Ronon Dex pisze: 17 lip 2023, 20:13
A jesteś pewny? Muszę odnaleźć gdzieś na starych dyskach mapkę bogactw naturalnych na terenach dawnej Brodrii. Coś mi świta, że akurat węgla na terenie obecnej BFSRR to nie brakowało, a wręcz były tam duże złoża. Wtedy rozkładaliśmy te złoża trochę na wzór azjatyckich (skoro Brodria terenowo odpowiadała Rosji, Nowa Orda - Mongolii, a Nan Di - Chinom.) i na terenach obecnej BFSRR były spore złoża węgla i gazu... zresztą ropy również.
Akurat wtedy chodziło mi w kontekście czysto ZKRR, tj. Czesnorad i Kucelgrad. Jednakże jeśli BFSRR posiada ciekawe złoża naturalne, to fajnie. W ogóle w sumie fajnie byłoby co nieco dowiedzieć się o obszarach kontrolowanych przez Repalowców (mam tu na myśli właśnie złoża naturalne, czy przykładowo populację).
Coirloscadh pisze: 17 lip 2023, 23:25
Jednak też może być problemem sam fakt że zastanawiam się nad prowadzeniem gospodarki niepieniężnej. Nie będziemy wspierać obcokrajowego kapitalizmu!
ZKRR co prawda ma walutę, ale akurat między państwami skrajnie lewicowymi nie handlujemy pieniężnie (akurat państw takich mało na Pollinie, ale przykład z Magnifikatem chociażby), bo w sumie po co, skoro ZKRR ma gospodarkę planowaną i to całkowicie. A poza tym, to też ZKRR bardzo lubi wspierać państwa skrajnie lewicowe za granicą.
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia