Jasne - MW jest gwarantem bezpieczeństwa KSA, w New Port działa stocznia, bardziej cywilna, ale fakt mój stan jest mocno rozwinięty właśnie na wybrzeżu, więc też chcę tutaj skupić swój wysiłek.Ronon Dex pisze: 08 sie 2024, 11:01Bardzo słuszna uwaga... dla kraju na odległym kontynencie. W zasadzie jakieś tam zalążki komunikacji lotniczej mamy, transportu drogowego również, ale w zakresie transportu morskiego w sumie cisza. Myślę, że powinien być to ważny element programu rozwoju Arcadii - stworzenie zarówno stosownej komunikacji morskiej, jak i budowa infrastruktury stoczniowej. Zresztą nie tylko dla cywilnego rozwoju... też dla Marynarki Wojennej. Pierwsze okręty zakupię (powiedzmy, że finalizuję negocjacje sam ze sobą... czyli grzebię w grafice - ale niedługo to zobaczycie i powinniście być zadowoleni) w Nan Di (gdzie jest potężny przemysł stoczniowy), ale kolejne to powinniśmy już móc produkować u siebie, podobnie jak jednostki handlowe.Mark Felt pisze: 08 sie 2024, 10:38 Co do transportu też dodałbym żegluję bo jednak duża część stanów wykorzystuje ją i działają właśnie poprzez transport morski.
Zjazd Partii Populistycznej
Re: Zjazd Partii Populistycznej

- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
No to mamy dobry program
Jeszcze bym dodał dotacje dla przedsiębiorców
Jeszcze bym dodał dotacje dla przedsiębiorców
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Prawybory prezydenckie w Partii Populistycznej
@Mark Felt @Reza I Pahlavi @Ronon Dex
Kto z Panów zainteresowany jest startem w wyborach prezydenckich? Najbardziej naturalne byłoby ubieganie się o reelekcję przez Mr Felta. Nie ukrywam jednak, że martwi mnie niska aktywność Prezydenta w ostatniej fazie kadencji. Czy możemy liczyć, że taki stan rzeczy ulegnie zmianie?
Jeżeli chodzi o mnie, nie mam "parcia" na start w wyborach prezydenckich. Nie mogę obiecać żadnych fajerwerków podczas mojej ewentualnej prezydentury. Jedyne co mogę obiecać, to (niemal) codzienną obecność, dotrzymywanie terminów i stabilną aktywność na średnim poziomie. Jeżeli nikt inny nie będzie chciał reprezentować naszej Partii w wyborach, to jestem gotów wystartować - jeżeli jednak ktoś inny będzie chciał wystartować, to chętnie wesprę i pomogę. Zarówno w kampanii, jak i jako członek Gabinetu. Dobrze czuję się jako wiceprezydent.
Kto z Panów zainteresowany jest startem w wyborach prezydenckich? Najbardziej naturalne byłoby ubieganie się o reelekcję przez Mr Felta. Nie ukrywam jednak, że martwi mnie niska aktywność Prezydenta w ostatniej fazie kadencji. Czy możemy liczyć, że taki stan rzeczy ulegnie zmianie?
Jeżeli chodzi o mnie, nie mam "parcia" na start w wyborach prezydenckich. Nie mogę obiecać żadnych fajerwerków podczas mojej ewentualnej prezydentury. Jedyne co mogę obiecać, to (niemal) codzienną obecność, dotrzymywanie terminów i stabilną aktywność na średnim poziomie. Jeżeli nikt inny nie będzie chciał reprezentować naszej Partii w wyborach, to jestem gotów wystartować - jeżeli jednak ktoś inny będzie chciał wystartować, to chętnie wesprę i pomogę. Zarówno w kampanii, jak i jako członek Gabinetu. Dobrze czuję się jako wiceprezydent.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Re: Prawybory prezydenckie w Partii Populistycznej
Nie jestem członkiem Partii... a już prezydentowanie to ostatnie co bym chciał... raz, kiedyś i to z musu w RB spróbowałem i wystarczy.Andżej-chan pisze: 01 paź 2024, 21:02 ...@Ronon Dex
Kto z Panów zainteresowany jest startem w wyborach prezydenckich?
Startuj... obaj wiemy, że z Ciebie jest rasowy mikronacyjny polityk i to właśnie dla Ciebie są takie polityczne fuchy. Twoje życie w mikro to polityka... tak jak dla mnie są to wszelakie militaria.Andżej-chan pisze: 01 paź 2024, 21:02Jeżeli chodzi o mnie, nie mam "parcia" na start w wyborach prezydenckich. Nie mogę obiecać żadnych fajerwerków podczas mojej ewentualnej prezydentury. Jedyne co mogę obiecać, to (niemal) codzienną obecność, dotrzymywanie terminów i stabilną aktywność na średnim poziomie. Jeżeli nikt inny nie będzie chciał reprezentować naszej Partii w wyborach, to jestem gotów wystartować ...
- Kontakt:
No to mamy ustalone, że Mr. President obiecuje poprawę i kandyduje na drugą kadencję XD
To najlepsza opcja!
Do Białych Domów i Owalnych Gabinetów się nie pcham, jeśli nie muszę, podobnie jak mój przedmówca
To najlepsza opcja!
Do Białych Domów i Owalnych Gabinetów się nie pcham, jeśli nie muszę, podobnie jak mój przedmówca
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
A może chociaż do gubernatorskiego gabinetu?Reza I Pahlavi pisze: 01 paź 2024, 21:19
Do Białych Domów i Owalnych Gabinetów się nie pcham, jeśli nie muszę, podobnie jak mój przedmówca![]()
- Kontakt:
Pomyślimy, zobaczymy 
Nie jestem zadowolony ze swojej obecnej aktywności bo więcej projektów w szufladzie niż na forum.
Starałem się jak mogłem jako prezydent i mam dużo do siebie gniewu w stosunku do swojej pracy ale mam nadzieję, że jeszcze ustalimy kandydata. Hmm....jeśli zaś Panowie postawią na mnie to mogę tylko się podciągnąć w aktywności.
Starałem się jak mogłem jako prezydent i mam dużo do siebie gniewu w stosunku do swojej pracy ale mam nadzieję, że jeszcze ustalimy kandydata. Hmm....jeśli zaś Panowie postawią na mnie to mogę tylko się podciągnąć w aktywności.

- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
W razie czego ja chętnie pomogę. Możemy też umówić się tak, że Mr President będzie od razu zapowiadał dłuższe nieobecności i wtedy ja bym wchodził jako życie. Mógłbym też dostać szerszy zakres stałych kompetencji, żeby trochę odciążyć prezydenta. Jestem do dyspozycji. 
- Kontakt:
No dobrze, że szykuje się jakieś rozwiązanie problemu.
Ogólnie, to spokojnie, bo nie ma żadnych nacisków, czy coś, Mr. President
To nie ma być praca, tylko przyjemność
)
Jak szerokie by to były kompetencje i czy nie będzie to zamach na naszą arkadyjską demokrację?
Ogólnie, to spokojnie, bo nie ma żadnych nacisków, czy coś, Mr. President
To nie ma być praca, tylko przyjemność
Jak szerokie by to były kompetencje i czy nie będzie to zamach na naszą arkadyjską demokrację?