Przybycie Wędrowca z RadioactiveSmile
Moderator: Vratislav Vondráček
-
Leszek Ebe-Grüner
- Kontakt:
Przybycie Wędrowca z RadioactiveSmile
Tak nie wiedząc gdzie wylądował, ale szedł przed siebie. Przed nim nagle widać jak byk duży znak, a na nim napis ,,Czechosłowacja". Rozgląda się i widzi jak ludzie mówią w języku którym on kompletnie nie rozumiał. Podchodzi, ale nie widzi tu supermutantów czy ghuli. Też bandyctwa za bardzo nie widać.
-Wędrowiec z Radioactive: Trzeba przyznać czysto w tej Czechosłowacji. Żadnej radiacji, jakoś tak bezpiecznie... Jakby jeszcze ludzie mówili w moim języku to było by wspaniale! A tak to jakieś knedliczki słyszę... Może to jakiś nowy rodzaj kretoszczurów. No cóż pobędę trochę tutaj. A mówili mi bym wziął tłumacza. Ale poradzę sobie.
Po czym czyści swoją lekko spaloną czarną książkę i obserwuje teren.
-Wędrowiec z Radioactive: Trzeba przyznać czysto w tej Czechosłowacji. Żadnej radiacji, jakoś tak bezpiecznie... Jakby jeszcze ludzie mówili w moim języku to było by wspaniale! A tak to jakieś knedliczki słyszę... Może to jakiś nowy rodzaj kretoszczurów. No cóż pobędę trochę tutaj. A mówili mi bym wziął tłumacza. Ale poradzę sobie.
- Vratislav Vondráček
- Kontakt:
Re: Przybycie Wędrowca z RadioactiveSmile
Podchodzi jeden z mieszkańców Mikulova spogląda na nieznanego mu przybysza skądś. Więc podszedł do niego jak do w kulturze grzecznie z delikatnym uśmiechem rzekł.Leszek Ebe-Grüner pisze: 05 cze 2026, 23:29 Tak nie wiedząc gdzie wylądował, ale szedł przed siebie. Przed nim nagle widać jak byk duży znak, a na nim napis ,,Czechosłowacja". Rozgląda się i widzi jak ludzie mówią w języku którym on kompletnie nie rozumiał. Podchodzi, ale nie widzi tu supermutantów czy ghuli. Też bandyctwa za bardzo nie widać.
- Vítáme váženého neznámého hosta v Mikulově v Československu! Skąd szanowny nieznajomy przybył w nasze Sudeckie i Naddunajskie krainy do nas?
-
Leszek Ebe-Grüner
- Kontakt:
Wędrowiec w końcu patrzy na jednego z mieszkańców. Pierwszego zdania nie zrozumiał, ale gdy usłyszał drugie zdanie, był zadowolony że w końcu w jego języku ktoś gada.Vratislav Vondráček pisze: 06 cze 2026, 12:44Podchodzi jeden z mieszkańców Mikulova spogląda na nieznanego mu przybysza skądś. Więc podszedł do niego jak do w kulturze grzecznie z delikatnym uśmiechem rzekł.Leszek Ebe-Grüner pisze: 05 cze 2026, 23:29 Tak nie wiedząc gdzie wylądował, ale szedł przed siebie. Przed nim nagle widać jak byk duży znak, a na nim napis ,,Czechosłowacja". Rozgląda się i widzi jak ludzie mówią w języku którym on kompletnie nie rozumiał. Podchodzi, ale nie widzi tu supermutantów czy ghuli. Też bandyctwa za bardzo nie widać.
- Vítáme váženého neznámého hosta v Mikulově v Československu! Skąd szanowny nieznajomy przybył w nasze Sudeckie i Naddunajskie krainy do nas?
-Wędrowiec z Radioactive: A witam i ciebie osobo. Mówią na mnie Wędrowiec. Postanowiłem wyruszyć z Radioactive tratwą i dotarłem tutaj na miejsce. Także to daleko, daleko! Powiedz ty mi te wasze ziemie są wolne od wszelakiej radiacji, supermutantów, ghuli, Instytutu, Bractwa Stali, bandytów i zmutowanych stworzeń? Można czuć tu się bezpiecznie?
- Vratislav Vondráček
- Kontakt:
Honza spojrzał z podniesioną brwią ponieważ słyszał o taki rzeczach pierwszy raz.Leszek Ebe-Grüner pisze: 07 cze 2026, 23:36Wędrowiec w końcu patrzy na jednego z mieszkańców. Pierwszego zdania nie zrozumiał, ale gdy usłyszał drugie zdanie, był zadowolony że w końcu w jego języku ktoś gada.Vratislav Vondráček pisze: 06 cze 2026, 12:44Podchodzi jeden z mieszkańców Mikulova spogląda na nieznanego mu przybysza skądś. Więc podszedł do niego jak do w kulturze grzecznie z delikatnym uśmiechem rzekł.Leszek Ebe-Grüner pisze: 05 cze 2026, 23:29 Tak nie wiedząc gdzie wylądował, ale szedł przed siebie. Przed nim nagle widać jak byk duży znak, a na nim napis ,,Czechosłowacja". Rozgląda się i widzi jak ludzie mówią w języku którym on kompletnie nie rozumiał. Podchodzi, ale nie widzi tu supermutantów czy ghuli. Też bandyctwa za bardzo nie widać.
-Wędrowiec z Radioactive: A witam i ciebie osobo. Mówią na mnie Wędrowiec. Postanowiłem wyruszyć z Radioactive tratwą i dotarłem tutaj na miejsce. Także to daleko, daleko! Powiedz ty mi te wasze ziemie są wolne od wszelakiej radiacji, supermutantów, ghuli, Instytutu, Bractwa Stali, bandytów i zmutowanych stworzeń? Można czuć tu się bezpiecznie?
- U nás ne, v Československu szanowny panie żeś trafił do krainy sudetów i dunaja z karpatami. Tutaj życie się toczy spokojnie i swojsko żadnych z przedtem wymienionych rzeczy.
Uśmiechnął się spokojnie
-
Leszek Ebe-Grüner
- Kontakt:
Tak odetchnął wędrowiec z ulgą.
-Wędrowiec z Radioactive: To chociaż tu odetchnę ze spokojem. Macie Nuka-Colę albo inny napój zimny? Po tej długiej podróży chce mi się pić.
-Wędrowiec z Radioactive: To chociaż tu odetchnę ze spokojem. Macie Nuka-Colę albo inny napój zimny? Po tej długiej podróży chce mi się pić.
- Vratislav Vondráček
- Kontakt:
Mieszkaniec przygranicznego Mikulova pokazuję w stronę gospody.Leszek Ebe-Grüner pisze: 09 cze 2026, 15:00 Tak odetchnął wędrowiec z ulgą.
- Pane, máme tu tady kofolku i piva także dobre jedzenie też tam w gospodzie jest a także miejsce na spanie!

-
Leszek Ebe-Grüner
- Kontakt:
On kłania się do niego.
-Wędrowiec z Radioaktive Smile: Dziękuje dobry człowieku. W takim razie udaje się do gospody.
I po tym ruszył w kierunku gospody. Podchodzi on do gospodarza.
-Wędrowiec z Radioaktive Smile: Witam. Słyszałem że tutaj dostanę coś zimnego do picia. Ile to będzie kosztować kapsli?
I wykłada na stół 40 kapsli oraz czeka na odpowiedź gospodarza.
-Wędrowiec z Radioaktive Smile: Dziękuje dobry człowieku. W takim razie udaje się do gospody.
-Wędrowiec z Radioaktive Smile: Witam. Słyszałem że tutaj dostanę coś zimnego do picia. Ile to będzie kosztować kapsli?
- Vratislav Vondráček
- Kontakt:
Właściciel gospody spojrzał na przybysza wycierając kufle od piwaLeszek Ebe-Grüner pisze: 11 cze 2026, 16:00 On kłania się do niego.
- Srdečne vás vítam więc tak (Po przewalutowaniu nie tak dużo)
Pivo korztuje ~25 Kčs
kofola ~ 35 Kčs
-
Leszek Ebe-Grüner
- Kontakt:
Wędrowiec drapie się po głowie.
-Wędrowiec z Radioactive Smile: A 40 kapsli to ile będzie waszej waluty?
- Vratislav Vondráček
- Kontakt:
To bude 226 Kčs.Leszek Ebe-Grüner pisze: 13 cze 2026, 12:25 Wędrowiec drapie się po głowie.