Rozmowy pomiędzy Niebiańskim Cesarzem, a Generałem-Prezydentem Aquelii

Tutaj Cesarz Nan Di przyjmuje zarówno posłów, jak i wszystkich innych interesantów.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Rozmowy pomiędzy Niebiańskim Cesarzem, a Generałem-Prezydentem Aquelii

Post autor: Andrzej Ordyński »

Nowa Orda nie ma żadnych wątpliwości co do sensu udziału Aquelii w Pakcie Bundżadarskim. Piłem jedynie do sposobu
podejmowania decyzji. ;)
Czy będziemy tworzyli jakiś osobny dział dla Paktu Bundżadarskiego, czy wszystkie kwestie omawiać będziemy na naradach organizowanych rotacyjnie we wszystkich państwach członkowskich?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Ja osobiście proponuje utworzenie działu dla paktu bundżadarskiego. Będzie wszystko w jednym miejscu. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Wysokie Układające się Strony:

Jego Cesarska Wysokość Piotr Romanow,
Niebiański Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii,

w imieniu Cesarstwa Nan Di

oraz

Jego Ekscelencja Alexander Kemerskai,
Generał Prezydent Legionowej Republiki Aquelii,

w imieniu Legionowej Republiki Aquelii

uzgodniły co następuje:

Artykuł I

1. Wysokie Układające się strony niniejszym uznają się wzajemnie za suwerenne państwa i podmioty prawa międzynarodowego.
2. Strony kształtują swoje stosunki w duchu wzajemnego szacunku, przyjaźni i partnerstwa, kierując się zasadami suwerennej równości, integralności terytorialnej oraz nieingerencji w sprawy wewnętrzne.

Artykuł II

1. Każda ze Stron dopuszcza otwarcie swojego przedstawicielstwa dyplomatycznego na terytorium drugiej Strony w celu pogłębienia stosunków pomiędzy Stronami.
2. Każdą ze Stron na terytorium drugiej Strony może reprezentować przedstawiciel dyplomatyczny powoływany zgodnie z prawem wewnętrznym Strony wysyłającej i nie uznawany za „persona non grata” przez Stronę przyjmującą.

Artykuł III

1. Strona Nan Di zobowiązuje się do wsparcia przy aplikacji do Paktu Bundżadarskiego przez Legionową Republikę Aquelii.
2. Strona Aquelii obliguje się do zwrócenia insygniów koronacyjnych Carów Brodryjskich, w ręce Niebiańskiego Cesarza.
3. Cesarstwo Nan Di zobowiązuje się do niewykorzystywania insygniów w celu zjednoczenia Imperium Brodryjskiego, czy też wykorzystania ich jako przedmiotu uzasadniającego podbijanie postbrodryjskiego terytorium.
Artykuł IV

1. Umowa wchodzi w życie z chwilą, wraz z chwilą podpisania przez układające się strony.
Panie Prezydencie, czy takowa umowa jest wg. was akceptowana? @AF de Espada
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Strona Legionowej Republiki Aquelii jest więcej niż zadowolona z powyższej propozycji, którą z cała stanowczością popieramy.

W trakcie finalizacji porozumienia przygotujemy regalia do tranzytu co może zająć dłuższą chwilę przez wzgląd na ich obecne położenie które ze względu na ich potencjalną wartość zostało ściel utajnione w naprawdę bezpiecznym miejscu.

DW:@Piotr Romanow
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

W takim razie pozostało nam tylko podpisać dokumenty.

/-/ Piotr Romanow
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Niech tak będzie.
Wysokie Układające się Strony:

Jego Cesarska Wysokość Piotr Romanow,
Niebiański Cesarz Nan Di, Imperator Brodrii,

w imieniu Cesarstwa Nan Di

oraz

Jego Ekscelencja Alexander Kemerskai,
Generał Prezydent Legionowej Republiki Aquelii,

w imieniu Legionowej Republiki Aquelii

uzgodniły co następuje:

Artykuł I

1. Wysokie Układające się strony niniejszym uznają się wzajemnie za suwerenne państwa i podmioty prawa międzynarodowego.
2. Strony kształtują swoje stosunki w duchu wzajemnego szacunku, przyjaźni i partnerstwa, kierując się zasadami suwerennej równości, integralności terytorialnej oraz nieingerencji w sprawy wewnętrzne.

Artykuł II

1. Każda ze Stron dopuszcza otwarcie swojego przedstawicielstwa dyplomatycznego na terytorium drugiej Strony w celu pogłębienia stosunków pomiędzy Stronami.
2. Każdą ze Stron na terytorium drugiej Strony może reprezentować przedstawiciel dyplomatyczny powoływany zgodnie z prawem wewnętrznym Strony wysyłającej i nie uznawany za „persona non grata” przez Stronę przyjmującą.

Artykuł III

1. Strona Nan Di zobowiązuje się do wsparcia przy aplikacji do Paktu Bundżadarskiego przez Legionową Republikę Aquelii.
2. Strona Aquelii obliguje się do zwrócenia insygniów koronacyjnych Carów Brodryjskich, w ręce Niebiańskiego Cesarza.
3. Cesarstwo Nan Di zobowiązuje się do niewykorzystywania insygniów w celu zjednoczenia Imperium Brodryjskiego, czy też wykorzystania ich jako przedmiotu uzasadniającego podbijanie postbrodryjskiego terytorium.
Artykuł IV

1. Umowa wchodzi w życie z chwilą, wraz z chwilą podpisania przez układające się strony.

/-/ Piotr Romanow

(-) Alexander Kemerskai

Niezwłocznie przystąpimy do przekazania regaliów. Najprawdopodobniej odbędzie się to drogą morską stąd muszę się dowiedzieć czy jakaś jednostka nawodna Cesarstwa będzie w stanie partycypować w transakcji.
W przeciwnym wypadku proszę się spodziewać wizyty okrętów wojennych w jednym z portów.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Oczywiście, wydzielimy siły, które zajmą się tą operacją. Wielki Marszałek @Ronon Dex, powinien wystawić okręty w dowolnym momencie, gdy tylko zaistnieje taka potrzeba.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Tronowa”