Cesarstwo Zielone na Bastionie i na Pollinie.
Moderatorzy: Eddie der Schneider, Dark Tanker
- Piwski Sroczyński • Stempel
- Kontakt:
Re: Cesarstwo Zielone na Bastionie i na Pollinie.
@Eddie der Schneider jeśli się w stemplu zweryfikujesz w OSB to będzie losowanie 25 tysięcy Dukatów w ramach loterii paszportowej. Widzę, że konto już założyłeś więc myślę, że warto. 1/30 szans na darmową kaskę. A i tak musisz się gdzieś zweryfikować, żeby móc używać systemów.
(-) Piwski Sroczyński h. Żmij
Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
Jak widać u niektórych poglądy bywają zmienne... i dobrze.Piwski Sroczyński pisze: 12 sie 2024, 09:36 Dokładnie, kształt miał oddawać cały Kompas. A występuje na nim sam tylko Osiek bo wszystkie inne państwa wielokrotnie pisały, że one na żadnym Pollinie nie są.
Dobra... kształt kompasu mam, a więc teraz dobrze by to było podzielić i oznaczyć Osiek i Cesarstwo Zielone. Może zrób schemat w powiększeniu i nanieś te dwa państwa, pozostały teren jakoś oznaczę, że te terenu Kompasu nie uczestniczą w mikronacjach Pollinu, ale nie są OBPP.Piwski Sroczyński pisze: 12 sie 2024, 09:36 A nam na mapie można pikseli odejść, w przeciwieństwie do obszarów realnie znaczących w minecrafcie to one średnio mnie interesują. Inna sprawa, że wartałoby przemyśleć czy obecna wielkość Kompasu nie jest nieco zbyt mała względem narracyjnie przyjętej populacji
Możemy wyspę Kompasu nieco powiększyć, nie widzę problemu - będzie zresztą czytelniej.
Najłatwiej mu będzie po prostu na Bastionie (Andrzej to załatwia).Piwski Sroczyński pisze: 12 sie 2024, 09:42 A i tak musisz się gdzieś zweryfikować, żeby móc używać systemów.
- DarkKot h Gryf • Stempel
- Kontakt:
Można też zrobić na mapie zbliżenie, jak się nierzadko na nich robi, z pokazaniem pełnej mapy kompasu.
DarkKot vijt Gryf-Draczyński,
Kanclerz Republiki Arawii
Kanclerz Republiki Arawii
Można... ale wymagałoby to dodanie arkusza z takimi powiększeniami, bo jeżeli Kompas to też inne elementy, które w skali mapy głównej są nie do końca czytelne - do przemyślenia.DarkKot h Gryf pisze: 12 sie 2024, 10:33 Można też zrobić na mapie zbliżenie, jak się nierzadko na nich robi, z pokazaniem pełnej mapy kompasu.
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Witam serdecznie nowego przybysza i Cesarstwo Zielone
Przez jakiś tydzień chorowałem i dopiero teraz przeczytałem informację
Powodzenia!
Przez jakiś tydzień chorowałem i dopiero teraz przeczytałem informację
Powodzenia!
Uważam, że ze względu na różnorodność Kompasu Osiek powinien być kontynentem. A to znaczy, że trzeba by umiejscowić ląd gdzieś pod Arcadią albo pod Orientyką, np: zamiast kontynentu południowego z Aryunem czy jak to się nazywało.
/-/ HEWRET Z GERWENU
Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Wolałbym nie "zamiast", bo Hiperborea ma swoje miejsce w narracji, choćby bialeńskie poszukiwania Agharty tamże oraz winkulijska kolonizacja.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
No to na wschód jest dużo miejsca 
/-/ HEWRET Z GERWENU

A co jest złego w miejscu, które sobie wybrali? Komuś w tym miejscu będą przeszkadzać? A mają stamtąd dobrą komunikację...
Nie tak dawno narzekano, że po dostosowaniu wymiarów kontynentów do takich jakie są uznawane przez ich mieszkańców jest "za dużo morza, a za małą lądu"... no to się to trochę teraz "wypełni".
Nie tak dawno narzekano, że po dostosowaniu wymiarów kontynentów do takich jakie są uznawane przez ich mieszkańców jest "za dużo morza, a za małą lądu"... no to się to trochę teraz "wypełni".
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
No generalnie usypywanie dużych lądów w centrum mikroświata jest mało realistyczne.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,