Symbole Narodowe KSA

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Re: Symbole Narodowe KSA

Post autor: Anastasia Windsachen »

Nad czymś mogę pomyśleć. Co prawda teraz lekkie chorobowe u mnie, więc mogą być opóźnienia czy coś, ale wizję już jakąś mam
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Anastasia Windsachen pisze: 09 sie 2024, 14:36 ...ale wizję już jakąś mam
No to spokojnie poczekamy na Twoją wizję... bo dotychczasowe były bardzo trafione. Nie pali się... zdrowia życzę.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Kontakt:

Opóźnienia tak jak przewidywałam ostatecznie wyszły, złudny piątek, a następnie sobota ponownego rozłożenia, ale nie ma tego czego rosół nie naprawi :lol:. Wersje standardowo dwujęzyczne, pokombinowałam, uznałam, że całość godła to nie jest odpowiednia ścieżka, dlatego też takie oto modyfikacje. Zachowane są 2/3 jego treści. Kolorystyka pomieszana, by się wszystko nie zlewało. Dodatkowo nowe barwy. Jednym słowem pieczęć unikalna jak każda wcześniejsza.

Sekretarza Stanu opracuję dzisiaj (niedziela) jeśli Matka Prokrastynacja pozwoli obudzić się w lepszym stanie. Kierunek jeszcze nieznany, być może będzie to coś zawierającego pióro, może coś innego kojarzonego z dyplomacją... Zobaczę, co wena przyniesie.

Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję. Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Wersje standardowo dwujęzyczne, pokombinowałam, uznałam, że całość godła to nie jest odpowiednia ścieżka, dlatego też takie oto modyfikacje. Zachowane są 2/3 jego treści. Kolorystyka pomieszana, by się wszystko nie zlewało. Dodatkowo nowe barwy. Jednym słowem pieczęć unikalna jak każda wcześniejsza.
[...]
Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję.
Pomysł idący w dobrym kierunku - bardzo podoba mi się idea znaku splecionego z symboliki trzech sił zbrojnych, ale ogólnie nieco nadmiernie przeładowany... Moim zdaniem całkowita rezygnacja z godła, bo ta tarcza wystarczająco to identyfikuje. Powiększenie pozostałych elementów tak by się wpisywały dobrze w koło.

Szybki schemat - nie patrz na same elementy (na szybko ściągnąłem byle jakie obrazki z Sieci... nawet do siebie nie pasują), chodzi mi tylko o przedstawienie idei, bo i tak elementy narysujesz ładniejsze i odpowiednio stylowo dopasowane.

Obrazek

Co do mieszania koloru "srebrnego" i "złotego" to jak najbardziej tak, ale na obwodzie zostawiłbym standardowo wszystkie siedem złotych gwiazd.
Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.
Chyba nijakiego "zwierza narodowego" nie mamy...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 11 sie 2024, 09:17
Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Wersje standardowo dwujęzyczne, pokombinowałam, uznałam, że całość godła to nie jest odpowiednia ścieżka, dlatego też takie oto modyfikacje. Zachowane są 2/3 jego treści. Kolorystyka pomieszana, by się wszystko nie zlewało. Dodatkowo nowe barwy. Jednym słowem pieczęć unikalna jak każda wcześniejsza.
[...]
Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję.
Pomysł idący w dobrym kierunku - bardzo podoba mi się idea znaku splecionego z symboliki trzech sił zbrojnych, ale ogólnie nieco nadmiernie przeładowany... Moim zdaniem całkowita rezygnacja z godła, bo ta tarcza wystarczająco to identyfikuje. Powiększenie pozostałych elementów tak by się wpisywały dobrze w koło.

Szybki schemat - nie patrz na same elementy (na szybko ściągnąłem byle jakie obrazki z Sieci... nawet do siebie nie pasują), chodzi mi tylko o przedstawienie idei, bo i tak elementy narysujesz ładniejsze i odpowiednio stylowo dopasowane.

Obrazek

Co do mieszania koloru "srebrnego" i "złotego" to jak najbardziej tak, ale na obwodzie zostawiłbym standardowo wszystkie siedem złotych gwiazd.
Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.
Chyba nijakiego "zwierza narodowego" nie mamy...

Coś takiego? Tarcza jest sugestią. Zawsze można wrócić do oryginalnej, ale ta jakoś tak do mnie przemawia.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 17:09 Coś takiego? Tarcza jest sugestią. Zawsze można wrócić do oryginalnej, ale ta jakoś tak do mnie przemawia.
Nie była to sugestia, ale moim zdaniem też jest (w przypadku Arcadii) lepsza niż ta pierwotna.

Zastanawiam się tylko czy ten biały (srebrny) kolor umieszczony w skrzydłach (wewnątrz, bo te paski są OK) jest trafiony, a raczej jestem przekonany, że nietrafiony.

Gdyby zachować jednolite wnętrze skrzydeł to miecze byłyby czytelniejsze, a przecież te miecze w herbie militarnym są bardzo ważne, wręcz najważniejsze. Srebrne ostrza mieczy i srebrna gwiazda doskonale się komponuje na tle innych złotych elementów.

To moja jedyna poprawka do herbu - zmień tylko ten kolor w skrzydłach i będzie rewelacyjnie! Oczywiście proszę też o wersję z napisem po polsku, bo ja wolę jednak taki, ale inni mają odmienne gusta.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 11 sie 2024, 17:40 To moja jedyna poprawka do herbu - zmień tylko ten kolor w skrzydłach i będzie rewelacyjnie! Oczywiście proszę też o wersję z napisem po polsku, bo ja wolę jednak taki, ale inni mają odmienne gusta.
Poprawki wprowadzone ✅

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 22:18 Poprawki wprowadzone ✅
No i jest super! Dzięki!
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Ależ to niesamowite! Jej Ekscelencja robi niesamowitą robotę!
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Tak jak obiecałam, pieczęć dla Sekretarza Stanu - @Julius Ludovici opinia mile widziana z racji na sprawowane stanowisko. Im dalej w las z pieczęciami dla KSA muszę powiedzieć, że zaczynam myśleć, że zamiast używać pełnego godła na chociażby właśnie nich to stosować różne ułożenia gwiazdy, tarczy i elementów wskazujących na działalność instytucji. W przypadku ich braku pójść śladem USA, które często modyfikuje jedynie swoją pieczęć pod kątem tytułu przynależności, ewentualnych wykluczeń elementów godła.
Mark Felt pisze: 11 sie 2024, 22:42 Ależ to niesamowite! Jej Ekscelencja robi niesamowitą robotę!
Miło to czytać. Dawno nie robiłam grafiki tak z weny, a nie potrzeby i projekty dla Was są miłą odskocznią (nie zamieniajmy tego jednak w zlecenia :lol:)

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac Odkrywców”