Felix Spirkinsky pisze: 20 sty 2025, 14:16
Dzień dobry! Ponieważ przez kilka ładnych lat byłem zamrożony (jak Walt Disney), chciałbym zapytać, na jakich zasadach odbywa się rajd oraz jak wygląda w praktyce? Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.
O to faktycznie kilka ładnych.
Rajdy odbywają się od 1920 roku (2020 r.

) i doczekaliśmy się ponad trzydziestu takich imprez sportowych z udziałem sięgajacym dzisiaj dwudziestu mikronautów. Śmiało mogę napisać, że poza piłką kopaną (oczywiście stare dobre Xpert Eleven), to RMAW jest najbardziej popularnym wydarzeniem sportowym w mikronacjach. Nieskromnie można napisać, że mooooże i nawet najpopularniejszym eventem z tak długą tradycją w "historii nowożytnej".
No, ale nie oto było pytanie.
W skrócie - W określonym czasie, w określonym miejscu, należy napisać post i proszę mi wierzyć, wiem, że to brzmi banalnie, ale ludzie potrafią o trzeciej nad ranem klikać jednocześnie, a decydują tysięczne części sekundy...
Niby banał, prawda? Są i wirtualne, ale i realne nagrody pieniężne, gadżety, słodycze, co tam współorganizator wymyśli. Ja (wraz ze swoim Centrum Kontroli Rajdowej) czuwam nad oprawą i dbam nad poprawnym przebiegiem wydarzenia.
Odsyłam na rmaw.pl - tam jest i regulamin i tabelki i w ogóle, ale jeśli to będzie za mało to służę pomocą. Tymczasem kłaniam się nisko, lecę dalej z pocztą pantoflową.