Archiwa brodryjskie Ronona Dex

Moderator: Iwan Pietrow

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Archiwa brodryjskie Ronona Dex

Post autor: Ronon Dex »

Tutaj będę wrzucał wszystko co mi się na dyskach zachowało i co dotyczy Brodrii - do przyszłego wykorzystania jako materiały historyczne itd.

Mapy otrzymane i wyszukane swego czasu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mapy robione przeze mnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie chyba granice Brodrii - po ogłoszeniu niepodległości przez Nan Di i Nową Ordę oraz po skorygowaniu ich terytorium kosztem siebie oraz Brodrii. Potem już był tylko rozbiór Brodrii:

Obrazek

Ciąg dalszy nastąpi... w miarę przeszukiwanie dysków, na których sporo się zachowało - jakieś obrazki, jakaś symbolika itd.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
HZ de Harlin
Kontakt:

Re: Archiwa brodryjskie Ronona Dex

Post autor: HZ de Harlin »

Świetnie prace. Nawet i mapa z numerkami obwodów, które zostały nazwane przez mnie pojawiła się. Aż miło się zrobiło.
Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Baron Andalo
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

HZ de Harlin pisze: 16 sie 2025, 10:10 Świetnie prace. Nawet i mapa z numerkami obwodów, które zostały nazwane przez mnie pojawiła się. Aż miło się zrobiło.
Oczywiście... przecież na jej podstawie nanosiłem granice obwodów i na jej podstawie ustalaliśmy nazwy i położenie wielu miast (tych, których nie było na wcześniejszych mapach).

Dorzucam mapki z naniesioną aktualną sytuacją:

Obrazek

Obrazek

Szukam dalej i mamy np. historyczne flagi brodryjskie:

1/ Federacja Brodryjska czyli pierwsze początki Brodrii oraz Towarzysz Grutin:

Obrazek

2/ Carstwo Brodryjskie - Ekspansja na kontynencie, Iwan i ta... jak jej tam było (?)... żona Swarzewskiego.

Obrazek

3/ Ostatnia Brodria... odrodzona, a potem upadła i rozgrabiona.

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

@Ronon Dex czy masz może mapę topograficzną Sambanafryki? Bo widzę, że jest przy mapie Nordaty, ale interesowałaby mnie taka tylko i wyłącznie jej (w różnych konfiguracjach). I może jakimś zupełnym przypadkiem (skoro jesteś autorem wyspy) mapę topograficzną Voximy?
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 12:00 @Ronon Dex czy masz może mapę topograficzną Sambanafryki? Bo widzę, że jest przy mapie Nordaty, ale interesowałaby mnie taka tylko i wyłącznie jej (w różnych konfiguracjach).
Z mapą fizyczną Sambanafryki jest taki problem, że prace nad nią skończyły się zanim się zaczęły...

1/ mapa fizyczna Nordaty była robiona na bazie kompilacji:
- słynnego "zdjęcia satelitarnego" - nie pamiętam już kto był jego autorem.
- map poszczególnych państw, jeżeli miały jakieś choćby zarysy mapy fizycznej - w sumie to było kilka map w bardzo różnej jakości, od wysokiej do prymitywnych schematów robionych w Paintcie. Mam je zachowane jakby co...

Robione to było na zasadzie: jeżeli jest jakaś narodowa mapa fizyczna terenu to stanowi ona podstawowe źródło informacji, jeżeli nie to teren był uzupełniałem na bazie tego "zdjęcia satelitarnego".

W chwili gdy ta mapa powstawała nie miałem żadnych dokumentów dotyczących Sambanafryki - a więc "źródłem" było to "satelitarne zdjęcie".

Dopiero potem gdy udzielałem się trochę w Samundzie to od ówczesnej królowej dostałem starą mapkę. Na tej podstawie rozpocząłem prace nad porządną (zgodną historycznie) mapą Samundy i tego subkontynentu. Niestety prace przerwał upadek Samundy.
Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 12:00 I może jakimś zupełnym przypadkiem (skoro jesteś autorem wyspy) mapę topograficzną Voximy?
Nie wiem czy taka mapa w ogóle powstała? Jedyną jaką mam to dostałem od Ciebie oraz mam jakąś starszą z 2020 - chyba od Joahima,

Owszem stworzyłem Waszą wyspę... ale jako kontur. Tak naprawdę to robiłem Joahimowi mapę wyspy po dawnej Wurstlandii. Na bazie posiadanych materiałów... czyli jakieś mikro mapki w Paintcie. No, ale wyszła wtedy afera z dawnymi Wurstlandczykami i na szybko zrobiłem kontur mapy, który wstawiliśmy tam gdzie jest obecnie. Dalej to już się tym bawił Joahim.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow Stempel
Kontakt:

Post autor: Iwan Pietrow »

Uwielbiam przeglądać te historyczne materiały. To są lata historii. Niesamowite. Poniżej dorzucam co nieco od siebie...

1) Mapa początków ostatniego brodryjskiego epizodu pod nazwą "Brodria w ogniu"

Obrazek

2) Podział na Brodrię Północną (moją) i Brodrię Południową (czyli żony Andrzeja - Aleksandry)

Obrazek

3) Symbole Brodrii w różnych momentach historii

a) herb Imperium Brodryjskiego przed rozpadem

Obrazek

b) herb Imperium Brodryjskiego z czasów największej ekspansji terytorialnej

Obrazek

c) symbole Republiki Brodryjskiej - herb, flaga, oraz flaga i pieczęć prezydenta Brodrii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

4) brodryjskie znaczki pocztowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

5) plakat propagandowy pt. "O każdego z nas dba Pietrow na Kremlu"

Obrazek
(-) Iwan Pietrow
ODPOWIEDZ