Wniosek o przygotowanie oferty handlowej [Luftromanow]
- Borys Zamycki • Stempel
- Kontakt:
Re: Wniosek o przygotowanie oferty handlowej [Luftromanow]
Dobra robota! Ten próbny projekt mi się bardzo podoba.
Mnie się trochę nie podoba to przejście żółtego w kierunku ogona... muszę nad tym popracować. Nie wiem czy to "przejście" jest w ogóle potrzebne? Muszę to potestować, bo to miejsce wygląda tak sobie, może lepiej będzie to zrobić linia o grubości takiej jak żółty pas poziomy i po prostu w pionie. Ale takie rzeczy w "praniu wychodzą"...
Do tego muszę wziąć pod uwagę by można było zrobić to analogicznie na innym typie samolotu, który ma inne kształty kadłuba.
Ale skoro ogólna koncepcja idzie się podoba to idziemy w tym kierunku.
Czy zastanawialiście się nad zupełnie innym podejściem do tematu kolorystyki? Luftromanow nie jest firmą państwową i nie musi malować samolotów z barwy państwowe... Nie wystarczy, że logo jest w tych kolorach? Może dać jakiś inny - wyrazisty kolor samolotu, a te barwy firmowe zostawić tylko dla logo?
Tak mnie naszło przy kombinowaniu malowań samolotów dla Dex Airlines, które pierwotnie czerpały z barw Oceanii, ale w końcu doszedłem do wniosku, że takie "pastele" wyglądają słabo.
Tak mnie naszło przy kombinowaniu malowań samolotów dla Dex Airlines, które pierwotnie czerpały z barw Oceanii, ale w końcu doszedłem do wniosku, że takie "pastele" wyglądają słabo.
- Kontakt:
Szczerze mówiąc to osobiście wolałbym, żeby na samolocie znalazły się obydwie barwy z logo. Można rozważyć opcję z żółtym pasem pionowym zamiast przejścia w kierunku ogona. Ale jeżeli ten element jest potencjalnie problematyczny przy projektowaniu innych modeli samolotów, to przychodzi mi na myśl jeszcze jedno rozwiązanie: usunąć z kadłuba całość malowania i zostawić na nim jedynie napis "LUFTROMANOW" w oryginalnych barwach (ale trochę większy niż na poprzednich zdjęciach) + żółtą osłonę radaru. Silniki, statecznik i winglety - jak na podesłanych przez Ciebie zdjęciach.
Można po prostu zakończyć oba pasy przed ostatnimi drzwiami i dać sobie spokój z łączeniem tych pasów z tym żółtym dołem na stateczniku. Wtedy nie powinno być problemu na żadnym typie samolotu.Borys Zamycki pisze: 03 sty 2024, 21:17 Szczerze mówiąc to osobiście wolałbym, żeby na samolocie znalazły się obydwie barwy z logo. Można rozważyć opcję z żółtym pasem pionowym zamiast przejścia w kierunku ogona. Ale jeżeli ten element jest potencjalnie problematyczny przy projektowaniu innych modeli samolotów, to przychodzi mi na myśl jeszcze jedno rozwiązanie: usunąć z kadłuba całość malowania i zostawić na nim jedynie napis "LUFTROMANOW"
- Kontakt:
W porządku, w takim razie niech oba pasy będą zakończone przed ostatnimi drzwiami.
Podszedłem do tego zupełnie inaczej... bo trzeba było skombinować schemat dając się zrobić podobnie na samolotach szerokokadłubowych, jak i tych mniejszych - wąskokadłubowych. Pomijając oczywiście kolor biały z napisem - który do się zastosować wszędzie, ale jest "nudny" i bez wyrazu.Borys Zamycki pisze: 03 sty 2024, 22:55 W porządku, w takim razie niech oba pasy będą zakończone przed ostatnimi drzwiami.
RAT PR-195

RAT PH-773

Przy okazji to informuję, że z tym robieniem samolotów muszę chyba zrobić przerwę... MSFS2020 przez ostatnie trzy lata tak się rozbudował i poprawił szczegółowość terenu i jakość obrazu, że mój stary - bo już prawie 4 -letni komputer przestaje sobie z tym radzić (a dysk 2 TB przeznaczony tylko na ten program po prostu się zapchał).
Muszę w przyszłym tygodniu zamówić nowy... a że takie "zabawki" wymagają sprzętu z "górnej półki" to pewnie zajmie mi tydzień-dwa sprowadzenie odpowiednich podzespołów, zmontowanie, a potem jeszcze pewnie tydzień przenoszenia wszelkich danych i ponownej instalacji programów (sam MSFS to pewnie ze 2-3 dni zajmie).
Ale mam nadzieję, że to co jest na razie starczy... po zmianie sprzętu mogą robić dalsze wizualizacje np. w pracy linii lotniczej itp.
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
No powiem tak, robi wrażenie i to przeogromne. Nie sądziłem, że Luftromanow kiedyś doczeka się tak ładnej floty, a moim jedynym osiągnięciem będzie zrobienie grafiki w paincie. 
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
No i fajnie, że się podoba, bo to było ładne kilkanaście godzin kombinowania przy kompie. Rozumiem, że jako szef firmy zatwierdzasz ten wzór?Piotr Romanow pisze: 04 sty 2024, 17:25 No powiem tak, robi wrażenie i to przeogromne. Nie sądziłem, że Luftromanow kiedyś doczeka się tak ładnej floty...
- Kontakt:
Jak najbardziej na ten moment wystarczy, jestem z efektów bardzo zadowolony i dziękuję za włożoną pracę i czas. Z taką flotą możemy uruchamiać krajowe połączenia, a nawet wychodzić na rynki zagraniczne.Ronon Dex pisze: 04 sty 2024, 14:30 Ale mam nadzieję, że to co jest na razie starczy... po zmianie sprzętu mogą robić dalsze wizualizacje np. w pracy linii lotniczej itp.