Ustalenia dot. wrześniowego zjazdu w Fenocji

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Ustalenia dot. wrześniowego zjazdu w Fenocji

Post autor: Ronon Dex »

Anastasia Windsachen pisze: 21 sie 2024, 23:23 Dla ciekawostki - Islandia do grupy bojowej w Estonii dała tylko jedną osobę.
Biorąc pod uwagę, że ICRU liczy formalnie 200 osób (w tym cywile), a aktywnych jest jednorazowo około 30 osób to wysłali 3,33 % swojego stanu osobowego... ;) :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

To może i my realnie wyślemy jedną osobę do wirtualnych konfliktów. Będzie jeździła po kraju i "siłowo" przekonywała do pokoju. XD
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2024, 11:39 To może i my realnie wyślemy jedną osobę do wirtualnych konfliktów.
Ty masz większe liczebnie siły niż realowa Islandia, która w zasadzie nie ma armii jako takiej. Deklarowane siły w postaci 250 żołnierzy są OK. Pozwalają na stworzenie jednej samodzielnej kompanii, którą można wykombinować w takiej formie, że Wasi żołnierze nie będą mieli problemu z ogarnięciem nowocześniejszego sprzętu.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Ronon Dex pisze: 22 sie 2024, 12:17
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2024, 11:39 To może i my realnie wyślemy jedną osobę do wirtualnych konfliktów.
Ty masz większe liczebnie siły niż realowa Islandia, która w zasadzie nie ma armii jako takiej. Deklarowane siły w postaci 250 żołnierzy są OK. Pozwalają na stworzenie jednej samodzielnej kompanii, którą można wykombinować w takiej formie, że Wasi żołnierze nie będą mieli problemu z ogarnięciem nowocześniejszego sprzętu.
No to ja tyle zadeklaruje w jako "stałą kompanię wojsk edelweisskim w Korpusie Pokoju" - może on nawet stacjonować zagranicą, powiedzmy najbliżej z możliwych ziem pod ochroną PB czyli wychodzi chyba na to, że w Nan Di lub Nowej Ordzie.

W ogóle, dlaczego nawet nie mamy "papierków" na nic nie znaczące podpisywanie ? :D
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2024, 20:34 ...czyli wychodzi chyba na to, że w Nan Di lub Nowej Ordzie.
Proponuję w Nan Di... z całym szacunkiem dla Nowej Ordy, ale to chyba nandyjskie zakłady zbrojeniowe (z racji możliwości technicznych) wyposażą Twoją kompanię.
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2024, 20:34 W ogóle, dlaczego nawet nie mamy "papierków" na nic nie znaczące podpisywanie ? :D
Będzie ten zjazd w Fenocji to się jakieś papierki wykombinuje...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel
Kontakt:

RÓD

Post autor: Benjamin »

Panowie (bo chyba nie mamy w gronie żadnej przedstawicielki, jeśli jest to proszą o wybaczenie), kiedy ten zjazd tak w ogóle? Ode mnie propozycja pierwszego tygodnia września (2-8) albo trzeciego (16-22). Weekend, tydzień – dla mnie obojętnie
Benjamin
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Dla mnie trzeci tydzień września byłby dużo lepszy. Na początku września mogę mieć mało czasu na mikronacje.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andżej-chan pisze: 22 sie 2024, 21:31 Dla mnie trzeci tydzień września byłby dużo lepszy. Na początku września mogę mieć mało czasu na mikronacje.
Mam podobnie... 2-15 września mam pewne przedsięwzięcia zawodowe, które znacznie mogą osłabić moją aktywność.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

A ja akurat trzeci weekend września w górach będę, ale ok, dostosuje się. Z resztą ja chyba już jestem znany z tego, że działam po tym jak pierwsze euforie związane z obradami (jakimikolwiek) nieco ostygną - wtedy załączam się ja. :)

@Ronon Dex - Nan Di wydaje się opcją optymalną. Dołóżmy zatem do EdelStreitKrafte "elitarkę", żeby wstydu nie było, co mogłaby się wykazać w ramach Friedenskorps (Korpus Pokoju). Kompania w ilości 250 soldata. Pomysł i wykonanie, no cóż... (nie ma takiego emotikona, ale wiadomo, że wołam Ronona ;) ).
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

W związku z tym, że Królestwo Fenocji zakończyło działalność, trzeba będzie wybrać nową lokalizację naszego zjazdu (który chyba też trochę się przesunie, w związku z realiozą regenta Nan Di, a także prezydenta Arcadii).

Może Edelweiss? Może Arcadia? @Heinz-Werner Grüner @Mark Felt Znajdziecie czas lub macie kogoś, by powierzyć mu organizację?

Nowa Orda dałaby radę z organizacją, ale nie chcę się narzucać z naszą kandydaturą, bo jednak jesteśmy najmniejszym (pod względem liczby aktywnych mikronautów) państwem Paktu.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rada Paktu”