Liga Morska i Kolonialna na forum Bastionu
Moderator: Stuart Strange
- Stuart Strange • Stempel
- Kontakt:
Liga Morska i Kolonialna na forum Bastionu
Drodzy użytkownicy Bastionu,
Dzięki uprzejmości Ronona Dexa Liga Morska i Kolonialna może rozpocząć swoją działalność na tymże forum. Na początku pragnę serdecznie podziękować Rononowi za błyskawiczną realizację mojej prośby. Nie wystarczyła chwila, a miejsce dla Ligi już powstało.
Rozumiem, że co poniektórzy z was mogą być zaskoczeni tak niespodziewanym pojawianiem się LMiK na Bastionie. Abstrahując już od przyczyny, pragnę pokrótce przedstawić czym jest Liga, albowiem tego wymaga kultura. Liga Morska i Kolonialna jest dużą korporacją handlową, mająca kilka kolonii rozsianych po mikroświecie. Przy tego typu opisach zawszę posługuję się przykładem realowej kompanii wschodnioindyjskiej. Notabene rzeczona organizacja była główną inspiracją do utworzenia LMiK. W przeszłości Liga zajmowała się transportem towarów drogą morską. W mikroświecie moja korporacja funkcjonuje od 2019 roku. Nie powiem, że od samego początku zawojowała mikroświat. Raczej starałem się trzymać gdzieś z tyłu i spokojnie prowadzić swoją narrację. LMiK głównie działało na forum Związku Winkulijskiego z którym Liga ma bardzo bliskie relacje. Większość przedsiębiorstw znajduję się właśnie tam. Szerzej Ligę można było poznać po naniesieniu jej na mapę przez Ronona. Gdyby ktoś chciałbym bardziej zagłębić się w historię LMiK to odsyłam do odpowiedniego działu. http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=324
Z racji mojej przerwy od Winkulii pragnę mocniej zaangażować się w działalność LMiK. Dotychczas traktowałem to raczej jako mikronacyjne hobby aniżeli obowiązek. Mam nadzieję, że uda się nawiązać pozytywny kontakt z pozostałymi państwami Bastionu.
Artur Kardacz von Hohenburg
Pierwszy Lord Admiralicji LMiK
Pierwszy Lord Admiralicji LMiK
- Karol Keane
- Kontakt:
Re: Liga Morska i Kolonialna na forum Bastionu
Absolutnie nie dostrzegam powodu do zmiany tego nastawienia, bo hobby jest najwierniejszym obrazem obowiązku wynikającego z wewnętrznego przekonania.Dotychczas traktowałem to raczej jako mikronacyjne hobby
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Edward Teague
- Kontakt:
Re: Liga Morska i Kolonialna na forum Bastionu
Korpus dyplomatyczny Nowalu pozdrawia Ligę! Rulez the waves!
attache morski Ambasady Nowalu
kapitan, strażnik Kodeksu
kapitan, strażnik Kodeksu