Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny
Panowie!
W innym miejscu pojawił się temat utworzenia nowego miesięcznika. Myślę, że projekt ten zasługuje na osobny wątek, żeby wszyscy potencjalnie zainteresowani mogli do niego dotrzeć.
Jestem nomadą i jako taki powiem krótko, bo nie mam czasu długo stać w miejscu.
1. Musimy wyznaczyć nieprzekraczalny termin nadsyłania artykułów - proponuję 25 dzień każego miesiąca.
2. Musimy wyznaczyć redaktora naczelnego, który będzie te artykuły zbierał i składał - zgłaszam swoją kandydaturę, ale jeśli ktoś inny jest chętny, to nie mam parcia na ten "stołek".
3. Przede wszystkim potrzebujemy dziennikarzy/publicystów, którzy zadeklarują, że będą pisali. Myślę, że 3-4 osoby to takie minimum.
4. Ostatnia ważna kwestia to wygląd pisma. Ktoś ma jakieś sugestie?
W innym miejscu pojawił się temat utworzenia nowego miesięcznika. Myślę, że projekt ten zasługuje na osobny wątek, żeby wszyscy potencjalnie zainteresowani mogli do niego dotrzeć.
Jestem nomadą i jako taki powiem krótko, bo nie mam czasu długo stać w miejscu.
1. Musimy wyznaczyć nieprzekraczalny termin nadsyłania artykułów - proponuję 25 dzień każego miesiąca.
2. Musimy wyznaczyć redaktora naczelnego, który będzie te artykuły zbierał i składał - zgłaszam swoją kandydaturę, ale jeśli ktoś inny jest chętny, to nie mam parcia na ten "stołek".
3. Przede wszystkim potrzebujemy dziennikarzy/publicystów, którzy zadeklarują, że będą pisali. Myślę, że 3-4 osoby to takie minimum.
4. Ostatnia ważna kwestia to wygląd pisma. Ktoś ma jakieś sugestie?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
- Marko Ramius
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny
Ja chętnie będę pisał
Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.
Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.
Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Super!Marko Ramius pisze: ↑26 wrz 2023, 15:34 Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.
Jak najbardziej. Jak mógłby nazywać się dział dotyczący Nan Di?Marko Ramius pisze: ↑26 wrz 2023, 15:34 Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Dział ordyjski nazwałbym chyba, celowo sztampowo, "Z krainy stepów i jurt". Fajnie byłoby, gdyby @Piotr Romanow i @Ronon Dex chociaż raz w miesiącu (może na zmianę?) przesłali nam "Meldunki z poligonu" nt. wojsk Paktu Bundżadarskiego. Wiem, że ich prace w dziedzinie wojskowości cieszą się sporym zainteresowaniem w mikroświecie, więc może dzięki temu "Bastion" zyskałby dodatkowych czytelników.
Oczywiście liczę też na informacje z Repujerstanu @AleksanderNovak i z nandyjskich regionów @Obywatel Nan Di.
Myślę, że powinniśmy się ponadto postarać o przynajmniej jeden około-polityczny artykuł w każdym numerze, żeby zachęcić do czytania tych, którzy może niekoniecznie interesują się narracją, ale lubią afery, skandale, itp. Od czasu do czasu ja mógłbym coś zjadliwego napisać, ale liczę, że w tej roli będziemy się zmieniać.
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Da się zrobić... w kwestii wojskowości coś tam się zawsze dzieje (poza okresami realowej nieobecności) to można to opisać i zilustrować.Andżej-chan pisze: ↑26 wrz 2023, 16:54 Fajnie byłoby, gdyby @Piotr Romanow i @Ronon Dex chociaż raz w miesiącu (może na zmianę?) przesłali nam "Meldunki z poligonu" nt. wojsk Paktu Bundżadarskiego.
- Piotr Romanow • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jeśli chodzi o cały miesięcznik to pewnie będę w stanie napisać nie tyle co "Meldunek z Poligonu", ale możemy też dorzucić temat "Imperialiści bez Imperium". Taka mała wstawka o brodryjczykach żyjących w Nan Di.
Polecam mieszać i mieszać i mieszać. Wyjdzie coś naprawdę ciekawego.
Jeżeli chodzi o Nan Di to nie jest to czysto chińsko japońskie państwo. Bardzo duże naleciałości w administracji ma brodryjskie (rosyjskie), a także ostatnio pojawili się za pośrednictwem @Reza I Pahlavi Persowie w jednej z baronii.Marko Ramius pisze: ↑26 wrz 2023, 15:34 Ja chętnie będę pisał
Polecam mieszać i mieszać i mieszać. Wyjdzie coś naprawdę ciekawego.
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Całkowicie się zgadzam z moim przedmówcą, Niebiańskim Cesarzem Nan Di Multi-kulti jest ok Przystopowało mnie trochę życie w realu ostatnio oraz świeżo wynikłe kłopoty z moją komórką,które opisałem w innym miejscu,więc sprawy Baronii Beihe trochę leżą odłogiem
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
A jak ktoś woli monokulturę, to zapraszam do Nowej Ordy.
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Szanowni Panowie,
W związku z tym, że kilka osób wyraziło zainteresowanie współtworzeniem miesięcznika, ogłaszam co następuję:
do 25 października czekam na artykuły do pierwszego numeru "Bastionu", który ukaże się w Święto Zmarłych.
Artykuły można przesyłać do mnie przez prywatne wiadomości na forum lub przez discorda.
Stwórzmy razem najlepsze czasopismo na Pollinie!
do 25 października czekam na artykuły do pierwszego numeru "Bastionu", który ukaże się w Święto Zmarłych.
Artykuły można przesyłać do mnie przez prywatne wiadomości na forum lub przez discorda.
Stwórzmy razem najlepsze czasopismo na Pollinie!
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nikt nic nie przysłał. Projekt zawieszony do lepszych czasów.