A jednak mi żal... Rzecz o fenomenie Brodrii

Izaak Wezyr
Kontakt:

Re: A jednak mi żal... Rzecz o fenomenie Brodrii

Post autor: Izaak Wezyr »

Andżej-chan pisze:Jak kogoś nie interesuje, to zawsze można zignorować.
Tu nie chodzi o moje zainteresowanie czy też o Twoje, Biały Chanie. Tylko o wizerunek na wejściu... Właśnie powoływanie się na pewnego rodzaju siłę jaką jest ignorancja jest miarą oszukiwania się, kreowania sprzeczności.

Bialenia, Brodria upadły. Forum zniknęło. Arkadiuszek, z którym się kontaktowałeś nie tak dawno zdechł tak samo... Towarzystwo porozjeżdżało się po różnych krajach Polinu...

Mnie interesuje tu i teraz, a nie jakieś wiechcie i znicze na grobach zostawione... Ja rozumiem, że rodzina przyłazi i grób odwiedza, ale niech to nie będzie tematem przewodnim na wejściu... I jeszcze ulotka do Księstwa Sarmacji pod wiechciem i wypalonymi zniczami...
Ronon Dex pisze:A jaką wartość ma historia w realu? Też było - minęło, a jednak się do tego wraca itd.
Federacji Al-rajn też już nie ma... Jak coś zjem i przetrawię, to nie lecę do kibla gadać z gównem i szczynami klękając przed nimi, żebry wróciły do pierwotnego stanu przed otworzeniem lodówki, a następnie stanu, w którym się coś zbliżało do jamy ustnej.
Piotr Romanow pisze:Bez historii nie mamy prawa do przyszłości...
Teraz rozumiem dlaczego mam do tej pory bana... Kto jeszcze nie ma prawa do życia?
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Masz prawo do przyszłości... Oficjalnie tylko powiedz kim jesteś podaj swoje poprzednie wcielenia. Teraz? Teraz zostań przy jednym i jak chcesz to powiedz, a dane Ci zmienimy. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 21:50 Tu nie chodzi o moje zainteresowanie czy też o Twoje, Biały Chanie. Tylko o wizerunek na wejściu... Właśnie powoływanie się na pewnego rodzaju siłę jaką jest ignorancja jest miarą oszukiwania się, kreowania sprzeczności.

Bialenia, Brodria upadły. Forum zniknęło. Arkadiuszek, z którym się kontaktowałeś nie tak dawno zdechł tak samo... Towarzystwo porozjeżdżało się po różnych krajach Polinu...

Mnie interesuje tu i teraz, a nie jakieś wiechcie i znicze na grobach zostawione... Ja rozumiem, że rodzina przyłazi i grób odwiedza, ale niech to nie będzie tematem przewodnim na wejściu... I jeszcze ulotka do Księstwa Sarmacji pod wiechciem i wypalonymi zniczami...
"Tu i teraz" też jest, w dużo większych proporcjach. Zdaję sobie sprawę, że osób, które w Bialenii i Brodrii nie działały zapewne takie posty nie będą interesować (chociaż są wyjątki, niektórzy interesują się historią mikroświata, bo chcą do niej nawiązywać w swoich działaniach). Ale w Bastionie jest pewna grupa osób (w sumie większość), która działa razem od lat i chętnie czasami powspomina co było kiedyś.
Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 21:50 Federacji Al-rajn też już nie ma... Jak coś zjem i przetrawię, to nie lecę do kibla gadać z gównem i szczynami klękając przed nimi, żebry wróciły do pierwotnego stanu przed otworzeniem lodówki, a następnie stanu, w którym się coś zbliżało do jamy ustnej.
Ale celem tej prelekcji nie było cofanie czegokolwiek do stanu pierwotnego. Miło wspominam Brodrię, ale wiadomo, że nie ma do tego powrotu, dzisiaj nikomu nie chciałoby się przerabiać tego samego. To tylko niewinna nostalgia. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Izaak Wezyr
Kontakt:

Piotr Romanow pisze:Masz prawo do przyszłości... Oficjalnie tylko powiedz kim jesteś podaj swoje poprzednie wcielenia. Teraz? Teraz zostań przy jednym i jak chcesz to powiedz, a dane Ci zmienimy.
Piotrze, zaczynasz się plątać w zeznaniach. Najpierw mówisz, że ten kto nie ma historii, to nie ma prawa do przyszłości. Teraz stwierdzasz, że jednak mam prawo do przyszłości pod warunkiem jak podam swoje wcześniejsze wcielenia... Ty naprawdę chcesz, żebym się cofnął do przeszłości?? Narodziłem się raz. Narodziłem się drugi raz... Macie możliwość skończenia jednego życia... Zostawiłem Wam wolną rękę, lecz Wy woleliście zabić oba życia! Jak to jest możliwe, że na banie tu piszę, co?? Nie umiesz grać, to nie próbuj ze mną pogrywać!
Andżej-chan pisze:Ale w Bastionie jest pewna grupa osób (w sumie większość), która działa razem od lat i chętnie czasami powspomina co było kiedyś
I patrząc na daty wątków mam w to uwierzyć, tak?
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 22:12 Piotrze, zaczynasz się plątać w zeznaniach. Najpierw mówisz, że ten kto nie ma historii, to nie ma prawa do przyszłości. Teraz stwierdzasz, że jednak mam prawo do przyszłości pod warunkiem jak podam swoje wcześniejsze wcielenia... Ty naprawdę chcesz, żebym się cofnął do przeszłości?? Narodziłem się raz. Narodziłem się drugi raz... Macie możliwość skończenia jednego życia... Zostawiłem Wam wolną rękę, lecz Wy woleliście zabić oba życia! Jak to jest możliwe, że na banie tu piszę, co?? Nie umiesz grać, to nie próbuj ze mną pogrywać!
Szanowny,
Ale tu nikt z Szanownym w nic nie gra. Jakimś cudem ma Szanowny dostęp do forum, a i drugie konto mogę odbanować. Nie mniej oczekuję tylko i wyłącznie przejrzystości i ciągłości jednej "postaci", a nie bandy klonów. Ja nie odbieram życia nikomu, ja tylko odsyłam do Boga Tekno, który sam decyduje co z kim zrobić, jestem tylko pomazańcem Bożym. Dlatego jeżeli chcecie zostać na forum Bastionu grzecznie proszę o zachowanie tylko i wyłącznie kultury, a także stosowania się do zasad ogólnie przyjętych w KULTURALNYM społeczeństwie inaczej będę zmuszony nałożyć bana.

Mam nadzieję, że wyrażam się dla Was jasno. Miłej egzystencji Izzaku, Zaniku, etc. etc. :)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Panowie, zrobicie co uznacie za słuszne, ale ja sugerowałbym, żeby nie kierować rozmowy na te tory.
Prawo do przyszłości oczywiście ma każdy. Historia w mikronacjach to zabawa, tak sam jak wszystko. Jednego bawi, drugiego nie bawi. Fantastyka też nie wszystkich bawi, niektórych nie bawi polityka, a jeszcze inni najlepiej bawią się kopiując ewangelie i opisy grzybów z wikipedii. O gustach można dyskutować, ale trzeba się pogodzić z tym, że są różne.

Kwestia multikont jest chyba już wyjaśniona - w Bastionie nie są mile widziane. Nowy przybysz mógł tego nie wiedzieć, tym bardziej, że w FN niedawno pojawił się pomysł, żeby klony do narracji były dopuszczane. My chyba póki co się na to nie zdecydujemy.
Ja nie widzę potrzeby ujawniania wcześniejszych tożsamości w innych mikronacjach. To i tak jest tajemnica Poliszynela, a poza tym nic nam do tego.

Z banami też bym się nie spieszył, chociaż oczywiście cesarz może robić w swoim kraju to, co uzna za słuszne... Ale w Bastionie jest jeszcze Nowa Orda i nie widzimy powodu do drastycznych środków. Chociaż kierunek tej dyskusji robi się nieprzyjemny.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Izaak Wezyr
Kontakt:

Piotr Romanow pisze:Szanowny,
Ale tu nikt z Szanownym w nic nie gra. Jakimś cudem ma Szanowny dostęp do forum, a i drugie konto mogę odbanować. Nie mniej oczekuję tylko i wyłącznie przejrzystości i ciągłości jednej "postaci", a nie bandy klonów. Ja nie odbieram życia nikomu, ja tylko odsyłam do Boga Tekno, który sam decyduje co z kim zrobić, jestem tylko pomazańcem Bożym. Dlatego jeżeli chcecie zostać na forum Bastionu grzecznie proszę o zachowanie tylko i wyłącznie kultury, a także stosowania się do zasad ogólnie przyjętych w KULTURALNYM społeczeństwie inaczej będę zmuszony nałożyć bana.

Mam nadzieję, że wyrażam się dla Was jasno. Miłej egzystencji Izzaku, Zaniku, etc. etc. :)
Obie postacie są zbanowane. Obie były angażowane w narrację. Sram na pomazańców bożych. Jak oczekujesz przejrzystości, to nalej sobie wody do szklanki i badaj przejrzystość. Może mam się przed Tobą obnażyć jeszcze, żebyś stwierdził płeć, długość przyrodzenia, o ile istnieje?? Rozumiem, że lubisz ciągnąć skoro jakiejś ciągłości postaci oczekujesz? To klękaj, pomazańcu boży.

Zanik to Ty zaprowadzasz.
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 22:31 Obie postacie są zbanowane. Obie były angażowane w narrację. Sram na pomazańców bożych. Jak oczekujesz przejrzystości, to nalej sobie wody do szklanki i badaj przejrzystość. Może mam się przed Tobą obnażyć jeszcze, żebyś stwierdził płeć, długość przyrodzenia, o ile istnieje?? Rozumiem, że lubisz ciągnąć skoro jakiejś ciągłości postaci oczekujesz? To klękaj, pomazańcu boży.

Zanik to Ty zaprowadzasz.
Czemu w takim razie Szanowny nie zgłosił do Izby Architektonicznej, że będziecie prowadzić narrację na dwóch kontach? Według ogólnie przyjętej zasady w Pollinie funkcjonowanie jednej osoby na dwóch różnych kontach to ewidentne klonerstwo. Nie mam zamiaru wchodzić w dalszą kłótnię z Szanownym, nie mniej zwyczajnie nie chciałbym, abyście tworzyli kolejne klony bez wiedzy administracji. Poza tym proszę o zachowanie kultury, ponieważ Wasz sposób wypowiedzi nie jest na dostatecznie wysokim poziomie przyjętym w społeczeństwie.
Izaak Wezyr
Kontakt:

Piotr Romanow pisze:Czemu w takim razie Szanowny nie zgłosił do Izby Architektonicznej, że będziecie prowadzić narrację na dwóch kontach? Według ogólnie przyjętej zasady w Pollinie funkcjonowanie jednej osoby na dwóch różnych kontach to ewidentne klonerstwo. Nie mam zamiaru wchodzić w dalszą kłótnię z Szanownym, nie mniej zwyczajnie nie chciałbym, abyście tworzyli kolejne klony bez wiedzy administracji. Poza tym proszę o zachowanie kultury, ponieważ Wasz sposób wypowiedzi nie jest na dostatecznie wysokim poziomie przyjętym w społeczeństwie.
Bo nie jestem w pierdlu, aby Ci się spowiadać. Zakładam, że masz mózg i potrafisz go używać. Na razie udowadniasz, że ja mam być alfą i omegą na starcie, bo Ty tak chcesz. Dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane i właśnie układasz kostkę brukową. Chcesz podjazd sobie zrobić pod chawirą czy jak? Bo na ulicy nie masz gdzie zaparkować? Nie cwaniakuj w moim kierunku, bo to, że w jakiejś administracji sobie siedzisz nie znaczy, że będziesz decydował kto ma żyć, a kto nie ma żyć.

A wniosek pod twarz podrzuciłeś, żeby zgłosić postać, czy sięgnąłeś po broń? Nie ma w Tobie człowieka. Kreujesz postać boską. Nie ćpaj tyle, dzieciaku.
Pollina
Kontakt:

Post autor: Pollina »

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 22:31Może mam się przed Tobą obnażyć jeszcze, żebyś stwierdził płeć, długość przyrodzenia, o ile istnieje??
Dawaj.

Tylko może nie na tym forum, bo tow. Andżej-czan się oburzy o taką, ekhm, seksułalizacjem…
ODPOWIEDZ

Wróć do „X rocznica Brodrii”