Symbole Narodowe KSA
Re: Symbole Narodowe KSA
Moim zdaniem drugie opcje, czyli złoto plus oczywiście kolory flagi. Rewelacja! Pięknie wykonane:).

- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Jeżeli zyska poparcie też i reszty obywateli to feel free to useMark Felt pisze: 30 lip 2024, 13:55 Moim zdaniem drugie opcje, czyli złoto plus oczywiście kolory flagi. Rewelacja! Pięknie wykonane:).
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

@Obywatel Arcadii zapraszam do zabierania i wyrażenia swojej opinii na temat herbu autorstwa Jej Ekscelencji Regentki @Anastasia Windsachen

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Podobają mi się wersje owalne. Właściwie wszystkie. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Jak dla mnie to jest najlepsze.Anastasia Windsachen pisze: 30 lip 2024, 13:51 Specjalnie przygotowane w wersjach dwujęzycznych. Kolejne owale to próba połączenia obu pomysłów - tarczy i owalu.
![]()
Mnie również, można wykorzystać w dwóch wersjach językowych.Ronon Dex pisze: 30 lip 2024, 20:39Jak dla mnie to jest najlepsze.Anastasia Windsachen pisze: 30 lip 2024, 13:51 Specjalnie przygotowane w wersjach dwujęzycznych. Kolejne owale to próba połączenia obu pomysłów - tarczy i owalu.
![]()

- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
W takim razie chyba można już mówić o herbie KSA z biało-czerwonymi pasami w owalu...
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba i dziękuję za wykonaną pracę

Anastasia Windsachen pisze: 30 lip 2024, 00:18 Pozwoliłam sobie z ciekawości zrobić jakiś tam projekt herbu dla KSA.
A mógłbym prosić o zrobienie (skoro Twój wzór się spodobał i masz to w warstwach jak sadzę) odpowiednika tego elementu: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 633478.png
Planowałem to wstawić na nasz przyszły Air Force One, ale jeszcze nie do końca wiem jaki będzie podkład.
Najlepiej by było, aby pole zewnętrznego pierścienia miało kolor neutralny... czyli odmienny od barw narodowych (na mojej próbce jest czerwony bo akurat testowałem na niebieskim podkładzie - ale to nie jest korzystne). Wtedy bez względu na podkład będzie zawsze czytelne. Tak jak jest na realowym Air Force One. Pole środkowe dla odróżnienia może zostawić całe niebieskie...
Co prawda w razie czego GIMP czyta formaty PSD (bo Ty z tego co wiem używasz PS-a), ale dorobienie napisu, który miałby identyczną stylistykę w innym programie graficznym niż pierwotny format jest dość upierdliwe.
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Okrągła wersja to strzał w dziesiątkę. Jeśli idzie o propozycje z orłem to ja tego nie poprę, zbyt rosyjsko mi on wygląda a także orzeł nie został przyjęty w poczet naszych symboli.