Akt Założycielski Federacji Rodecji

Miejsce na powitania.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Akt Założycielski Federacji Rodecji

Post autor: Ronon Dex »

Obrazek

W związku z faktem, że:

- w dniu wczorajszym otrzymałem od Imperium Nandyjskiego na własność ziemie nadane mi w imieniu Niebiańskiego Cesarza;

- wcześniej dokonałem reaktywacji dawnego Departamentu Lisewskiego (obecnie jako Katechonat Lisewski);

- jeszcze wcześniej będąc mikronacyjnie "bezdomnym" (po odejściu Nan Di z Bastionu) utworzyłem Wolną Flotę,

postanowiłem zebrać to wszystko w jeden organizm - Federację Rodecji, w skrócie po prostu Rodecję.

Nie mam chęci (ani ambicji) prowadzenia jednoosobowego państwa, a więc zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami dotyczącymi Katechonatu Lisewskiego przyłączam się obecnie jako terytorium zależne do Brodrii.

Mam nadzieję, że ten ruch przywróci mi radość zabawy w mikroświecie - bo od czasu odejście ze św. Republiki Bialeńskiej), jakoś niespecjalnie mi się powodziło i szczęściło w v-świecie. W dobrym towarzystwie "starych" mikronautów mamy też szansę na odrodzenie Brodrii i wspólną zabawę.

Dla ilustracji ziem załączam dokumenty wydane przez Imperium Nandyjskie...

Obrazek

Obrazek

... oraz mapkę Katechonatu Lisewskiego:

Obrazek

Co do Wolnej Floty to musi one przejść przez "portal czasowy", tak by pasowała do planowanej reszty - zarówno rodeckiej, jak i brodryjskiej - czyli będzie miała pewien downgrade, ale to już w innym miejscu.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow Stempel
Kontakt:

Re: Akt Założycielski Federacji Rodecji

Post autor: Iwan Pietrow »

Rononie, cieszę się że odrodzenie Brodrii doprowadziło do powstania Rodecji. Skorzystamy na tym wszyscy.

Mam nadzieję, że będziesz czerpać radość z tego co robisz. Jestem pewien, że Twoja aktywność przyniesie wiele ciekawych inicjatyw!

Mimo wszystko, nie należy zapominać, że Brodria jest póki co cieniem dawnej siebie. Przed nami jeszcze wiele pracy, żeby doprowadzić ją do ideału!
(-) Iwan Pietrow
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”