Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny

Post autor: Andżej-chan »

Panowie!

W innym miejscu pojawił się temat utworzenia nowego miesięcznika. Myślę, że projekt ten zasługuje na osobny wątek, żeby wszyscy potencjalnie zainteresowani mogli do niego dotrzeć.

Jestem nomadą i jako taki powiem krótko, bo nie mam czasu długo stać w miejscu. :P

1. Musimy wyznaczyć nieprzekraczalny termin nadsyłania artykułów - proponuję 25 dzień każego miesiąca.

2. Musimy wyznaczyć redaktora naczelnego, który będzie te artykuły zbierał i składał - zgłaszam swoją kandydaturę, ale jeśli ktoś inny jest chętny, to nie mam parcia na ten "stołek".

3. Przede wszystkim potrzebujemy dziennikarzy/publicystów, którzy zadeklarują, że będą pisali. Myślę, że 3-4 osoby to takie minimum.

4. Ostatnia ważna kwestia to wygląd pisma. Ktoś ma jakieś sugestie?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy

W Arcadii znany jako pastor Andrew Hordeman, prezydent.
Awatar użytkownika
Marko Ramius
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Miesięcznik "Bastion" - wątek organizacyjny

Post autor: Marko Ramius »

Ja chętnie będę pisał :)

Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.

Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Obrazek
Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Marko Ramius pisze: 26 wrz 2023, 15:34 Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.
Super!
Marko Ramius pisze: 26 wrz 2023, 15:34 Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Jak najbardziej. Jak mógłby nazywać się dział dotyczący Nan Di?

Dział ordyjski nazwałbym chyba, celowo sztampowo, "Z krainy stepów i jurt". Fajnie byłoby, gdyby @Piotr Romanow i @Ronon Dex chociaż raz w miesiącu (może na zmianę?) przesłali nam "Meldunki z poligonu" nt. wojsk Paktu Bundżadarskiego. Wiem, że ich prace w dziedzinie wojskowości cieszą się sporym zainteresowaniem w mikroświecie, więc może dzięki temu "Bastion" zyskałby dodatkowych czytelników. ;)

Oczywiście liczę też na informacje z Repujerstanu @AleksanderNovak i z nandyjskich regionów @Obywatel Nan Di. ;)

Myślę, że powinniśmy się ponadto postarać o przynajmniej jeden około-polityczny artykuł w każdym numerze, żeby zachęcić do czytania tych, którzy może niekoniecznie interesują się narracją, ale lubią afery, skandale, itp. :P Od czasu do czasu ja mógłbym coś zjadliwego napisać, ale liczę, że w tej roli będziemy się zmieniać. ;)

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 26 wrz 2023, 16:54 Fajnie byłoby, gdyby @Piotr Romanow i @Ronon Dex chociaż raz w miesiącu (może na zmianę?) przesłali nam "Meldunki z poligonu" nt. wojsk Paktu Bundżadarskiego.
Da się zrobić... w kwestii wojskowości coś tam się zawsze dzieje (poza okresami realowej nieobecności) to można to opisać i zilustrować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Romanow Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Piotr Romanow »

Jeśli chodzi o cały miesięcznik to pewnie będę w stanie napisać nie tyle co "Meldunek z Poligonu", ale możemy też dorzucić temat "Imperialiści bez Imperium". Taka mała wstawka o brodryjczykach żyjących w Nan Di.
Marko Ramius pisze: 26 wrz 2023, 15:34 Ja chętnie będę pisał :)

Ja chętnie zajmę się od strony Cesarskiej, jak wiem to taki delikatny miszmasz chińszczyzny i japońszczyzny, więc dobrze byłoby zająć się tym - od tak od fauny przez florę, a kończąc o ciekawostkach kulturalnych.

Jeśli chodzi o wygląd pisma to może dobrze byłoby z każdej części składowej zrobić z nich działy.
Jeżeli chodzi o Nan Di to nie jest to czysto chińsko japońskie państwo. Bardzo duże naleciałości w administracji ma brodryjskie (rosyjskie), a także ostatnio pojawili się za pośrednictwem @Reza I Pahlavi Persowie w jednej z baronii.

Polecam mieszać i mieszać i mieszać. Wyjdzie coś naprawdę ciekawego. ;)
Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Pierwszy Margrabia Ocidene Marte
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Reza I Pahlavi »

Całkowicie się zgadzam z moim przedmówcą, Niebiańskim Cesarzem Nan Di ;) Multi-kulti jest ok :) Przystopowało mnie trochę życie w realu ostatnio oraz świeżo wynikłe kłopoty z moją komórką,które opisałem w innym miejscu,więc sprawy Baronii Beihe trochę leżą odłogiem :shock:
Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

A jak ktoś woli monokulturę, to zapraszam do Nowej Ordy. :P

Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Szanowni Panowie,

W związku z tym, że kilka osób wyraziło zainteresowanie współtworzeniem miesięcznika, ogłaszam co następuję:

do 25 października czekam na artykuły do pierwszego numeru "Bastionu", który ukaże się w Święto Zmarłych.

Artykuły można przesyłać do mnie przez prywatne wiadomości na forum lub przez discorda.

Stwórzmy razem najlepsze czasopismo na Pollinie!

Awatar użytkownika
Andżej-chan Stempel
Andrew Hordeman
Kontakt:

OBYWATEL

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Nikt nic nie przysłał. Projekt zawieszony do lepszych czasów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””