Wasza Królewska Mość,
Ja Johann von Mottlau Pragnę rozpocząć swoją przygodę w tym Pięknym XVIII wiecznym Imperium, dlatego uniżenie proszę wielkoduszne i łaskawe nadanie mi obywatelstwa Imperium Królestwa Brytaniki i Zjednoczonych Wysp Południowych. Wielkim zaszczytem byłoby posiadanie takiegoż obywatelstwa przez poją osobę.
Z wyrazami estymy i szacunku: Johann von Mottlau
Wniosek o Przyjęcie obywatelstwa.
- Johann von Mottlau
- Kontakt:
Wniosek o Przyjęcie obywatelstwa.
Johann von Mottlau
- George V Hargreave
- Kontakt:
Re: Wniosek o Przyjęcie obywatelstwa.
Witam,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Proszę o uzupełnienie poniższego, pełnego formularza
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Proszę o uzupełnienie poniższego, pełnego formularza

Wniosek o Nadanie Praw Poddanego Korony Brytanickiej
Do Czcigodnych Urzędników Służby Obywatelskiej Korony Brytanickiej, oraz Wysokiej Rady Praw Poddanych,
Ja, niżej podpisany(a), z najwyższym szacunkiem i pokorą, zwracam się z prośbą o rozpatrzenie mojego wniosku o nadanie mi Praw Poddanego Korony Imperium Królestwa Brytaniki i Zjednoczonych Wysp Południowych. Deklaruję moją niezłomną lojalność wobec Najjaśniejszego Monarchy, Jerzego V, oraz wierność Ustawom i Zwyczajom Naszego Wielkiego Imperium.
Część I: Dane Osobowe Wnioskodawcy
Imię i Nazwisko (Pełne):
Data Urodzenia:
Miejsce Urodzenia (Miasto/Kraina/Wyspa):
Zawód lub Stan:
Wyznanie Religijne: (Należy zaznaczyć: □ Kościół Reformowany Brytaniki / □ Inne (proszę określić)
Część II: Deklaracja Lojalności i Zobowiązania
Niniejszym, Ja, [Imię i Nazwisko Wnioskodawcy], uroczyście deklaruję, że:
Wyrzekam się wszelkiej dotychczasowej lojalności wobec obcych władców.
Będę bezwzględnie przestrzegać Konstytucji Imperium oraz wszystkich Praw Korony.
Będę wiernie służyć Najjaśniejszemu Panu, Jerzemu V, oraz jego prawowitym Następcom.
Będę godnym i przykładnym Poddanym Korony, przyczyniając się do dobrobytu Imperium.
Data złożenia Wniosku: [Dzień] [Miesiąc] Roku Pańskiego [Rok]
Podpis Wnioskodawcy:
Do wypełnienia przez Urząd Koronny:
Data Przyjęcia Wniosku:
Decyzja Urzędu: □ Zatwierdzono / □ Odrzucono
Data Podjęcia Decyzji:
Podpis Urzędnika:
Do Czcigodnych Urzędników Służby Obywatelskiej Korony Brytanickiej, oraz Wysokiej Rady Praw Poddanych,
Ja, niżej podpisany(a), z najwyższym szacunkiem i pokorą, zwracam się z prośbą o rozpatrzenie mojego wniosku o nadanie mi Praw Poddanego Korony Imperium Królestwa Brytaniki i Zjednoczonych Wysp Południowych. Deklaruję moją niezłomną lojalność wobec Najjaśniejszego Monarchy, Jerzego V, oraz wierność Ustawom i Zwyczajom Naszego Wielkiego Imperium.
Imię i Nazwisko (Pełne):
Data Urodzenia:
Miejsce Urodzenia (Miasto/Kraina/Wyspa):
Zawód lub Stan:
Wyznanie Religijne: (Należy zaznaczyć: □ Kościół Reformowany Brytaniki / □ Inne (proszę określić)
Niniejszym, Ja, [Imię i Nazwisko Wnioskodawcy], uroczyście deklaruję, że:
Będę bezwzględnie przestrzegać Konstytucji Imperium oraz wszystkich Praw Korony.
Będę wiernie służyć Najjaśniejszemu Panu, Jerzemu V, oraz jego prawowitym Następcom.
Będę godnym i przykładnym Poddanym Korony, przyczyniając się do dobrobytu Imperium.
Data złożenia Wniosku: [Dzień] [Miesiąc] Roku Pańskiego [Rok]
Podpis Wnioskodawcy:
Data Przyjęcia Wniosku:
Data Podjęcia Decyzji:
Podpis Urzędnika:
- Johann von Mottlau
- Kontakt:
Oto on Wasza Królewska Mość 

Wniosek o Nadanie Praw Poddanego Korony Brytanickiej
Imię i Nazwisko (Pełne): Johann Christian von Mottlau
Data Urodzenia: 18 czerwca 1705r.
Miejsce Urodzenia (Miasto/Kraina/Wyspa): Gdańsk, Prusy Królewskie
Zawód lub Stan: Doświadczony wojskowy w stanie spoczynku, polityk
Wyznanie Religijne: Kościół Reformowany Brytaniki
Niniejszym, Ja, Johann Christian von Mottlau, uroczyście deklaruję, że:
Data złożenia Wniosku: 4 lipca Roku Pańskiego 1725r.
Podpis Wnioskodawcy: Johann von Mottlau
Data Przyjęcia Wniosku:
Data Podjęcia Decyzji:
Podpis Urzędnika:
Imię i Nazwisko (Pełne): Johann Christian von Mottlau
Data Urodzenia: 18 czerwca 1705r.
Miejsce Urodzenia (Miasto/Kraina/Wyspa): Gdańsk, Prusy Królewskie
Zawód lub Stan: Doświadczony wojskowy w stanie spoczynku, polityk
Wyznanie Religijne: Kościół Reformowany Brytaniki
Niniejszym, Ja, Johann Christian von Mottlau, uroczyście deklaruję, że:
Data złożenia Wniosku: 4 lipca Roku Pańskiego 1725r.
Podpis Wnioskodawcy: Johann von Mottlau
Data Przyjęcia Wniosku:
Data Podjęcia Decyzji:
Podpis Urzędnika:
Johann von Mottlau
- George V Hargreave
- Kontakt:
Akt Królewskiej Łaski:
Przyjęcie w Poczet Poddanych Korony Brytaniki
Przyjęcie w Poczet Poddanych Korony Brytaniki

Do Szanownego Pana Johanna Christiana von Mottlau,
Z wielką przyjemnością i radością, po dokładnym rozpatrzeniu Twojego wniosku przez Czcigodną Radę Praw Poddanych i Naszego Gabinetu Królewskiego, ogłaszamy niniejszym Aktem Naszej Królewskiej Łaski, iż Twój wniosek o nadanie Praw Poddanego Korony został przez Nas zatwierdzony!
Cieszy Nas niezmiernie Twoja deklaracja lojalności wobec Naszego Tronu i Imperium. Witamy Cię w poczet wolnych i dumnych Poddanych Brytaniki, a także na wszystkich Zjednoczonych Wyspach Południowych. Wierzymy, że Twoje oddanie i wszelkie zasługi, które wniesiesz, przyczynią się do dalszego rozkwitu i chwały Naszego Dominium.
Niechaj Twoja obecność wzbogaci Nasz naród, a Twoja przyszłość w Imperium będzie pełna pomyślności i honoru. Od dziś jesteś częścią wielkiej rodziny, która ramię w ramię buduje potęgę na morzu i na lądzie.
Życzymy Ci wszelkich sukcesów w Twoich przedsięwzięciach w Naszym Imperium.
Niech Bóg błogosławi Ciebie i Imperium Królestwa Brytaniki!
Dano w Naszym Królewskim Pałacu w dniu Siódmego miesiąca Lipca Roku Pańskiego Dwa tysiące dwudziestego piątego .
Z Woli i Podpisem Naszej Królewskiej Ręki,
Jerzy V

Monarcha Imperium

- Karol Keane
- Kontakt:
Serdeczne gratulacje!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Johann von Mottlau
- Kontakt:
Bardzo dziękuję, z przyjęcie mnie do grona obywateli, oraz dziękuję za gratulacje 

Johann von Mottlau