Make Confederacy Great Again
Czołem, KSA!
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Re: Czołem, KSA!
Me too,Mr. President
- Kontakt:
No to naprawdę pięknie
Pomysł przedni na hasło wyborcze
Przeczytałem programy partii politycznych i jedną wybrałem
Ciekawy pomysł z tą prezydenturą kadencyjną na cztery miesiące,bo gdzie indziej jest to bodajże sześć
Muszę poczytać więcej o tutejszej geografii, korporacjach oraz o surowcach naturalnych. Dużo wiedzy będę musiał przyswoić
Pomysł przedni na hasło wyborcze
Przeczytałem programy partii politycznych i jedną wybrałem
Muszę poczytać więcej o tutejszej geografii, korporacjach oraz o surowcach naturalnych. Dużo wiedzy będę musiał przyswoić
Wszystko jest w tracie tworzenia, a na pewno nie tylko ja ale i inni współobywtaele podzielają opinię, że wiele rzeczy można stworzyć
.
Co do hasła - celowe zagranie
.
Co do hasła - celowe zagranie

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Witam serdecznie! Życzę Panu dobrej zabawy w Arcadii! 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Kontakt:
Thank you, Sir! 
Wszyscy się "wstrzymali" i zostałem tam sam... przez co "trochę" to zamarło, bo gadanie samemu ze sobą stało się po prostu nudne. Jednak nie straciłem nadziei, może właśnie rozwój Arcadii pozwoli mi na jakieś rozruszanie Nan Di choćby przez współprace gospodarczą czy militarną.Reza I Pahlavi pisze: 15 lip 2024, 19:50 Witam, kiedyś trochę działałem w Cesarstwie Nan Di, ale problemy zdrowotne mi przeszkodziły w rozwijaniu mojej baronii i musiałem się wstrzymać.
Tak czy inaczej witam w Arcadii.
- Kontakt:
Cieszę się, że widzę kogoś znajomego, panie @Ronon Dex
Góra z górą się nie zejdzie, a człowiek z człowiekiem zawsze
Również mam nadzieję, że Cesarstwo Nan Di się podniesie, bo to nie pierwszy raz, jak Cesarz Romanow zniknął w realu
Pewien rozwój nastąpił, bo widzę, że jest połączenie lotnicze z Nan Di do KSA
)
W mikronacjach były już precedensy, że taka MAW na pewien czas zniknęła, bo strona nie została opłacona i/lub były spore problemy techniczne,a Madziar, herr Borisz się przeniósł do RON na dłuższy czas.
Pewnym lekarstwem na taki nagły rozpad mikronacji jest zwykła wymiana numerów komórek

Pozwolę sobie spróbować w Arkadii i zakosztować wiatru we włosach na wielkich przestrzeniach kontynentu (ale i tak moje posty będą pracować na skarbiec Nan Di).
Zgłoszę się z wnioskiem do Departamentu Obrony o służbę wojskową,żeby przeprowadzić przedsięwzięcie założenia nowego stanu, które opisałem wyżej i przekonam się na własne oczy, jak tu wyglądają sprawy wojskowe.
Za przyjaźń nandyjsko-arkadyjską, bo tu sytuacja w Arkadii trochę jak w serialu Invasion z irańską aktorką Golshifteh Farahani (tylko najeźdźców z kosmosu brak!)
Góra z górą się nie zejdzie, a człowiek z człowiekiem zawsze
Również mam nadzieję, że Cesarstwo Nan Di się podniesie, bo to nie pierwszy raz, jak Cesarz Romanow zniknął w realu
Pewien rozwój nastąpił, bo widzę, że jest połączenie lotnicze z Nan Di do KSA
W mikronacjach były już precedensy, że taka MAW na pewien czas zniknęła, bo strona nie została opłacona i/lub były spore problemy techniczne,a Madziar, herr Borisz się przeniósł do RON na dłuższy czas.
Pewnym lekarstwem na taki nagły rozpad mikronacji jest zwykła wymiana numerów komórek
Pozwolę sobie spróbować w Arkadii i zakosztować wiatru we włosach na wielkich przestrzeniach kontynentu (ale i tak moje posty będą pracować na skarbiec Nan Di).
Zgłoszę się z wnioskiem do Departamentu Obrony o służbę wojskową,żeby przeprowadzić przedsięwzięcie założenia nowego stanu, które opisałem wyżej i przekonam się na własne oczy, jak tu wyglądają sprawy wojskowe.
Za przyjaźń nandyjsko-arkadyjską, bo tu sytuacja w Arkadii trochę jak w serialu Invasion z irańską aktorką Golshifteh Farahani (tylko najeźdźców z kosmosu brak!)
Akurat nieobecność Cesarza (całkowicie usprawiedliwiona, bo mamy kontakt i jego obecne realowe "przeciążenie" jest mi znane) nie powoduje największych reperkusji, bo na szczęście od początku niepodległości ustaliliśmy to prawnie tak, że w zasadzie jak go nie ma to mam pełnie władzy.Reza I Pahlavi pisze: 16 lip 2024, 09:48 Również mam nadzieję, że Cesarstwo Nan Di się podniesie, bo to nie pierwszy raz, jak Cesarz Romanow zniknął w realu![]()
Gorzej, że zniknęli wszyscy inni, którzy coś tam chcieli robić i ni mi z tej tymczasowej władzy, jak mogę w zasadzie sam sobą zarządzać... zresztą nigdy mnie nie ciągnęło do bycia przywódca v-kraju - robiłem to tylko raz, przez jedną 6-miesięczną kadencję w Bialenii i to w zasadzie z konieczności i "z obrzydzeniem".
Ale "krzyżyka" na Nan Di nie postawiłem... ot sobie trwa i czeka na "lepsze czasy".
Na razie nie wyglądają... jest kilka koncepcji mam przygotowane kupę materiału, ale lenia pora nie sprzyja siedzeniu przy kompie.Reza I Pahlavi pisze: 16 lip 2024, 09:48 Zgłoszę się z wnioskiem do Departamentu Obrony o służbę wojskową,żeby przeprowadzić przedsięwzięcie założenia nowego stanu, które opisałem wyżej i przekonam się na własne oczy, jak tu wyglądają sprawy wojskowe.
Przyznam się, że nie oglądałem...Reza I Pahlavi pisze: 16 lip 2024, 09:48 Za przyjaźń nandyjsko-arkadyjską, bo tu sytuacja w Arkadii trochę jak w serialu Invasion z irańską aktorką Golshifteh Farahani (tylko najeźdźców z kosmosu brak!)![]()
Ale pewien pomysł mam i jest on związany z obronnością... Szczegóły pewnie uzgodnię 18 lipca z Prezydentem na spotkaniu Gabinetu.
Zresztą ogólnie stosunki Arcadia - Nan Di mogą być ciekawe. KSA przypomina klimatem USA, a Nan Di - Chiny. Tyle, że to "USA" jest dość młode jako państwo, a Nan Di nieźle rozwinięte, a do tego poszło nieco w odwrotnym kierunku jak w realu, bo najpierw (w czasach Protektoratu, jako terytorium zależne Brodrii) przypominało współczesne Chiny (tyle, że z rządami wojska, zamiast pseudo-komunistycznej partii), a po odzyskaniu niepodległości to monarchia z rozwiniętym kapitalizmem. W zasadzie czemu nie współpracować na polu produkcji zbrojeniowej i kwestiach militarnych. Niekoniecznie jako jakiś ścisły sojusz czy pakt, ale na zasadzie przyjaźni i współpracy dla obopólnej korzyści.
I właśnie rozwój pewnej dziedziny czyli przemysłu stoczniowego powoduje, że mam zamiar to wykorzystać, bo musimy zbudować flotę, a stoczni nie mamy... nawet jak zaczniemy je budować to zanim to się rozkręci to potrwa. Okręty z Nan Di można mieć "na już" i to duże oraz nowoczesne... tam jest cała sieć dużych stoczni - zresztą są one wynikiem mojej stoczniowej działalności od wielu lat w mikro (wszystko ma około 10-letnią i spójną historię). Tutaj widzę możliwość współpracy...
- Kontakt:
@Ronon Dex Co do Cesarstwa Nan Di, to w sumie za nieaktywność Niebiański Cesarz mi odebrał baronię Beihe (mogłem dać znać o braku czasu i kłopotach zdrowotnych w realu!)
Mam niezłą literaturę zgromadzoną o historii Rosji i Chin, swoją drogą, np. książkę Michaela Wooda o dziejach kraju i cywilizacji
)
Stosunki Chiny Xi Jingpinga/Rosja Putina/Islamska Republika Iranu a USA/UK + EU to w ogóle temat rzeka w prawdziwym życiu
Zychowicz dużo o tym pisze w "Nadchodzi III wojna światowa" (choć nie zawsze się zgadzam z jego opiniami, np. o reżimie ajatollahów w Teheranie, czy o Palestynie!).
Udało mi się uruchomić w Edelweiss ostatnio to,co planowałem w Nan Di, czyli własny wątek cykliczny z informacjami o walce ludności Iranu z reżimem Islamskiej Republiki Iranu i o sytuacji w Afganistanie (jest nawet zainteresowanie obserwowujących i to z innych mikronacji, choć Heinz się trochę trzyma od tego z daleka,bo zbyt wiele polityki w tym wszystkim) XD
Trochę mnie niepokoiły próby stworzenia języka nandyjskiego przez Niebiańskiego Cesarza, bo to zadanie na lata i to przy dobrych wiatrach
Dobrze, że 18 już niedługo!
Ciekaw jestem pomysłów na umundurowanie i wyposażenie KSA
)
Takie kupowanie gotowego uzbrojenia to świetny scenariusz na spiralę zadłużenia (zwłaszcza, że widzę jakąś niepokojącą tendencję w mikronacjach do handlu opartego na mikronacyjnych walutach)
Są też ciekawe pomysły emitowania obligacji poszukiwania surowców naturalnych.
P.S Mr. President @Mark Felt , proponuję stworzyć konto bankowe skarbu KSA, bo to jest wyznacznikiem stabilności państwa i jego struktur oraz powoduje wzrost poważania na arenie międzynarodowej w innych mikronacjach (plus nawiązanie stosunków dyplomatycznych z innymi mikronacjami i handel)
Mam niezłą literaturę zgromadzoną o historii Rosji i Chin, swoją drogą, np. książkę Michaela Wooda o dziejach kraju i cywilizacji
Stosunki Chiny Xi Jingpinga/Rosja Putina/Islamska Republika Iranu a USA/UK + EU to w ogóle temat rzeka w prawdziwym życiu
Zychowicz dużo o tym pisze w "Nadchodzi III wojna światowa" (choć nie zawsze się zgadzam z jego opiniami, np. o reżimie ajatollahów w Teheranie, czy o Palestynie!).
Udało mi się uruchomić w Edelweiss ostatnio to,co planowałem w Nan Di, czyli własny wątek cykliczny z informacjami o walce ludności Iranu z reżimem Islamskiej Republiki Iranu i o sytuacji w Afganistanie (jest nawet zainteresowanie obserwowujących i to z innych mikronacji, choć Heinz się trochę trzyma od tego z daleka,bo zbyt wiele polityki w tym wszystkim) XD
Trochę mnie niepokoiły próby stworzenia języka nandyjskiego przez Niebiańskiego Cesarza, bo to zadanie na lata i to przy dobrych wiatrach
Dobrze, że 18 już niedługo!
Takie kupowanie gotowego uzbrojenia to świetny scenariusz na spiralę zadłużenia (zwłaszcza, że widzę jakąś niepokojącą tendencję w mikronacjach do handlu opartego na mikronacyjnych walutach)
Są też ciekawe pomysły emitowania obligacji poszukiwania surowców naturalnych.
P.S Mr. President @Mark Felt , proponuję stworzyć konto bankowe skarbu KSA, bo to jest wyznacznikiem stabilności państwa i jego struktur oraz powoduje wzrost poważania na arenie międzynarodowej w innych mikronacjach (plus nawiązanie stosunków dyplomatycznych z innymi mikronacjami i handel)