Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: Ronon Dex »

Ryan McNewman pisze: 07 gru 2025, 23:52 Wielka Brytania ma już dwie osoby, które będą prowadzić tę forum. Ja jestem jedną z nich, więc popieram zmiane jej mapy.
Dziękuję za informację, ale "usypywanie" nowych ziem wymaga jednak czegoś w rodzaju "akceptacji społecznej" (mam nasze myśli na mikronacyjne "społeczeństwo"), a ta jest zwykle uzależniona od rozwoju i stabilności projektu. W obliczu mnogości terenów OBPP dodawanie nowych przez nowe v-kraje jest obecnie przyjmowane dość sceptycznie.

Oczywiście możecie na użytek wewnętrzny sobie takie ziemie dołożyć do mapy - chętnie Wam w tym pomogę, ale na oficjalną mapę trafi to dopiero po pewnym czasie funkcjonowania tych nowych ziem i państwa, które je utworzyło.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Wilhelm von Zugdam
Kontakt:

Post autor: Wilhelm von Zugdam »

Ronon Dex pisze: 06 gru 2025, 18:32

2. Usunąłem Suderland... dopóki był tylko całkowicie nieaktywny to na mapie figurował, ale skoro nawet domena wygasła (jest do kupienia), a link w ISM prowadzi donikąd to uznałem, że Suderland umarł.
Czy jako obywatel Suderlandu Południowego mogę starać się o przyłaczenie tamtej części terenów do KWB? (Wiem, jestem zachłanny XD)
Wilhelm von Zugdam, Król Wielkiej Brytanii
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Wilhelm von Zugdam pisze: 09 gru 2025, 00:46 Czy jako obywatel Suderlandu Południowego mogę starać się o przyłaczenie tamtej części terenów do KWB? (Wiem, jestem zachłanny XD)
Nie wiem do kogo jest to pytanie, bo chyba nie do mnie? Ja tylko odnotowuję istniejącą sytuację, a nie decyduje jaki teren komu przypada, choć oczywiście czasem jestem zmuszony przypomnieć o przyjętych (pisanych i niepisanych) zasadach czy odmawiam nanoszenia jakiś "fanaberii" (np. niekontrolowanego "usypywania" czegoś nowego) bez "akceptacji społecznej".

Moim osobistym zdaniem teren po Suderlandzie jest obecnie OBPP, możliwym do zasiedlenia bez żadnych warunków. Nic nie wiem, aby teren był "chroniony" przez jakieś państwo lub miał ograniczenia osadnictwa.

Co więcej osobiście uważam, że wykorzystanie istniejącego OBPP jest zdecydowanie lepszym pomysłem niż "usypywanie" jakiś nowych ziem... Gdybyście chcieli coś "usypać" (a takie pomysły macie) to długo potrwa zanim to trafi na mapę (musi być akceptacja dla nowych ziem, a to związane jest z pewnym okresem stabilnego działania państwa), a zajęcie jakiegoś "niechronionego" OBPP jest do naniesienia dość szybko.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

@Ronon Dex Czy przyjmujesz zamówienia na mapy szczegółowe poszczególnych państw? Chciałbym zamówić taką dla Venomanii. Jeśli tak, to ile fortów by kosztowała?

Venomania była zaznaczona na mapie RB i mapie Anatolii, ale chciałbym mieć mapę kraju z naniesionymi miejscowościami i innymi obiektami. Ułatwiłoby to prowadzenie narracji.

Ten wątek chyba nie jest najlepszy do tego pytania, ale nie znalazłem lepszego. :D
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andrzej Ordyński pisze: 13 gru 2025, 17:11 @Ronon Dex Czy przyjmujesz zamówienia na mapy szczegółowe poszczególnych państw? Chciałbym zamówić taką dla Venomanii. Jeśli tak, to ile fortów by kosztowała?
Nie interesują mnie te wirtualne "pieniędze"... ja wyznaje tylko narracyjną gospodarkę.

Co do map... to jest taka kolejka:
- Kraj Dehreiński (wiadomo priorytet bo to Rodecja),
- Rusowia - polityczna (bo obiecałem dawno temu),
- no i wtedy Twoja Venomania... co prawda niby wcześniej już chcieli ode mnie poprawkę do Nan Di, ale to przecież Waksmanland czyli w tym przypadku mam duże opory moralne, pomimo całej sympatii dla Cesarza i mojego dawnego kraju.

Niestety real dusi, ale więc z terminem problem - jednak jak dla Ciebie to po starej znajomości postaram się jakoś wcisnąć Ciebie w "kalendarzyk"... prześlij via PW wszelkie możliwe dane.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka Stempel
Kontakt:

Post autor: Fatima Chojnacka »

Informuję, że Baridas przyłączył się ponownie do Sarmacji.
https://prawo.sarmacja.org/akt,13739.html
( — ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Aktualizacja 15.12.2025

Uwzględnia:
- przyłączenie się Baridasu do Sarmacji jako prowincji.

Obrazek

Link do Kustosza.

Link do Bastionu (są tam starsze mapy dla porównania zmian).
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Nadeszło do mnie zapytanie e-mailem, dlaczego nie utrzymuję zapisu Archipelagu Morinii, jako wysp podległych pod Nowal. Ale ani Daniela Saryoni, ani innych Morińczyków nie widać, po co więc Nowalowi te wyspy? Jak ktoś jednak obserwuje zmiany i chce wziąć w nich udział, to nikomu tego nie odmawiamy. Vyatscheslav, Matt ani ja nie wypieramy się nikogo, kto z nami był i chce pozostać lub wrócić.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Karol Keane pisze: 15 gru 2025, 11:12 Nadeszło do mnie zapytanie e-mailem, dlaczego nie utrzymuję zapisu Archipelagu Morinii, jako wysp podległych pod Nowal. Ale ani Daniela Saryoni, ani innych Morińczyków nie widać, po co więc Nowalowi te wyspy? Jak ktoś jednak obserwuje zmiany i chce wziąć w nich udział, to nikomu tego nie odmawiamy. Vyatscheslav, Matt ani ja nie wypieramy się nikogo, kto z nami był i chce pozostać lub wrócić.
W takim razie proszę o informację gdy podejmiecie stosowne decyzje.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Edward Teague
Kontakt:

Post autor: Edward Teague »

Nie sądzę, aby karol chciał coś zmieniać. Morinia ma swoich ludzi i są pochłonięci realiozą poza tym jednem w Sarmacji, ale ten do pochodzenia nie przyznaje się, więc nic z tego.
attache morski Ambasady Nowalu
kapitan, strażnik Kodeksu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””