Święta Narodowe

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Święta Narodowe

Post autor: Ronon Dex »

Thomas Lisendorff pisze: 23 gru 2023, 19:24
Ronon Dex pisze: 22 gru 2023, 09:39 ...
Można jeszcze pokombinować i zrobić np. "Dzień Pamięci Upadłych Mikronacji" (nazwa robocza) taki mikronacyjny odpowiednik realowego święta zmarłych - dzień w którym wspominać będziemy dawne mikronacje, które upadły - a z którymi przecież niektórzy z nas byli związani. Ma to nawet chyba sens... szczególnie dla tych, którzy mikronacyjną historią są zainteresowani.
Świetny pomysł z tym Dniem Pamięci Upadłych Mikronacji. Popieram jak najbardziej.
Andżej-chan pisze: 23 gru 2023, 20:25
Ronon Dex pisze: 22 gru 2023, 09:39 Jakąś symboliczną datę da się wykombinować... np. likwidacja Bialenii.
Myślę, że to dobry pomysł, tym bardziej, że wraz z zamknięciem Bialenii przestało istnieć także Carstwo Brodryjskie.
Tylko jak to nazwiemy? Bo "Dzień Pamięci Upadłych Mikronacji" brzmi tak sobie... "upadłych" to niezbyt fortunne słowo, nacechowane negatywnie. Może "Dzień Pamięci Wygasłych Mikronacji"?
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

A może Dzień Pamięci Dawnych Mikronacji?
W sumie będzie można to święto wypromować także poza Bastionem. Wielu mikronautów działało w przeszłości w innych państwach, które pewnie miło wspominają, mimo, że formuła zabawy się wyczerpała.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel
Kontakt:

Post autor: Kajetan Sikorski »

Pozwolę sobie zabrać głos, bo zainteresował mnie temat święta dawnych mikronacji. Wróciłem do mikroświata miesiąc temu po kilku ładnych latach. I o ile niektóre mikronacje trwają nadal, to wiele upadło, czy po prostu się wypaliło. Uważam, że takie święto byłoby fajnym powodem do wspólnego spotkania wszystkich (?) mikronautów i do dania upustu sentymentom do tego, czego już nie ma. Z samego Vaarlandu jest kilka mikronacji, które zapadły w mojej pamięci jako dosyć interesujące, jak Nordia czy Wielka Polondia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gospoda pod Czerwonym Smokiem”