Skarb Państw Bastionu Pollin - komunikaty, ustalenia

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Skarb Państw Bastionu Pollin - komunikaty, ustalenia

Post autor: Andrzej Ordyński »

Szanowni Państwo,

Dziś @Helwetyk stworzył konto Skarbu Państw Bastionu Pollin w Międzynarodowym Banku Pollinu.
Póki co na naszym koncie nie ma za wielu pieniążków. Im bardziej aktywne będzie nasze forum, tym bardziej nasze zasoby będą rosnąć. Wzmacniać się będzie także nasze waluta, dlatego jak ktoś chce przetransferować środki z innych państw na konto w fortach, to teraz jest najlepszy moment. ;)

Oczywiście Bastion nie jest państwem, ani żadnym organizmem para-państwowym - nie potrzebujemy budżetu i nie rościmy sobie pretensji do ściągania pieniędzy z ludzi i państw działających na naszym forum.
Proponuję, by co miesiąc rozdzielać zgromadzone pieniążki według następującego schematu:
20 % - dla najaktywniejsze państwa w danym miesiącu
15% - dla 2. najaktywniejszego państwa w danym miesiącu
10% - dla 3. najaktywniejszego państwa w danym miesiącu
5% - pozostawać będzie na koncie Skarbu Państw Bastionu
50% - rozdzielane będzie po równo pomiędzy wszystkie państwa na naszym forum o niezerowej aktywności.

Czy ktoś ma coś przeciwko? Skrypty zliczające już są gotowe (bardzo dziękuję, @Helwetyk ), więc moją rolą byłoby tylko podliczenie czego trzeba w Excelu i powysyłanie przelewów raz w miesiącu.

Prosiłbym też wszystkie państwa o informacje, gdzie mam przesyłać pieniążki - być może niektórzy zdecydują się na założenie kont bankowych swoim państwom. Jeśli ktoś tego nie uczyni (i nie poinformuje), to przelewy będą szły na prywatne konto przywódcy kraju.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Re: Skarb Państw Bastionu Pollin - komunikaty, ustalenia

Post autor: Helwetyk »

Od siebie tylko dodam, że zachęcam @Bolesław, @Coirloscadh, @Joahim von Ribertrop i @Robert Drenin do otwarcia bastionowego (bastiońskiego?) rachunku w MBP w celu otrzymywania wynagrodzenia za aktywność na forum Bastionu. Trzeba wylogować się z banku i zalogować ponownie — rachunki otworzą się automatycznie.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

Post autor: AleksanderNovak »

Panie Helwetyku. Niestety hosting Repujerstanu poprzez złamanie regulaminu darmowego hostingu został permamentnie usunięty. W związku z tym konto w MBP - skarb państwa Repujerstanu nie może spełniać funkcji praktycznych, co jest sporą stratą i mam pytanie czy jedyne wyjście to teraz usunięcie go i przekonwertowanie pieniędzy repujerskich na walutę Bastionu Pollinu czy coś? Trzeba rezygnozwać z integralności państwa z walutą?
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

AleksanderNovak pisze: 20 lip 2023, 22:37 […] mam pytanie czy jedyne wyjście to teraz usunięcie go i przekonwertowanie pieniędzy repujerskich na walutę Bastionu Pollinu czy coś?
To rozwiązanie chciałem proponować jako optymalne z wielu powodów, tak. (Przymusowa konwersja na forty, a w odniesieniu do rachunków osób niezweryfikowanych w Bastionie, przymusowa konwersja na walutę kraju podstawowej rezydencji ustalanej naukową metodą na czuja).
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jakby co to już przygotowałem sobie formuły, 1 sierpnia tylko wpiszę wartości i wrzucę tabelki na forum dla pełnej transparentności. ;) Nie będą to wielkie pieniądze, ale zawsze to coś.
Przypominam o podawaniu numerów kont na które będę miał wykonać przelewy.
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Andżej-chan pisze: 21 lip 2023, 10:30 Przypominam o podawaniu numerów kont na które będę miał wykonać przelewy.
Zostawić na rachunku nie-federalnym, po fakcie rozkręcać inbę o podział środków. Tak to widzę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Coirloscadh Stempel
Kontakt:

Post autor: Coirloscadh »

Z tym bankiem, rozkręcić sobie rachunek Wysokogóry czy jak? :x
Obrazek
"I po co było to wszystko"
/-/Cillian Saerucaeg, Ostatni Romantyk

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Może towarzysz założyć rachunek Wysokogóry lub po prostu zażyczyć sobie, żeby pieniążki dla Wysokogóry szły na Pańskie osobiste konto. Ja chyba nie będę póki co zakładał rachunku Nowej Ordy, przynajmniej dopóki nie uzyskamy większej liczby mieszkańców. Na razie niech zapanuje turański brak rozróżnienia sfer publicznej i prywatnej. :twisted:
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

https://bank.leocja.org/kalkulator

Zobaczcie jak umacnia się nasza waluta. Już zrównaliśmy się z Insulią, a niedługo pewnie wyprzedzimy bialeny. To ostatnia chwila, żeby korzystnie przetransferować środki na konto w fortach!
Awatar użytkownika
Burek Stempel
Kontakt:

Post autor: Burek »

Andżej-chan pisze: 23 lip 2023, 16:00 https://bank.leocja.org/kalkulator

Zobaczcie jak umacnia się nasza waluta. Już zrównaliśmy się z Insulią, a niedługo pewnie wyprzedzimy bialeny. To ostatnia chwila, żeby korzystnie przetransferować środki na konto w fortach!
Wymieniałem 200 REN na forty. Ma być spam bo nie chcę na tym stracić. :!:
Ostatnio zmieniony 23 lip 2023, 20:00 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””