Symbole Narodowe KSA
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Re: Symbole Narodowe KSA
Nad czymś mogę pomyśleć. Co prawda teraz lekkie chorobowe u mnie, więc mogą być opóźnienia czy coś, ale wizję już jakąś mam
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

No to spokojnie poczekamy na Twoją wizję... bo dotychczasowe były bardzo trafione. Nie pali się... zdrowia życzę.
- Kontakt:
Opóźnienia tak jak przewidywałam ostatecznie wyszły, złudny piątek, a następnie sobota ponownego rozłożenia, ale nie ma tego czego rosół nie naprawi
Sekretarza Stanu opracuję dzisiaj (niedziela) jeśli Matka Prokrastynacja pozwoli obudzić się w lepszym stanie. Kierunek jeszcze nieznany, być może będzie to coś zawierającego pióro, może coś innego kojarzonego z dyplomacją... Zobaczę, co wena przyniesie.
Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję. Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.

Pomysł idący w dobrym kierunku - bardzo podoba mi się idea znaku splecionego z symboliki trzech sił zbrojnych, ale ogólnie nieco nadmiernie przeładowany... Moim zdaniem całkowita rezygnacja z godła, bo ta tarcza wystarczająco to identyfikuje. Powiększenie pozostałych elementów tak by się wpisywały dobrze w koło.Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Wersje standardowo dwujęzyczne, pokombinowałam, uznałam, że całość godła to nie jest odpowiednia ścieżka, dlatego też takie oto modyfikacje. Zachowane są 2/3 jego treści. Kolorystyka pomieszana, by się wszystko nie zlewało. Dodatkowo nowe barwy. Jednym słowem pieczęć unikalna jak każda wcześniejsza.
[...]
Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję.
Szybki schemat - nie patrz na same elementy (na szybko ściągnąłem byle jakie obrazki z Sieci... nawet do siebie nie pasują), chodzi mi tylko o przedstawienie idei, bo i tak elementy narysujesz ładniejsze i odpowiednio stylowo dopasowane.

Co do mieszania koloru "srebrnego" i "złotego" to jak najbardziej tak, ale na obwodzie zostawiłbym standardowo wszystkie siedem złotych gwiazd.
Chyba nijakiego "zwierza narodowego" nie mamy...Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.
- Kontakt:
Ronon Dex pisze: 11 sie 2024, 09:17Pomysł idący w dobrym kierunku - bardzo podoba mi się idea znaku splecionego z symboliki trzech sił zbrojnych, ale ogólnie nieco nadmiernie przeładowany... Moim zdaniem całkowita rezygnacja z godła, bo ta tarcza wystarczająco to identyfikuje. Powiększenie pozostałych elementów tak by się wpisywały dobrze w koło.Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Wersje standardowo dwujęzyczne, pokombinowałam, uznałam, że całość godła to nie jest odpowiednia ścieżka, dlatego też takie oto modyfikacje. Zachowane są 2/3 jego treści. Kolorystyka pomieszana, by się wszystko nie zlewało. Dodatkowo nowe barwy. Jednym słowem pieczęć unikalna jak każda wcześniejsza.
[...]
Oczywiście w razie jakichkolwiek propozycji poprawek - zaimplementuję, pokombinuję.
Szybki schemat - nie patrz na same elementy (na szybko ściągnąłem byle jakie obrazki z Sieci... nawet do siebie nie pasują), chodzi mi tylko o przedstawienie idei, bo i tak elementy narysujesz ładniejsze i odpowiednio stylowo dopasowane.
Co do mieszania koloru "srebrnego" i "złotego" to jak najbardziej tak, ale na obwodzie zostawiłbym standardowo wszystkie siedem złotych gwiazd.
Chyba nijakiego "zwierza narodowego" nie mamy...Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 03:02 Na marginesie dodam, że łatwiej na pewno by się operowało, gdyby było znane zwierzę narodowe. Wtedy można kombinować z nim jako godłem instytucji na pieczęci.

Coś takiego? Tarcza jest sugestią. Zawsze można wrócić do oryginalnej, ale ta jakoś tak do mnie przemawia.

Nie była to sugestia, ale moim zdaniem też jest (w przypadku Arcadii) lepsza niż ta pierwotna.Anastasia Windsachen pisze: 11 sie 2024, 17:09 Coś takiego? Tarcza jest sugestią. Zawsze można wrócić do oryginalnej, ale ta jakoś tak do mnie przemawia.
Zastanawiam się tylko czy ten biały (srebrny) kolor umieszczony w skrzydłach (wewnątrz, bo te paski są OK) jest trafiony, a raczej jestem przekonany, że nietrafiony.
Gdyby zachować jednolite wnętrze skrzydeł to miecze byłyby czytelniejsze, a przecież te miecze w herbie militarnym są bardzo ważne, wręcz najważniejsze. Srebrne ostrza mieczy i srebrna gwiazda doskonale się komponuje na tle innych złotych elementów.
To moja jedyna poprawka do herbu - zmień tylko ten kolor w skrzydłach i będzie rewelacyjnie! Oczywiście proszę też o wersję z napisem po polsku, bo ja wolę jednak taki, ale inni mają odmienne gusta.
- Kontakt:
Poprawki wprowadzoneRonon Dex pisze: 11 sie 2024, 17:40 To moja jedyna poprawka do herbu - zmień tylko ten kolor w skrzydłach i będzie rewelacyjnie! Oczywiście proszę też o wersję z napisem po polsku, bo ja wolę jednak taki, ale inni mają odmienne gusta.

No i jest super! Dzięki!
- Kontakt:
Tak jak obiecałam, pieczęć dla Sekretarza Stanu - @Julius Ludovici opinia mile widziana z racji na sprawowane stanowisko. Im dalej w las z pieczęciami dla KSA muszę powiedzieć, że zaczynam myśleć, że zamiast używać pełnego godła na chociażby właśnie nich to stosować różne ułożenia gwiazdy, tarczy i elementów wskazujących na działalność instytucji. W przypadku ich braku pójść śladem USA, które często modyfikuje jedynie swoją pieczęć pod kątem tytułu przynależności, ewentualnych wykluczeń elementów godła.
)
Miło to czytać. Dawno nie robiłam grafiki tak z weny, a nie potrzeby i projekty dla Was są miłą odskocznią (nie zamieniajmy tego jednak w zlecenia