Wieści z zamurza

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Wieści z zamurza

Post autor: Andrzej Ordyński »

August dlS pisze: 02 mar 2024, 22:20
Andżej-chan pisze: 02 mar 2024, 19:55Do tego większość mikronautów jest egocentryczna.
O, nie byłbym tak surowy dla nas (was? nich? siebie? trudno określić). Pozwolę sobie twierdzić, iż gdyby choćby połowa spośród nas/nich była skupiona wyłącznie na sobie i swoim interesie, mikronacje padłyby szybko albo nawet w ogóle nie powstały i nie byłoby nawet tej dyskusji (słaba to wizja!).
Z drugiej strony, gdybyśmy potrafili się razem bawić, to 95 osób nie byłoby rozrzuconych po 22 forach. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Kamiljano de Harlin

Post autor: Kamiljano de Harlin »

Jak zbierzemy wszystkich w jedno miejsce, to powstanie bezkształtna masa. Discord Mikronacje zawiera wszystkich mikronautow, a świeci pustkami, w przeciwieństwie do Discorda Sarmacji, Edelweiss czy Leocji, które pękają wszach od natloku wiadomości i eventów. OPM i jego forum szybko zdechł śmiercią naturalną (zanik aktywności).
Jak już się mamy konsolidować, to wielobiegunowo. Zamiast 22 for możemy mieć 5 for.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Kamiljano de Harlin pisze: 03 mar 2024, 11:07 Jak zbierzemy wszystkich w jedno miejsce, to powstanie bezkształtna masa.
A kto wysuwa taki postulat? Z jakim to chochołem tym razem Szanowny polemizuje?
August dlS
Kontakt:

Post autor: August dlS »

Andżej-chan pisze: 03 mar 2024, 09:52
August dlS pisze: 02 mar 2024, 22:20
Andżej-chan pisze: 02 mar 2024, 19:55Do tego większość mikronautów jest egocentryczna.
O, nie byłbym tak surowy dla nas (was? nich? siebie? trudno określić). Pozwolę sobie twierdzić, iż gdyby choćby połowa spośród nas/nich była skupiona wyłącznie na sobie i swoim interesie, mikronacje padłyby szybko albo nawet w ogóle nie powstały i nie byłoby nawet tej dyskusji (słaba to wizja!).
Z drugiej strony, gdybyśmy potrafili się razem bawić, to 95 osób nie byłoby rozrzuconych po 22 forach. ;)
Co jeszcze nie świadczy o przeroście ego. To trochę jakby mieszkanie w osobnych domach uznać za egoizm, egotyzm i egocentryzm mieszkających. Ludzie chyba lubią być "na swoim". Miałem trochę epizodów w pannordackich eksperymentach, to wiem, jak trudno wygonić ludzi z ich własnych forów.
August de la Sparasan
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

August dlS pisze: 03 mar 2024, 20:28 Miałem trochę epizodów w pannordackich eksperymentach, to wiem, jak trudno wygonić ludzi z ich własnych forów.
Toteż ja nikogo nie wyganiam, tylko wyrażam zdziwienie aktualnymi statystykami.

Jak Pan sądzi, z czego wynika przywiązanie do kilkuosobowych forów? Nieumiejętętność współpracy z innymi? Niechęć do wchodzenia w dyskusje z osobami, które mają inne poglądy? Obawy przed nadużyciami władzy administratorskiej?
Bo chyba nie chodzi o samą chęć niezależnego działania i sprawowania władzy, skoro projekty takie jak Unia Niepodległych Państw, Orbita Mikronacji, Bastion Pollin i Unia Nordacka to nie super-państwa, tylko bardziej lub mniej luźne konglomeraty niezależnych mikronacji.
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski Stempel
Kontakt:

Post autor: Piotr Jankowski »

Paweł Zanik pisze: 03 mar 2024, 01:06 Nie wiem, gdzie zmierza ta dyskusja, ale w Bastionie Pollin jak kiedykolwiek będziemy chcieli mieć prawodawstwo pierwszej klasy, to należałoby zaprosić @Kamiljano de Harlin, @Piotr Jankowski oraz niezastąpionego przytakiwacza Henryka Ziemiańskiego. Trio wspaniałych z akcentem na ja ja jawohl. :lol:

Szanowny Cesarz Niebiański,@Piotr Romanow, nie chciałby przypadkiem zasięgnąć opinii u kolegów z Federacji Nordackiej? Zapewniam, że jest ona najwyższych lotów. Nie trzeba nic brać! Odlot murowany. :lol:
Uznam to za komplement :D
August dlS
Kontakt:

Post autor: August dlS »

Andżej-chan pisze: 04 mar 2024, 10:26 Nieumiejętętność współpracy z innymi? Niechęć do wchodzenia w dyskusje z osobami, które mają inne poglądy? Obawy przed nadużyciami władzy administratorskiej
Ale przecież żadna z tych cech nie jest egocentryzmem. Mi to wygląda na kompletnie racjonalne obawy przed nadużyciami wszechwładnej administracji. A i nieumiejętność współpracy z innymi nie świadczy jeszcze o napęczniałym ego. Jedynie niechęć do wchodzenia w dyskusje z osobami, które mają inne poglądy brzmi źle - ale i to jak dla mnie nie egocentryzm. Niektórzy po prostu tak mają. A i czasem tak bywa, że gdy dwie jednostki wyznające przeciwne ideały się spotkają, to nie wynika z tego nic prócz "imby". Ja sam unikam niektórych osób, bo wiem, że gdy gadam z nimi, nigdy nie wychodzi z tego nic poza kłótnią i marnujemy wówczas jedynie czas.
Nie żebym się czepiał. Zwyczajnie nadal nie potrafię zrozumieć twierdzenia Szanownego.
August de la Sparasan
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Faktycznie użyłem niewłaściwego pojęcia, nie będę się upierał. :)
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Post autor: Vilarte »

Z (przed)ostatniej chwili - Sejm sarmacki udzielił kanclerzowi Filipowi I Gryfowi (PS) wotum nieufności. Zgodnie z aktualną procedurą, wybór następcy jest ponownie przy księciu, a w razie gdyby również otrzymał on wotum nieufności, w trzecim kroku wybiera go już Sejm.
Filip niestety zniknął w połowie marca i do tej pory nie podejmował żadnych działań.
Raczej nie wpłynie to na stan posiadania Partii Sarmackiej w parlamencie, bo przynajmniej dopóki głosowania nie kończą się remisami, nie ma szczególnej woli politycznej, aby koniecznie wymieniać go na kolejnego z kandydatów.
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Post autor: Vilarte »

W nawiązaniu do ostatniej dyskusji nt. Rotrii i mojej wypowiedzi w niej - ubraliśmy to w konkretniejszą formę:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””