Co do programu może skupienie się na rozwoju gospodarki, logistyki, nauki?
Zjazd Partii Populistycznej
Re: Zjazd Partii Populistycznej
Z przyjemnością przygotuję, poproszę Panów dobre fotografie
. Będzie łatwiej mi stworzyć plakaty.

- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
No cóż, jeśli o mnie chodzi, to proponuję uprawę bawełny, niewolnictwo i ekspansję na cały kontynent w ramach Manifestu Przeznaczenia!
Wolność, jak najbardziej, ale nie dla wszystkich
Niektórzy nie zobaczą więcej niż plantację na której będą pracować.
Wolność, jak najbardziej, ale nie dla wszystkich
Niektórzy nie zobaczą więcej niż plantację na której będą pracować.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Mam nadzieję, że Szanowny żartuje. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Ale się daliście nabrać, panowie 
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Śmiechom nie było końca... 
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Myślę, że biorąc pod uwagę ostatnie kontrowersje związane z programem The Statist Party, warto, żebyśmy w swoim programie jasno zaznaczyli, że Partia Populistyczna opowiada się za równym traktowaniem wszystkich obywateli.
@Ronon Dex @Reza I Pahlavi
- Budowa regularnej sieci uniwersytetów na terenie Konfederacji.
- Sporządzenie ustawy o edukacji i szkolnictwie wyższym, regulującej m.in. kwestię tytułów zawodowych, stopni naukowych i tytułu naukowego.
- Modernizacja i opisanie sieci dróg i kolei.
I może taka Piątka Populistów (Konstytucja, uczelnie, ustawa o edukacji i szkolnictwie, drogi i kolej oraz równe traktowanie wszystkich obywateli) wystarczy? Cztery miesiące to nie jest aż tak dużo czasu, a zawsze wychodzą jeszcze jakieś bieżące sprawy. Obiecać oczywiście można dużo więcej, ale dobrze byłoby, gdybyśmy dotrzymywali swoich obietnic.
https://cdn.britannica.com/02/65402-050 ... -Jones.jpgMark Felt pisze: 05 sie 2024, 20:16 Z przyjemnością przygotuję, poproszę Panów dobre fotografie. Będzie łatwiej mi stworzyć plakaty.
@Ronon Dex @Reza I Pahlavi
To może przekładając te obszary na konkretne postulaty:Mark Felt pisze: 05 sie 2024, 20:16 Co do programu może skupienie się na rozwoju gospodarki, logistyki, nauki?
- Sporządzenie ustawy o edukacji i szkolnictwie wyższym, regulującej m.in. kwestię tytułów zawodowych, stopni naukowych i tytułu naukowego.
I może taka Piątka Populistów (Konstytucja, uczelnie, ustawa o edukacji i szkolnictwie, drogi i kolej oraz równe traktowanie wszystkich obywateli) wystarczy? Cztery miesiące to nie jest aż tak dużo czasu, a zawsze wychodzą jeszcze jakieś bieżące sprawy. Obiecać oczywiście można dużo więcej, ale dobrze byłoby, gdybyśmy dotrzymywali swoich obietnic.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Szanowny Panie Wiceprezydencie... ja swoje fotki wysłałem (w zasadzie natychmiast po zapytaniu o nie) drogą PW - Prezydentowi KSA. Może jestem stary, ale nie aż tak sklerotyczny...Andrew Hordeman pisze: 08 sie 2024, 09:53https://cdn.britannica.com/02/65402-050 ... -Jones.jpgMark Felt pisze: 05 sie 2024, 20:16 Z przyjemnością przygotuję, poproszę Panów dobre fotografie. Będzie łatwiej mi stworzyć plakaty.
@Ronon Dex
Nie zapominajmy o lotniskach (tym się oczywiście zajmę), bo przecież komunikacja lotnicza stanowi ważny element komunikacyjny Arcadii - nie dość, że mieszkamy na odległym kontynencie to jeszcze sama Arcadia ma odległości dochodzące do ponad 3000 km (z południa na północ). Przy takich odległościach element komunikacji lotniczej jest bardzo ważny, bo o ile przy odległościach poniżej 800 km wygrywa w sumie szybka kolej, to już 1000 i więcej kilometrów to już przewaga komunikacji lotniczej.Andrew Hordeman pisze: 08 sie 2024, 09:53 To może przekładając te obszary na konkretne postulaty:
Zgadzam się jak najbardziej z tym pomysłem. Biorąc to wszystko do kupy to wychodzi nam to:Andrew Hordeman pisze: 08 sie 2024, 09:53 I może taka Piątka Populistów (Konstytucja, uczelnie, ustawa o edukacji i szkolnictwie, drogi i kolej oraz równe traktowanie wszystkich obywateli) wystarczy? Cztery miesiące to nie jest aż tak dużo czasu, a zawsze wychodzą jeszcze jakieś bieżące sprawy. Obiecać oczywiście można dużo więcej, ale dobrze byłoby, gdybyśmy dotrzymywali swoich obietnic.![]()
1. Konstytucja,
2. Szkolnictwo - tak wiem można wydzielić Uczelnie i ustawę o szkolnictwie na dwa punkty, ale założyłem sobie takie zbiorcze bloki programowe.
3. Transport - drogi, kolej, lotnisko.
4. Społeczeństwo.
Wychodzą cztery rzeczy. Co do transportu też dodałbym żegluję bo jednak duża część stanów wykorzystuje ją i działają właśnie poprzez transport morski.
Chyba najważniejsze jest przedstawienie propozycji Konstytucji, może się to stań naszym sztandarowym punktem.
Tak mam na razie dwie tylko dwie grafiki do plakatów, myślę że do jutra będą już gotowe

Bardzo słuszna uwaga... dla kraju na odległym kontynencie. W zasadzie jakieś tam zalążki komunikacji lotniczej mamy, transportu drogowego również, ale w zakresie transportu morskiego w sumie cisza. Myślę, że powinien być to ważny element programu rozwoju Arcadii - stworzenie zarówno stosownej komunikacji morskiej, jak i budowa infrastruktury stoczniowej. Zresztą nie tylko dla cywilnego rozwoju... też dla Marynarki Wojennej. Pierwsze okręty zakupię (powiedzmy, że finalizuję negocjacje sam ze sobą... czyli grzebię w grafice - ale niedługo to zobaczycie i powinniście być zadowoleni) w Nan Di (gdzie jest potężny przemysł stoczniowy), ale kolejne to powinniśmy już móc produkować u siebie, podobnie jak jednostki handlowe.Mark Felt pisze: 08 sie 2024, 10:38 Co do transportu też dodałbym żegluję bo jednak duża część stanów wykorzystuje ją i działają właśnie poprzez transport morski.