Ekspektokracja - ustrój oczekiwania na restaurację państwowości
Moderator: Andrzej Ordyński
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Ekspektokracja - ustrój oczekiwania na restaurację państwowości
Drugą możliwością będzie włączenie wybranych terenów do Rzeszy jako terytoriów niezorganizowanych, z nadzieją, że w przyszłości ktoś będzie chciał stworzyć tam swoje lenna lub regiony.
Dobrze byłoby przejąć linie kolejowe, autostrady, złoża surowców. Niekoniecznie od razu, najpierw możemy zagospodarować swoje lenna.
@Markus Wettin Tak pomyślałem, że jeśli chciałbyś zająć się Jahołdą, a uważasz, że wyłączenie jej z DB mogłoby nie być w porządku wobec Akrypy, to nie musisz koniecznie ogłaszać "niepodległości". Możesz po prostu mieć dział na forum bez wchodzenia w szczegóły na temat statusu Jahołdy. A jak Akrypa wróci (zawsze wraca, prędzej lub później) to coś się wymyśli.
Dobrze byłoby przejąć linie kolejowe, autostrady, złoża surowców. Niekoniecznie od razu, najpierw możemy zagospodarować swoje lenna.
@Markus Wettin Tak pomyślałem, że jeśli chciałbyś zająć się Jahołdą, a uważasz, że wyłączenie jej z DB mogłoby nie być w porządku wobec Akrypy, to nie musisz koniecznie ogłaszać "niepodległości". Możesz po prostu mieć dział na forum bez wchodzenia w szczegóły na temat statusu Jahołdy. A jak Akrypa wróci (zawsze wraca, prędzej lub później) to coś się wymyśli.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Edward Teague
- Kontakt:
Jak zjawił sie temat Morinii w Nowalu, to ktoś mi powiedział "Nie bądź starym, sentymentalnym dziadem, kapitanie!" 
attache morski Ambasady Nowalu
kapitan, strażnik Kodeksu
Ale to nie jest druga możliwość... to jest niezależne od tematu wielkości lenne. Przecież ja nie postuluję by dokonać podziału terytorium pomiędzy uczestników projektu. Po prostu stwierdziłem, że chyba wygodniejsze byłoby operowanie terenami wielkości realowych województw niż znacznie mniejszymi elementami.Andrzej Ordyński pisze: 21 gru 2025, 14:13 Drugą możliwością będzie włączenie wybranych terenów do Rzeszy jako terytoriów niezorganizowanych, z nadzieją, że w przyszłości ktoś będzie chciał stworzyć tam swoje lenna lub regiony.
Biorą pod uwagę, że Wyspa bialeńska ma ok. 560 tys. km2 (nawet jak odliczymy 2/5 na Dżamahiriję) to zostaje 230 tys. km2 oraz 1280 tys.km2 Anatolii - to i tak ogromna większość terytorium będzie "niezorganizowana"
Zgadzam się... tutaj jest też pole do ciekawej narracji.Andrzej Ordyński pisze: 21 gru 2025, 14:13Dobrze byłoby przejąć linie kolejowe, autostrady, złoża surowców. Niekoniecznie od razu, najpierw możemy zagospodarować swoje lenna.
- Edward Teague
- Kontakt:
Panie Andrzeju, ten nasz regencik, to potrafi zaskoczyć, wiem 
attache morski Ambasady Nowalu