Reprezentacja Czechosłowacji w MUP(Piłka Nożna)

Moderator: Vratislav Vondráček

Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Re: Reprezentacja Czechosłowacji w MUP(Piłka Nożna)

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Obrazek

Pierwszy mecz towarzyski zdecydowanie nie po naszej myśli... Zobaczyliśmy w praktyce jak wygląda gra z Beatudią.
W pierwszej połowie Frantisek Hrbek kapitan reprezentacji dostał żółtą kartkę już w 8 minucie za faul... Zdecydowanie nam się to nie uśmiechało... Potem w 17 minucie Mariuzs Dylewicz dostał żółtą kartkę z Beatudii. I to już mnie się bardziej podobało. Do 35 minut nawet graliśmy jak profesjonaliści. Zdawało się że jesteśmy nie do pokonania... I wtedy z główki strzelają gola przeciwnicy na 0:1 dla nich. No ale nie płakaliśmy. Koniec I połowy. Powiedziałem im tak. ,,Słuchajcie. Większy pressing. Mają się nas bać! Tak jak w MWP GT! Tam się nas boją. I w piłce nożnej też mają się nas obawiać! No strzelcie gola chociaż na remis!"

Jednak przybyła druga połowa... w 50' minucie pada gol. Ale dla Beatudii. No i już jest źle. Piłkarze moi zestresowani, piłkarze Beatudii zadowoleni jak nigdy wcześniej. Ale na tym nie koniec. W 70' minucie pada 3 gol dla Beatudii. Wtedy pilnowaliśmy tylko by nas bardziej nie zmiażdżyli. Koniec w końcu tego meczu. A oto jakie wnioski wyniosłem z niego.

,,Panowie jednej rzeczy jestem pewien. Jestem lepszym kierowcą samochodu GT niż trenerem piłki nożnej. To jest tragedia... A następny mecz z Wandystanem... Poproście ich o fory. Niech się nad wami zlitują. To będzie nasza nowa taktyka, dopóki nie nauczycie się grać porządnie na boisku."
Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Obrazek

Jest jednak dobra wiadomość! Sam aż jestem zaskoczony. Także informuję że zakupiliśmy piłkarza z transferu. A co to oznacza? Że zamiast z Wandystanem przegrać pewnie 0:7, przegramy 3:7, a przynajmniej nadal mam jakąś wiarę w to. No ale to już sam mecz to pokaże.
Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Obrazek

Mamy kolejny zaplanowany mecz reprezentacji! Tym razem naszym przeciwnikiem będzie Voxland! Jednak mecz odbędzie się dopiero po meczu z Wandystanem, bo 25.07.2026 o godzinie 19:00 ;) Czy mamy szansę na zwycięstwo? No nawet z Voxlandem będzie ciężko, ale postaramy się nie zawieść albo przynajmniej zremisować. Plus taki że gramy u siebie.
Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Obrazek

Tutaj spodziewaliśmy się bardzo ciężkiego lania i przegrania 7:0 dla Wandystanu. Ale dzięki transferowi naszemu oraz temu że Wandystan się nad nami zlitował, to wygrał tylko 3:0. Także to i tak dla Reprezentacji Czechosłowacji wielki sukces. Mogło być znacznie gorzej. Pozostało tylko nadal czekać na ostatni mecz towarzyski z Voxlandem...
Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Obrazek

I ostatni mecz towarzyski przed mundialem będziemy mieć z Rzeczpospolitą Obojga Narodów. W 66 sezonie zajęli 3 miejsce w Dywizji C, czyli pewnie awansowali do Dywizji B. Gramy u nich. Jak sobie poradzimy? Nie liczę na fajerwerki, ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
Mikołaj Radziwiłł Stempel
Kontakt:

Post autor: Mikołaj Radziwiłł »

Życzę powodzenia :D 8-)
/-/ Mikołaj Radziwiłł
Podkanclerzy Wielki
Hrabia Mondolfo

Obrazek
Obrazek
Leszek Ebe-Grüner
Kontakt:

Obrazek

Z Voxlandem o dziwo nie poszło nam najgorzej. Co prawda przegrana, ale tylko 1:2. Także w końcu zagraliśmy coś lepszego. Pozostało teraz czekać nadal na mecz z RON. Z nimi pewnie będzie nieco trudniej, ale jak zwykle nasze chłopaki dadzą z siebie wszystko ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Československý rozhlas”