Res Legendae

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel
Kontakt:

Res Legendae

Post autor: Kajetan Sikorski »

Witam serdecznie mieszkańców państw Bastionu!

Nazywam się Kajetan Sikorski i pochodzę z Rzeczpospolitej Obojga Narodów. Zapraszam do lektury mojego pisma Res Legendae.

Obrazek

Dla zainteresowanych, pierwszy numer znajduje się pod tym linkiem.
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Res Legendae

Post autor: Juraj Zvolynský »

Miałem okazję przeczytać to wydanie na innym forum. Bardzo podoba mi się Pańska praca, mam nadzieję że jeszcze długo będę mógł czytać takowe wydania. Wiele osób niegdyś podejmowało się dziennikarstwa, teraz raczej jest to malutka część mikronautów. :)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Bardzo interesujące czasopismo. Proszę koniecznie przesyłać wszystkie numery, żeby mieszkańcy Bastionu mogli czerpać najświeższe informacje z Rzeczypospolitej! :)

Mam tylko drobne pytanie co do kursów walut. Proszę absolutnie nie traktować tego w kategoriach czepiania się, ale zastanawiam się, czemu nasze "forty" są pominięte. Jest to obecnie piąta najmocniejsza waluta.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 23 gru 2023, 18:37 Mam tylko drobne pytanie co do kursów walut. Proszę absolutnie nie traktować tego w kategoriach czepiania się, ale zastanawiam się, czemu nasze "forty" są pominięte. Jest to obecnie piąta najmocniejsza waluta.
W sumie to wynika z mojej pomyłki. Początkowo chciałem zamieścić jedynie kilka walut - 4 lub 5, jak to zrobiłem w pierwszym numerze. Ale było mi mało i zacząłem dołączać kolejne. Forta niestety przegapiłem. Obiecuję, że w następnym numerze już będzie :)
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel
Kontakt:

Zapraszam do lektury 3. numeru nieregularnika Res Legendae.

III numer, gazeta Res Legendae za 50 złp

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””