Ja bym zostawił... wszak Polesie i Pomorze (oraz Oceania) to jednak były uznane nazwy krain w RB.Andżej-chan pisze: 06 gru 2023, 15:18 wyszły na Wyspie Bialenii - Polesie, Pogórze, Pomorze. Zostawiamy, czy zmieniamy nazwy na pochodzące od największego miasta w stanie?
[HOI4] Bastion w modzie.
Re: [HOI4] Bastion w modzie.
- Robert Drenin • Stempel
- Kontakt:
A to ostatecznie State 434 nazwać Cieśniną Nordacką?
Oraz wyspy już nazwane:
Oraz wyspy już nazwane:

Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Cieśnina Nordacka to fragment morza oddzielający Anatolię od Muratyki. Na sam region proponuję nazwę Pobrzeża Staronordackiego.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Kontakt:
Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).

Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Trzymałbym się jednak jakiejś jednolitości językowej... albo wszystko po angielsku, albo wszystko po polsku.Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 17:20 Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).
Obawiam się, że lepszy jest język polski nawet bez specyficznych liter tego języka - bo niektóre specyficzne nazwy ziem są słabo przetłumaczalne na angielski (a to tłumaczenie może zmieniać znaczenie).
- Kontakt:
Ok, aczkolwiek z state to wyjątkowo, ale to wyjątkowo, różnie bywa, że nawet voxlandzki pojawił się na mapie tej.Ronon Dex pisze: 07 gru 2023, 18:19Trzymałbym się jednak jakiejś jednolitości językowej... albo wszystko po angielsku, albo wszystko po polsku.Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 17:20 Tak to może być, czy może jednak po polsku to nazwać (ale bez polskich liter. Bo po pierwsze, nie wiem czy gramatycznie nie ma błędu, niestety, a po drugie, nie wiem, czy chcemy to na pewno w angielskim).
Obawiam się, że lepszy jest język polski nawet bez specyficznych liter tego języka - bo niektóre specyficzne nazwy ziem są słabo przetłumaczalne na angielski (a to tłumaczenie może zmieniać znaczenie).
Tow. Robert Drenin
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Mi również język polski wydaje się lepszy... Chyba, że planuje towarzysz promocję moda w internecie również poza Polską?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Kontakt:
Tak, dokładnie o to mi również chodzi. Aczkolwiek po zrobieniu angielskiej wersji, postaram się o tłumaczenie polskie.Andżej-chan pisze: 07 gru 2023, 20:00 Mi również język polski wydaje się lepszy... Chyba, że planuje towarzysz promocję moda w internecie również poza Polską?
Dobrze, ale to teraz zapytałbym się o te wyspy:

Tow. Robert Drenin
- Kontakt:
A jest może bardziej zbiorcze określenie na wyspy na północy oraz na wyspy na południu?

Tow. Robert Drenin