Czy Voxland również bierze pod uwagę możliwość integracji z Federacją Nordacką w bliższej lub dalszej perspektywie?Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 11:56 Zauważę jedynie, że Winkulia stowarzyszyła się z Nordatą i raczej wszystko wskazuje na to, że jej wcielenie do Federacji nastąpi szybciej niż później… (ich Król jest Premierem FN, Królem państwa składowego FN, a poza nim są jeszcze 2-3 średnio aktywne osoby)
Rozważania o Brodrii - kwestie organizacyjne
Moderator: Iwan Pietrow
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Rozważania o Brodrii - kwestie organizacyjne
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Niestety Winkulia nie może zostać włączona do FN, bo muszą się tam odbyć zawodyAnastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 11:56 Zauważę jedynie, że Winkulia stowarzyszyła się z Nordatą i raczej wszystko wskazuje na to, że jej wcielenie do Federacji nastąpi szybciej niż później… (ich Król jest Premierem FN, Królem państwa składowego FN, a poza nim są jeszcze 2-3 średnio aktywne osoby)
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jakie zawody, panie Burku?Burek pisze: 19 sie 2025, 20:44Niestety Winkulia nie może zostać włączona do FN, bo muszą się tam odbyć zawodyAnastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 11:56 Zauważę jedynie, że Winkulia stowarzyszyła się z Nordatą i raczej wszystko wskazuje na to, że jej wcielenie do Federacji nastąpi szybciej niż później… (ich Król jest Premierem FN, Królem państwa składowego FN, a poza nim są jeszcze 2-3 średnio aktywne osoby)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Za często oddawano naszą niepodległość przez 6 lat istnienia. Prędzej ogłosimy koniec niż stowarzyszenie na siłęAndrzej Ordyński pisze: 18 sie 2025, 22:38Czy Voxland również bierze pod uwagę możliwość integracji z Federacją Nordacką w bliższej lub dalszej perspektywie?Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 11:56 Zauważę jedynie, że Winkulia stowarzyszyła się z Nordatą i raczej wszystko wskazuje na to, że jej wcielenie do Federacji nastąpi szybciej niż później… (ich Król jest Premierem FN, Królem państwa składowego FN, a poza nim są jeszcze 2-3 średnio aktywne osoby)
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Ciężaruwkowe
Wyobrażam sobie taki Brodryjski Front Narodowych Agrarystów

śng.
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Wybaczcie za moją nieobecność. Realioza długoweekendowa mnie przycisnęła.
Jeśli zaś chodzi o kwestie brodryjskie...
Jeśli zaś chodzi o kwestie brodryjskie...
Nie zakładałem że to jest oddzielne OBPP. Tak! To jest do zajęcia!Na południu przylega do niego niewielkie OBPP - jest "niechronione" czyli do swobodnego zasiedlenia. Czy je dołączamy do odradzającej się Brodrii?
Owszem, leży, jak wszystko co brodryjskie, ale dajmy sobie czas. Liczę na to, że w odpowiednim momencie dojdziemy z FN do porozumienia...Teren OBPP, który jest zabezpieczony przez II FN... czyli osadnictwo wymaga uzgodnienia z nimi. Nie twierdzę, że od razu, ale czy leży w naszych zainteresowaniach?
Szczerze powiedziawszy, to zostawiam tę kwestię Wam (Ronon, Andrzej). Zgadzam się, że wypadałoby mieć porządny dostęp do morza, ale musimy dostać wyraźną zgodę Imperatora Nan Di na to, aby ten region uzyskać. Ja nie mam z nim kontaktu - Wy go macie - więc liczę na to, że uda się Wam go przekonać. Darzę go dużym szacunkiem. Uważam, że to wybitny mikronauta i na pewno kiedyś chciałbym zorganizować z nim spotkanie. Mam nadzieję, że mi w tym pomożecie.Może z czasem uda się odkupić od Nan Di ten kawałek "po tej stronie morza"...
(-) Iwan Pietrow
Ewentualna aneksja Winkulii do FN musiałaby się odbyć za zgodą Folkstagu, tudzież drogą referendum, a więc Król w pojedynkę nie przeforsuje tak poważnego projektu bez zgody narodu. Poza tym nie wiem, co więcej mielibyśmy zyskać na zostaniu prowincją FN? Gdyby w Winkulii była wola bycia prowincją Federacji Nordackiej, to bezpośrednio poprosilibyśmy o aneksję. Co zaś się tyczy stosunków winkulijsko-brodryjskich niezmiennie jesteśmy zainteresowani ich utrzymaniem, jeśli dobrze pamiętam, to chyba mieliśmy już podpisany jakiś traktat w 2020 r., ale nie jestem pewien.Anastasia Windsachen pisze: 18 sie 2025, 11:56 Zauważę jedynie, że Winkulia stowarzyszyła się z Nordatą i raczej wszystko wskazuje na to, że jej wcielenie do Federacji nastąpi szybciej niż później… (ich Król jest Premierem FN, Królem państwa składowego FN, a poza nim są jeszcze 2-3 średnio aktywne osoby)
- Modest Sorokin
- Kontakt:
Będziemy jeździć w ETS 2?