Tarot Nordacki

Życie społeczne Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Re: Tarot Nordacki

Post autor: Robert Drenin »

Andżej-chan pisze: 17 lut 2024, 10:12 @Robert Drenin

Przeszłość: 6. Wybory. Karta pokazuje, że losy towarzysza zostały w dużym stopniu wyznaczone przez jakąś istotną decyzję z przeszłości. Może chodzi o opuszczenie forum nordackiego przez ZKRR? A może o zaangażowanie się w brodryjską wojnę domową?

Teraźniejszość: 11. Emigracja. Może rozważa towarzysz podjęcie kolejnej ważnej decyzji, która wiele pozmienia? Wiele wskazuje na to, że właśnie teraz jest odpowiednia chwila, żeby podjąć próbę. Niekoniecznie musi oznaczać to emigrację jako taką, to raczej symbol poważnej zmiany, nowego przedsięwzięcia.

Przeznaczenie: 4. Car. A więc władza i przywództwo. Kierownicze stanowiska w mikroświecie nie są niczym ważnym i również towarzysz na swojej ścieżce życia ma etap zostania liderem wspólnoty. Może się to wiązać z przywództwem w Socjalistycznej Brodrii. Niewykluczone też, że będzie wynikiem decyzji, którą podejmie towarzysz w teraźniejszości.

Szansa: 8. Komitet ludowy. O ile władza jest towarzyszowi pisana, to pozyskanie ludu jest szansą. Na czym ona polega? Jeśli sprawowana władza będzie wykonywana w oparciu o dążenia grupy, to będzie towarzysz cieszył się niesłabnącym autorytetem.

Zagrożenie: 0. Troll. Każdemu mikronaucie grozi zniechęcenie i znudzenie. Choć póki co nie dostrzegam w działalności towarzysza żadnych znamion trollingu, czy w ogóle kontrowersyjnego humoru, to być może w dalszej przyszłości pojawi się taka pokusa? :lol:
Super! A co do pierwszej karty, to muszę przyznać, że jak Czesnorad powstawał, to a) początkowo miał nie być mikronacją w v-świecie, a na dodatek wybór głowy państwa odbywał się w sposób demokratyczny i jeden głos zaważył nad tym, że dziś akurat nie jedem Przewodniczącym RKL.

A pozostałe karty, to w sumie dość ciekawie się też prezentują, nie ukrywam. Nie chcę tutaj może też jakoś dokładać tobie pracy, ale zapytałbym się jeszcze o wróżbę dla Towarzysza Molotina.
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Żaden problem (chociaż nie wiem czy to zgodne z materializmem :lol: ).

Wróżba dla tow. Mołotina:

Przeszłość: 0. Troll. Tym razem nie mamy do czynienia ze złośliwym trollem, tylko z niedoświadczonym mikronautą, który początkowo nie rozumiał idei mikroświata i miał bardzo luźne podejście do swojego projektu. Pewnie mowa tutaj o okresie minenacji. Na szczęście nie zatrzymał się na tym, dołączył do uniwersum mikronacji i rozwija swoje państwo.

Teraźniejszość: 16. Unia. Tajemnicza karta. ZKRR nie wydaje się być tworem sztucznym i podatnym na konflikty, choć faktycznie jest to federacja. Ciężko więc odnosić tę kartę do sytuacji bezpośrednio przedstawionej na karcie. Chyba, że o jakichś sporach wewnętrznych opinia publiczna nie wie. Tak czy inaczej, widać jakichś konflikt na horyzoncie. Towarzysz Mołotin powinien postarać się powstrzymać negatywne następstwa tego nieporozumienia i ograniczyć jego zasięg.

Przeznaczenie: 10. Nordata. W tym układzie jest to raczej pozytywna wróżba, bowiem karta symbolizuje energię i entuzjazm. To kluczowe dla mikronauty, żeby chciało się chcieć - jest to podstawa sukcesu osobistego i powodzenia wszelkich długofalowych projektów, w tym państw. Jednak Nordata to czasami nienajlepsze decyzje, warto się ich wystrzegać lub przynajmniej ograniczać ich negatywne oddziaływanie.

Szansa: 13. Moloch. Ta dość negatywnie kojarząca się karta w tym miejscu układu może być odczytana jako możliwość przekształcenia ZKRR w aktywniejsze i większe (raczej ludnościowo niż pikselowo) państwo. Jeśli tak się stanie, trzeba pamiętać mimo wszystko o czarnych stronach Molocha, takich jak zbyt poważne traktowanie mikronacji i pogorszenie atmosfery w kraju. Duże mikronacje są fajne, ale trzeba pamiętać, że działalność w nich również jest zabawą, a nie pracą na drugi etat.

Zagrożenie: 11. Emigracja. Być może karta ta koresponduje ze współczesnym konfliktem lub jego zarzewiem (Unia) oraz nordackim przeznaczeniem, czyli pewną niestałością. Nie wykluczałbym, że pewne nieporozumienia mogą skłonić tow. Mołotina do rozważania emigracji lub inne istotnej zmiany w swoim v-życiu. Wydaje mi się to mało prawdopodobne i z pewnością nie byłoby to korzystne dla ZKRR - ale warto wiedzieć o takim niebezpieczeństwie i postaram się mu zapobiec. Pokłócić się i odejść jest łatwo, pogodzić się i powrócić jest dużo trudniej.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Post autor: Robert Drenin »

Andżej-chan pisze: 18 lut 2024, 11:51 Żaden problem (chociaż nie wiem czy to zgodne z materializmem :lol: ).

Wróżba dla tow. Mołotina:

Przeszłość: 0. Troll. Tym razem nie mamy do czynienia ze złośliwym trollem, tylko z niedoświadczonym mikronautą, który początkowo nie rozumiał idei mikroświata i miał bardzo luźne podejście do swojego projektu. Pewnie mowa tutaj o okresie minenacji. Na szczęście nie zatrzymał się na tym, dołączył do uniwersum mikronacji i rozwija swoje państwo.

Teraźniejszość: 16. Unia. Tajemnicza karta. ZKRR nie wydaje się być tworem sztucznym i podatnym na konflikty, choć faktycznie jest to federacja. Ciężko więc odnosić tę kartę do sytuacji bezpośrednio przedstawionej na karcie. Chyba, że o jakichś sporach wewnętrznych opinia publiczna nie wie. Tak czy inaczej, widać jakichś konflikt na horyzoncie. Towarzysz Mołotin powinien postarać się powstrzymać negatywne następstwa tego nieporozumienia i ograniczyć jego zasięg.

Przeznaczenie: 10. Nordata. W tym układzie jest to raczej pozytywna wróżba, bowiem karta symbolizuje energię i entuzjazm. To kluczowe dla mikronauty, żeby chciało się chcieć - jest to podstawa sukcesu osobistego i powodzenia wszelkich długofalowych projektów, w tym państw. Jednak Nordata to czasami nienajlepsze decyzje, warto się ich wystrzegać lub przynajmniej ograniczać ich negatywne oddziaływanie.

Szansa: 13. Moloch. Ta dość negatywnie kojarząca się karta w tym miejscu układu może być odczytana jako możliwość przekształcenia ZKRR w aktywniejsze i większe (raczej ludnościowo niż pikselowo) państwo. Jeśli tak się stanie, trzeba pamiętać mimo wszystko o czarnych stronach Molocha, takich jak zbyt poważne traktowanie mikronacji i pogorszenie atmosfery w kraju. Duże mikronacje są fajne, ale trzeba pamiętać, że działalność w nich również jest zabawą, a nie pracą na drugi etat.

Zagrożenie: 11. Emigracja. Być może karta ta koresponduje ze współczesnym konfliktem lub jego zarzewiem (Unia) oraz nordackim przeznaczeniem, czyli pewną niestałością. Nie wykluczałbym, że pewne nieporozumienia mogą skłonić tow. Mołotina do rozważania emigracji lub inne istotnej zmiany w swoim v-życiu. Wydaje mi się to mało prawdopodobne i z pewnością nie byłoby to korzystne dla ZKRR - ale warto wiedzieć o takim niebezpieczeństwie i postaram się mu zapobiec. Pokłócić się i odejść jest łatwo, pogodzić się i powrócić jest dużo trudniej.
E tam, co prawda nie jest, ale tam z ciekawości zawsze można posłuchać. :D

Natomiast co do przeszłości, to też ciekawie się wybrało, bo co prawda Czesnorad nie był minenacją, ale przyznam, że gdy byliśmy na darmowym forum, to początkowo żaden z obywateli Czesnoradu nie chciał pisać, włącznie z Towarzyszem Molotinem. Natomiast później udało mi się najpierw przekonać Towarzysza Molotina do takiego większego skupienia na Czesnoradzie i jak widać, spodobało mu się, gdyż jest jednym z aktywniejszych obywateli. :)
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Dimitrij Ścierkow
Kontakt:

Post autor: Dimitrij Ścierkow »

Będąc w Nowej Ordzie, musiałem tu zawitać. Kiedy patrzę na wróżby dla Drenina czy Molotina to muszę przyznać, że nie są one takie nieprawdopodobne. Mógłbym prosić o postawienie tarota dla mnie i jeśli nie proszę o zbyt wiele dla Xawerego Królikiewicza oraz naszego przyjaciela, który niestety zachorował na realiozę Jurija Kotova? Chcieli wiedzieć, co wywróżą im karty, a jak już tu jestem, to od razu pytam. Byłbym bardzo wdzięczny. :)
Proletarier aller Länder, vereinigt Euch!
/-/Kam. Dimitrij Ścierkow/Dimitri Stoffer, Volkskommissar der UdKSR/Vorsitzender des Rates der KKSR
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Bardzo cieszę się z takiego zainteresowania! Przyjmuję wszystkie trzy zamówienia. Będę je sukcesywnie realizować. :)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Dimitrij Ścierkow pisze: 20 lut 2024, 23:41 Mógłbym prosić o postawienie tarota dla mnie
Przeszłość: 5. Patriarcha. W kontekście przeszłości karta ta oznacza rozwój i zdobywanie doświadczenia, które zaowocuje w przyszłości. Patriarcha symbolizuje poznawanie zasad, którymi rządzi się świat oraz ich internalizację, która pozwala w dalszej kolejności na zmienianie świata, ponieważ sensownych zmian można dokonywać tylko, jeśli rozumie się to, co chce się zmieniać.

Teraźniejszość: 17. Nieuchwytna Idea. Interpretuję to w ten sposób, że zainteresował się towarzysz mikroświatem na tyle, by zostać tutaj na dłużej. Nieuchwytna Idea jest "tym czymś", co sprawia, że chce nam się działać w mikroświecie i widzimy w tym większy sens, chociaż dla osób postronnych może być to zwykłe pisanie postów na forum. Jest to dobra karta, bo skoro złapał towarzysz haczyk, to na długo z nami zostanie. :D

Przeznaczenie: 10. Nordata. Wygląda więc na to, że jest towarzyszowi pisana kariera na naszym kontynencie. :lol: Ale Nordata to nie tylko kilka pikseli na mapie, to przede wszystkim pewna idea i pewien sposób podejścia do zabawy w mikroświat. Karta ta zwiastuje także, że nie zabraknie towarzyszowi energii i chęci do działalności w mikroświecie, co też łączy się płynnie z tą Nieuchwytną Ideą widoczną w teraźniejszości.

Szansa: 3. Caryca. Wygląda na to,że wiąże towarzysz swoją przyszłość ze swoją ojczyzną - ZKRR i będzie towarzysz jej lojalny, nawet pomimo pokus z innych państw, starszych, aktywniejszych, obiecujących złote góry. Ojczyzna jest ważna, równie ważna jest wierność swoim ideałom. Przywiązanie do swojego państwa często owocuje wysokiej pozycji w tym państwie, ale i powodzeniem tego państwa. Kropla drąży skałę, a wytrwały i wierny obywatel jest właśnie tą kroplą.

Zagrożenie: 20. Konferencja. NIebezpieczeństwa upatrywałbym w jakichś mglistych projektach, do których może towarzysz być zachęcany. Wiele osób traktuje mikroświat jako symulację polityki, a w związku z tym podchodzą do niego bardzo makiawelicznie. Trzeba więc uważać na porozumienia w których się uczestniczy, bo istnieje niebezpieczeństwo, że zostaniemy wciągnięci w czyjeś projekta, w których będziemy tylko pionkami na szachownicy.

Wszystko jest zrozumiałe, czy mam coś uściślić?

Ciąg dalszy nastąpi. :D
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

@Andżej-chan A to może ja też bym poprosił o wróżbę. Jestem na Pollinie już od 4 lat. To moja druga postać. Ciekawe co mnie czeka... :D ;)
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Oranii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Super, cieszę się, wieczorem poodpowiadam na pytania. ;)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Dimitrij Ścierkow pisze: 20 lut 2024, 23:41 jeśli nie proszę o zbyt wiele dla Xawerego Królikiewicza
Przeszłość: 20. Konferencja. Widzimy tutaj istotną decyzję, która została podjęta w przeszłości przez pewne gremium. Być może jest to sama decyzja o stworzeniu ZKRR jako mikronacji, ewentualnie może chodzić o opuszczenie forum Federacji Nordackiej lub inną decyzję podjętą w ramach Związku.

Teraźniejszość: 14. Grzybowa dolina. Być może towarzysz Królikiewicz odczuwa pewne znudzenie aktualną sytuacją w mikronacjach, brakuje mu emocji i zapału. Niewykluczone, że ma wrażenie pewnej stagnacji w ZKRR i brakuje mu nowych inicjatyw oraz zmian. Może nawet bierze pod uwagę zrobienie sobie przerwy od aktywności w mikroświecie...

Przeznaczenie: 2. Femme fatale. To znudzenie, które widzimy w teraźniejszości, prawdopodobnie doprowadzi tow. Królikiewicza do poszukiwania jakiejś odmiany, nowych emocji. Może to oznaczać podjęcie nowych inicjatyw, nieco zaburzających dotychczasowy ład w ZKRR. Nie wykluczałbym także próby podjęcia starań o awans w hierarchii państwowej i odmienienia oblicza ziemi. Tej ziemi.

Szansa: 21. Pollin. To najwyższy numer karty spośród wszystkich Wielkich Arkanów. Oznacza sukces i samorealizację. W przypadku jednostki może oznaczać zrobienie zawrotnej kariery i/lub osiągnięcie pełnej satysfacji z działalności w mikroświecie. Być może w tow. Królikiewiczu tkwi potencjał, którego jeszcze nie uświadamia sobie ani on sam, ani jego współobywatele? Jego szansa polega na tym, że przekuje swoje znudzenie w przedsięwzięcie działań, które przysporzą mu osobistej satysfakcji oraz uznania nie tylko w swoim kraju, ale też zagranicą.

Zagrożenie: 0. Troll. Jednak odczucie stagnacji nie zawsze prowadzi do pozytywnych rezultatów. Niektórzy poszukują nowych, ciekawszych sposobów na zabawę, a inni zaczynają bawić się uprzykrzaniem życia innym mikronautom. Tarot wskazuje, że taka pokusa pojawi się także przed towarzyszem Królikiewiczem. Oby się jej oparł. :D

Ciąg dalszy nastąpi...
Awatar użytkownika
Dimitrij Ścierkow
Kontakt:

Post autor: Dimitrij Ścierkow »

Andżej-chan pisze: 21 lut 2024, 20:34 Wszystko jest zrozumiałe, czy mam coś uściślić?
Każda wróżba została tak szczegółowo i jasno opisana, że pytania raczej nie są potrzebne. Według kart moja działalność nadal będzie skupiona na ZKRR i na całej Nordacie, z czym chyba bardziej zgodzić się nie mogę. :lol: Muszę jednak mieć się na baczności, patrząc na moje zagrożenie...
Jeśli chodzi o Królikiewicza, to nie dziwi mnie, że wylosował mu się Pollin. Ze zwykłego sklepikarza stał się trenerem reprezentacji ZKRR w piłce nożnej, a nawet poleciał w kosmos, więc jest "dość" ambitny. :)
Czekam na wróżby Kotova i dziękuję za dokładne objaśnienia. :D
Proletarier aller Länder, vereinigt Euch!
/-/Kam. Dimitrij Ścierkow/Dimitri Stoffer, Volkskommissar der UdKSR/Vorsitzender des Rates der KKSR
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kurułtaj”