Reza I Pahlavi pisze: 19 paź 2024, 01:12
Podobają mi się założenia umowy lennej zaproponowane przez Białego Chana, z wyjątkiem punktu 1,bo jednak z Wielkim Marszałkiem ustaliliśmy,że Imperium Anxi w razie potrzeby będzie mogło negocjować z państwem trzecim, ciesząc się pewną niezależnością wynikającą z tego,że Niebiański Cesarz czy Wielki Marszałek mogą być poza zasięgiem w danym momencie.
Uzgodniliśmy dokładnie to co "stoi napisane" w punkcie 6
Dekretu w sprawie powołania Imperium Anxi.
W żaden sposób nie stoi to w sprzeczności z pkt 1 proponowanego tekstu Andżeja-Chana, bo nasza umowa też mówi, że Anxi nie prowadzi własnej polityki zagranicznej. Natomiast Cesarz
może wyrazić zgodę na prowadzenie działań międzynarodowych z pominięciem dyplomacji Cesarstwa Nan Di i to po uzgodnieniu warunków takich działań.
Choć w punkcie 1 proponowanym przez przywódcę Nowej Ordy nie ma tego rozszerzenia to przecież i tak Cesarz może takie kwestie Wielkiemu Chanowi powierzyć... kwestia uzgodnień.
Jedyną chyba różnica jest to, że obecnie będziemy tworzyć struktury militarne w ramach Cesarskiej Armii, a nie odrębne i tylko podporządkowane w razie "W". Ale Andżej-Chan zainteresowany dłubaniem w armii nigdy nie był (w RB również), to dla niego tylko to wygoda... A Ty przecież i tak korzystałeś z rozwiązań oraz sprzętu nandyjskiego, a struktury i tak ja opracowałem na bazie nandyjskich.
Czyli w praktyce nic się i tak nie zmienia - co najwyżej upraszcza - a struktury przebudowanej CA po tym połączeniu i tak muszą uwzględniać specyfikę i położenie zarówno Nowej Ordy, jak i Anxi.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie bym jako Dowódca CA powierzył Tobie dowodzenie związkiem taktycznym, który stacjonować będzie na terenie Anxi.
Co więcej - faktycznie te siły mogą być większe niż dotychczas zakładaliśmy. Bo przedtem liczyliśmy to jako proporcje do ilości mieszkańców Anxi, choć ambicje miałeś większe. Obecnie, gdy będziemy robili to wszystko jako elementy CA to nie trzeba będzie się tym tak przejmować... przecież ze względu na strategiczne i oddalone położenie Anxi, Dowódca CA czyli ja może zdecydować o konieczności stacjonowania na terenie Anxi znacznie większych sił niż wynika to z Twojej demografii.