzie stał się Pańśtwem Kościelnym Kirymu
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 24 sty 2024, 14:45
Ronon Dex pisze: 23 sty 2024, 19:38 No chyba, że macie jakieś całościowe mapy tego co uzgadniacie?
Niestety nie, ale udało mi się mniej więcej taką sporządzić (przynajmniej jak ja to widzę):
Obrazek
EDIT!:
Ale na tym globusie Harlana jest zaznaczony w tym samym kolorze co Estia... to o co w tym chodzi? Wyjaśnisz to?

Dobra to OBPP ze strefy okupacyjnej dehreińskiej do poprawy... to rozumiem i jakiś drobiażdżek pomiędzy Estią i Hawilandem.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel
Kontakt:

RÓD

Post autor: Benjamin »

Ronon Dex pisze: 24 sty 2024, 15:55
EDIT!:
Ale na tym globusie Harlana jest zaznaczony w tym samym kolorze co Estia... to o co w tym chodzi? Wyjaśnisz to?
Bo tak sobie zaznaczyli.
art. 3 ust. 1 Przepisów wprowadzających -> https://forum.nordata.pl/topic/1464-ii- ... ment-16803
Benjamin
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Zmiany granic na Nordacie co miesiąc są jak:
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 24 sty 2024, 15:55
Obrazek
EDIT!:

Dobra to OBPP ze strefy okupacyjnej dehreińskiej do poprawy... to rozumiem i jakiś drobiażdżek pomiędzy Estią i Hawilandem.
Z tym już zapytałem się Bolesława i powiedział, że Kirym oficjalnie jest niepodległym państwem, więc de facto na mapie należałoby zaznaczyć osobno.
Tow. Robert Drenin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””