Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 12:00
@Ronon Dex czy masz może mapę topograficzną Sambanafryki? Bo widzę, że jest przy mapie Nordaty, ale interesowałaby mnie taka tylko i wyłącznie jej (w różnych konfiguracjach).
Z mapą fizyczną Sambanafryki jest taki problem, że prace nad nią skończyły się zanim się zaczęły...
1/ mapa fizyczna Nordaty była robiona na bazie kompilacji:
- słynnego
"zdjęcia satelitarnego" - nie pamiętam już kto był jego autorem.
- map poszczególnych państw, jeżeli miały jakieś choćby zarysy mapy fizycznej - w sumie to było kilka map w bardzo różnej jakości, od wysokiej do prymitywnych schematów robionych w Paintcie. Mam je zachowane jakby co...
Robione to było na zasadzie: jeżeli jest jakaś narodowa mapa fizyczna terenu to stanowi ona podstawowe źródło informacji, jeżeli nie to teren był uzupełniałem na bazie tego "zdjęcia satelitarnego".
W chwili gdy ta mapa powstawała nie miałem żadnych dokumentów dotyczących Sambanafryki - a więc "źródłem" było to "satelitarne zdjęcie".
Dopiero potem gdy udzielałem się trochę w Samundzie to od ówczesnej królowej dostałem
starą mapkę. Na tej podstawie rozpocząłem prace nad porządną (zgodną historycznie) mapą Samundy i tego subkontynentu. Niestety prace przerwał upadek Samundy.
Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 12:00
I może jakimś zupełnym przypadkiem (skoro jesteś autorem wyspy) mapę topograficzną Voximy?
Nie wiem czy taka mapa w ogóle powstała? Jedyną jaką mam to dostałem od Ciebie oraz mam jakąś
starszą z 2020 - chyba od Joahima,
Owszem stworzyłem Waszą wyspę... ale jako kontur. Tak naprawdę to robiłem Joahimowi mapę wyspy
po dawnej Wurstlandii. Na bazie posiadanych materiałów... czyli jakieś mikro mapki w Paintcie. No, ale wyszła wtedy afera z dawnymi Wurstlandczykami i
na szybko zrobiłem kontur mapy, który wstawiliśmy tam gdzie jest obecnie. Dalej to już się tym bawił Joahim.