Zjazd Partii Populistycznej

Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Re: Zjazd Partii Populistycznej

Post autor: Mark Felt »

Ronon Dex pisze: 08 sie 2024, 11:01
Mark Felt pisze: 08 sie 2024, 10:38 Co do transportu też dodałbym żegluję bo jednak duża część stanów wykorzystuje ją i działają właśnie poprzez transport morski.
Bardzo słuszna uwaga... dla kraju na odległym kontynencie. W zasadzie jakieś tam zalążki komunikacji lotniczej mamy, transportu drogowego również, ale w zakresie transportu morskiego w sumie cisza. Myślę, że powinien być to ważny element programu rozwoju Arcadii - stworzenie zarówno stosownej komunikacji morskiej, jak i budowa infrastruktury stoczniowej. Zresztą nie tylko dla cywilnego rozwoju... też dla Marynarki Wojennej. Pierwsze okręty zakupię (powiedzmy, że finalizuję negocjacje sam ze sobą... czyli grzebię w grafice - ale niedługo to zobaczycie i powinniście być zadowoleni) w Nan Di (gdzie jest potężny przemysł stoczniowy), ale kolejne to powinniśmy już móc produkować u siebie, podobnie jak jednostki handlowe.
Jasne - MW jest gwarantem bezpieczeństwa KSA, w New Port działa stocznia, bardziej cywilna, ale fakt mój stan jest mocno rozwinięty właśnie na wybrzeżu, więc też chcę tutaj skupić swój wysiłek.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

No to mamy dobry program :D
Jeszcze bym dodał dotacje dla przedsiębiorców ;)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Prawybory prezydenckie w Partii Populistycznej

Post autor: Andrzej Ordyński »

@Mark Felt @Reza I Pahlavi @Ronon Dex
Kto z Panów zainteresowany jest startem w wyborach prezydenckich? Najbardziej naturalne byłoby ubieganie się o reelekcję przez Mr Felta. Nie ukrywam jednak, że martwi mnie niska aktywność Prezydenta w ostatniej fazie kadencji. Czy możemy liczyć, że taki stan rzeczy ulegnie zmianie?

Jeżeli chodzi o mnie, nie mam "parcia" na start w wyborach prezydenckich. Nie mogę obiecać żadnych fajerwerków podczas mojej ewentualnej prezydentury. Jedyne co mogę obiecać, to (niemal) codzienną obecność, dotrzymywanie terminów i stabilną aktywność na średnim poziomie. Jeżeli nikt inny nie będzie chciał reprezentować naszej Partii w wyborach, to jestem gotów wystartować - jeżeli jednak ktoś inny będzie chciał wystartować, to chętnie wesprę i pomogę. Zarówno w kampanii, jak i jako członek Gabinetu. Dobrze czuję się jako wiceprezydent. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Prawybory prezydenckie w Partii Populistycznej

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 01 paź 2024, 21:02 ...@Ronon Dex
Kto z Panów zainteresowany jest startem w wyborach prezydenckich?
Nie jestem członkiem Partii... a już prezydentowanie to ostatnie co bym chciał... raz, kiedyś i to z musu w RB spróbowałem i wystarczy.
Andżej-chan pisze: 01 paź 2024, 21:02Jeżeli chodzi o mnie, nie mam "parcia" na start w wyborach prezydenckich. Nie mogę obiecać żadnych fajerwerków podczas mojej ewentualnej prezydentury. Jedyne co mogę obiecać, to (niemal) codzienną obecność, dotrzymywanie terminów i stabilną aktywność na średnim poziomie. Jeżeli nikt inny nie będzie chciał reprezentować naszej Partii w wyborach, to jestem gotów wystartować ...
Startuj... obaj wiemy, że z Ciebie jest rasowy mikronacyjny polityk i to właśnie dla Ciebie są takie polityczne fuchy. Twoje życie w mikro to polityka... tak jak dla mnie są to wszelakie militaria. :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

No to mamy ustalone, że Mr. President obiecuje poprawę i kandyduje na drugą kadencję XD

To najlepsza opcja!

Do Białych Domów i Owalnych Gabinetów się nie pcham, jeśli nie muszę, podobnie jak mój przedmówca :)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Reza I Pahlavi pisze: 01 paź 2024, 21:19
Do Białych Domów i Owalnych Gabinetów się nie pcham, jeśli nie muszę, podobnie jak mój przedmówca :)
A może chociaż do gubernatorskiego gabinetu? :D Przydałby się jakiś nowy stan na terytoriach niezorganizowanych. ;)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Pomyślimy, zobaczymy :D
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Nie jestem zadowolony ze swojej obecnej aktywności bo więcej projektów w szufladzie niż na forum.
Starałem się jak mogłem jako prezydent i mam dużo do siebie gniewu w stosunku do swojej pracy ale mam nadzieję, że jeszcze ustalimy kandydata. Hmm....jeśli zaś Panowie postawią na mnie to mogę tylko się podciągnąć w aktywności.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

W razie czego ja chętnie pomogę. Możemy też umówić się tak, że Mr President będzie od razu zapowiadał dłuższe nieobecności i wtedy ja bym wchodził jako życie. Mógłbym też dostać szerszy zakres stałych kompetencji, żeby trochę odciążyć prezydenta. Jestem do dyspozycji. :)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

No dobrze, że szykuje się jakieś rozwiązanie problemu.

Ogólnie, to spokojnie, bo nie ma żadnych nacisków, czy coś, Mr. President :)

To nie ma być praca, tylko przyjemność :))

Jak szerokie by to były kompetencje i czy nie będzie to zamach na naszą arkadyjską demokrację?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacje polityczne i społeczne”