Ok, w porządku.Ronon Dex pisze: 07 paź 2023, 18:14Rozumiem, poprawiam od razu - ale pojawi się w kolejnej aktualizacji.Robert Drenin pisze: 07 paź 2023, 17:59 A to w przypadku nazwy, to obecnie Brodria nazywa się Brodryjską Kolektywistyczną Republiką Rad, toteż BFSRR ustąpiło nazwie BKRR.
Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
- Robert Drenin • Stempel
- Kontakt:
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Forum Bialenii, a więc i Brodrii zakończyło działalność... tym samym państwa, które powstały na brodryjskim trupie utraciły tam "miejsce informatyczne". W przypadku zdecydowanej większości nie ma żadnego problemu... albo utworzyły już wcześniej swoje fora (czasem wspólne jak u nas), albo do czegoś się przyłączyły itp.
Już wcześniej zapowiedziałem, że na mapie pozostaną tylko te, które po likwidacji Brodrii będą spełniały zwyczajowe kryteria czyli głównie będą prowadzone w jakimś miejscu informatycznym.
W zasadzie jedynym, problemem jest Estia... bo wszystkie inne pobrodryjskie twory są na jakimś forum prowadzone. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat terenu Estii? Gdzieś się otworzyła, do czegoś przyłączyła?
Bo nie wiem jak przy kolejnej aktualizacji mapy ten teren potraktować.
Już wcześniej zapowiedziałem, że na mapie pozostaną tylko te, które po likwidacji Brodrii będą spełniały zwyczajowe kryteria czyli głównie będą prowadzone w jakimś miejscu informatycznym.
W zasadzie jedynym, problemem jest Estia... bo wszystkie inne pobrodryjskie twory są na jakimś forum prowadzone. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat terenu Estii? Gdzieś się otworzyła, do czegoś przyłączyła?
Bo nie wiem jak przy kolejnej aktualizacji mapy ten teren potraktować.
- Kontakt:
Oczywiście, już śpeszę z pomocą.
Eestia znajduje się na forum II Federacji Nordackiej w dziale prowincji Kirianii.
Eestia znajduje się na forum II Federacji Nordackiej w dziale prowincji Kirianii.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Dziękuję - a więc wszystko OK i Estia jest jak najbardziej aktualna na mapie.Robert Drenin pisze: 09 paź 2023, 22:30 Oczywiście, już śpeszę z pomocą.
Zaktualizowana mapa (4.12.2023) - po wchłonięciu Repujerstanu przez Insulię.

Link do kustosza.
Link do Bastionu (gdzie są starsze wersje, można prześledzić zmiany w mikroświecie).

Link do kustosza.
Link do Bastionu (gdzie są starsze wersje, można prześledzić zmiany w mikroświecie).
- Kontakt:
O, teraz patrząc na ZKRR to mapa już bardziej poprawnie oddaje. Aczkolwiek tak mnie teraz taka myśl naszła, czytając legendę mapy, to dla ZKRR bardziej pasowałoby większą czcionką napisać ZKRR, a poniżej mniejszym drukiem BKRR. Najwyżej wtedy to samo można zrobić z CzKRR (Czesnoradem) oraz KKRR (Kucelgradem), z uwagi na federalny charakter Związku Kolektywistycznych Republik Rad.Ronon Dex pisze: 04 gru 2023, 14:44 Zaktualizowana mapa (4.12.2023) - po wchłonięciu Repujerstanu przez Insulię.
Link do kustosza.
(Oczywiście wiem, że jak zmiana miałaby nastąpić, to byłoby to dopiero przy następnej aktualizacji mapy)
Tow. Robert Drenin
Można - podaj tylko jakie ziemie oznaczyć jako CzKRR i KKRR, bo w linkowanym dokumencie nie ma mapek (BKRR to oczywiście wiem gdzie jest).Robert Drenin pisze: 04 gru 2023, 15:34 Aczkolwiek tak mnie teraz taka myśl naszła, czytając legendę mapy, to dla ZKRR bardziej pasowałoby większą czcionką napisać ZKRR, a poniżej mniejszym drukiem BKRR. Najwyżej wtedy to samo można zrobić z CzKRR (Czesnoradem) oraz KKRR (Kucelgradem), z uwagi na federalny charakter Związku Kolektywistycznych Republik Rad.
- Kontakt:
A to powinna być w tym pierwszym linku, tylko od nowej strony załącznik 1 powinien być. Powinna być ta mapka:Ronon Dex pisze: 04 gru 2023, 15:58Można - podaj tylko jakie ziemie oznaczyć jako CzKRR i KKRR, bo w linkowanym dokumencie nie ma mapek (BKRR to oczywiście wiem gdzie jest).Robert Drenin pisze: 04 gru 2023, 15:34 Aczkolwiek tak mnie teraz taka myśl naszła, czytając legendę mapy, to dla ZKRR bardziej pasowałoby większą czcionką napisać ZKRR, a poniżej mniejszym drukiem BKRR. Najwyżej wtedy to samo można zrobić z CzKRR (Czesnoradem) oraz KKRR (Kucelgradem), z uwagi na federalny charakter Związku Kolektywistycznych Republik Rad.

Tow. Robert Drenin
- Kontakt:
Towarzyszu, zgłaszam w razie czego kolejny błąd w mapie, który akurat tak wyszedł przy tworzeniu moda do Hearts of Iron IV. Mianowicie Skarland normalnie zawiera w pewnym miejscu ogromny kanał (Canal Grande). W tym wątku Król Skarlandu przesłał mi mapy, to było na potrzeby moda, ale z pewnością mogą się przydać do mapy Pollinu również.
Tow. Robert Drenin
Dzięki... jakoś do dzisiaj nie zgłaszali, nawet wtedy gdy uzgadniałem to u nich na kontynencie, przy pracach nad skalowaniem kontynentów. No chyba, że tam jak na Nordacie, linie brzegowe ulegają ciągłym zmianom.Robert Drenin pisze: 07 gru 2023, 19:37 Towarzyszu, zgłaszam w razie czego kolejny błąd w mapie, który akurat tak wyszedł przy tworzeniu moda do Hearts of Iron IV. Mianowicie Skarland normalnie zawiera w pewnym miejscu ogromny kanał (Canal Grande). W tym wątku Król Skarlandu przesłał mi mapy, to było na potrzeby moda, ale z pewnością mogą się przydać do mapy Pollinu również.
W każdym razie "nieudolny kartograf" poprawił, bo takie pierdoły to u mnie "od ręki". Przy okazji poprawiłem to co chciałeś w ZKRR.
Aktualizacja mapy z dnia 7.12.2023.

Link do kustosza.
Link do Bastionu.