Flaga dla Pollinu: głosowanie! 🗳️

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Flaga dla Pollinu: głosowanie! 🗳️

Post autor: Helwetyk »

Obrazek

Drodzy i Kochani!

Za nami dyskusja, preselekcja preselekcji, preselekcja oraz ustalenie zestawu barw — uff! Rozpoczynamy pierwsze z głosowań mających na celu wyłonienie flagi dla Pollinu, które zakończy się o północy w Nowy Rok. W drugim głosowaniu ustalimy barwy dla wybranego wariantu. Zapraszam do urn! 🗳️

Obrazek
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Flaga dla Pollinu: głosowanie! 🗳️

Post autor: Ronon Dex »

Jako współuczestnik prac nad flagą Pollinu (znacie mnie... jakbym swoich "trzech groszy" do grafiki nie dołożył to oznaczałoby, że jestem chory) - również serdecznie zapraszam "Bastionowców" do głosowania.

Oczywiście swój głos oddałem.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Spełniają się słowa wieszcza, że Pollin to żydowski koncept mikronacyjny. :P
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Andżej-chan pisze: 24 gru 2023, 09:51 Spełniają się słowa wieszcza, że Pollin to żydowski koncept mikronacyjny. :P
Wiadomo, że wariant A najlepszy, ale wariant B drugi najlepszy. No, to pośmialiśmy się, pożartowaliśmy — zapraszam do głosowania, Wielki Chanie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Nie taki znowuż wielki.

Wybór jest ciężki, bo mamy same gwiazdy ośmioramienne, czyli gwiazdy Isztar, bogini wojny i seksu. Trochę to pogańskie i nie wiem czy Zielony Kościół nie powinien przeprowadzić globalnego egzorcyzmu.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Andżej-chan pisze: 24 gru 2023, 10:13 Wybór jest ciężki, bo mamy same gwiazdy ośmioramienne, czyli gwiazdy Isztar, bogini wojny i seksu. Trochę to pogańskie i nie wiem czy Zielony Kościół nie powinien przeprowadzić globalnego egzorcyzmu.
Cztero- i sześcioramienne oraz portugalska sfera armilarna nie przeżyły preselekcji. Wpiszecie w półksiężyc na zielonej fladze i będzie gites.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 24 gru 2023, 10:13 Wybór jest ciężki, bo mamy same gwiazdy ośmioramienne, czyli gwiazdy Isztar, bogini wojny i seksu. Trochę to pogańskie i nie wiem czy Zielony Kościół nie powinien przeprowadzić globalnego egzorcyzmu.
Ciesz się, że masz gwiazdy... bo przed moim włączeniem się do programu i "skręceniem" znaku (z mojej inicjatywy) o 22,5 stopnia miałeś jeszcze bardziej kontrowersyjne formy bo przypominające krzyż. :lol:

Gwiazda jako taka (poza charakterystyczną czerwoną-pięcioramienną i równie charakterystyczną, sześcioramienną "Gwiazdą Dawida") jest symbolem raczej neutralnym. Zresztą sama gwiazda (jako taka) nijak nie kłóci się z religią muzułmańską... zresztą odniesienia do gwiazdy są obecne w Koranie.

Tutaj mamy formę gwiazdy 8 ramiennej - powstałej z połączonych liter "M".

Natomiast Nan Di jak najbardziej to pasuje... nasza flaga ma symbol słońca, a taka gwiazda "wieloramienna" jak najbardziej też ze słońcem nam się kojarzy. :P
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Głos oddany. Mam nadzieję, że jak już dojdzie do skutku to będę mógł takową zamówić w kolorze czarnym do mieszkania. <3
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Piotr Romanow pisze: 24 gru 2023, 21:02 Głos oddany. Mam nadzieję, że jak już dojdzie do skutku to będę mógł takową zamówić w kolorze czarnym do mieszkania. <3
Ależ naturalnie — i to niezależnie od ostatecznie wybranego wzoru i koloru. Nikt tego nie będzie sprawdzał. 😉

(A nieco bardziej poważnie: moje typy moimi typami, ale uważam, że symbol z wariantów A, B i C jest, jakimś zrządzeniem Matki Prokrastynacji, na tyle charakterystyczny — jeżeli ufać Google Images i Yandexowi — że nawet przy zmianie barw i tak zachowa związek z Pollinem).
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Pora na statystyki! W głosowaniu wzięło już udział 46 osób. Istnieje spora szansa na to, że frekwencja przekroczy 50% aktywnych i zweryfikowanych w Stemplu mieszkańców Pollinu. Czasu coraz mniej — głosowanie w tym etapie plebiscytu zakończy się o północy w Nowy Rok.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””