Wobec pojawiających się sugestii połączenia Bastionu z II Federacją Nordacką, Prefekt Generalny Wyspy Świętej Małgorzaty informuje, że władze Wyspy nie zamierzają się integrować z Federacją. Władze Wyspy zastrzegają sobie możliwość podjęcia właściwych kroków w razie zagrożenia utraty własnego forum.
Kwestia integracji z II FN
Moderator: Piotr de Zaym
- Piotr de Zaym • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Kwestia integracji z II FN
Piotr de Zaym
Arcyksiążę
Monarcha i Prefekt Generalny Wyspy św. Małgorzaty
Arcyksiążę
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Kwestia integracji z II FN
Nie ma takiego zagrożenia. Niezależnie od decyzji Nan Di, forum Bastionu zostaje.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Piotr de Zaym • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Prefekt Generalny Wyspy Świętej Małgorzaty informuje, że decyzja w sprawie dalszego funkcjonowania Wyspy i jej obecności na Bastionie zapadnie do końca maja 2025 r.
Piotr de Zaym
Arcyksiążę
Arcyksiążę
- Karol Keane
- Kontakt:
Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi
Nadany o 11:04 wpis zarejestrowało o 11:20
Cudowni admini tam są!
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi
Nadany o 11:04 wpis zarejestrowało o 11:20
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Nie ma żadnych planów i żadnej możliwości by Bastion miał cokolwiek wspólnego z Waksmanlandem czyli Federacją Nordacką. Takiej możliwości nie ma i nie będzie - obecnie po ewakuacji tam Nan Di przez Andrzeja i Piotra, jestem jedyną osobą, która utrzymuje Bastion jako taki (serwer, domena, strona, kwestie administracyjne itd.), a ja kolaboracji z Waksmanem nie przewiduję.
Prędzej "wysadzę to wszystko w powietrze" niczym Wołodyjowski i Ketling z (filmu/serialu) "Pana Wołodyjowskiego/Przygód Pana Michała" niż oddam to na żer Waksmanowi i jego poplecznikom.
Oczywiście Bastion to tylko miejsce informatyczne i każdy v-kraj jest tutaj niezależny i może zrobić co chce. Jak ktoś woli ten cały "waksmanland" od Bastionu to "droga wolna", przeszkód robił nie będę, a nawet jak trzeba to pomogę w zabezpieczeniu danych.
Ale Bastion będzie trwał, nawet jakbym sam tutaj miał zostać...
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
To może pewne przejaskrawienie... Ale faktycznie, obsługa informatyczna jest słaba. Zapowiadano nową jakość i większą nowoczesność, gadano o mikronacjach 2.0., tymczasem jest gorzej niż na "starych" forach.Karol Keane pisze: 03 lis 2025, 11:22 Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi![]()
Nadany o 11:04 wpis zarejestrowało o 11:20Cudowni admini tam są!
Może nowa administracja to zmieni.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Karol Keane
- Kontakt:
Albo i nie, obłożono to warunkami, czyli mamy do czynienia ze świadomym działaniem.Andrzej Ordyński pisze: 04 lis 2025, 20:54To może pewne przejaskrawienie... Ale faktycznie, obsługa informatyczna jest słaba. Zapowiadano nową jakość i większą nowoczesność, gadano o mikronacjach 2.0., tymczasem jest gorzej niż na "starych" forach.Karol Keane pisze: 03 lis 2025, 11:22 Jak widać, Wyspa wciąż funkcjonuje.
W kwestii integracji mikronacji z 2FN, to mam mieszane uczucia Winkulia ze swoją rocznicą przyciągnęła kilku nowalczyków na tamto forum. Teraz wiem dlaczego nazwano to Wakssmanland, bo to nie działa zwyczajnie. Wpisów nie dopuszcza, chodzi kiedy chce i jest do bani. Najgorszy z możliwych serwerów mikronacyjnych i nikomu nie polecać, chyba, że wrogowi![]()
Nadany o 11:04 wpis zarejestrowało o 11:20Cudowni admini tam są!
Może nowa administracja to zmieni.
Nie jest to miły wniosek, wiem, ale tak właśnie jest.
redaktor SOKN Webpress