Straż Oceaniczna
Moderator: Ignacy K
Re: Straż Oceaniczna
Co do miejsca podpisania i siedziby także jak dla mnie może być Leocja/Oceania Leocka.
Nie wiem do czego by nam się to przydało?Ignacy K pisze: 06 sie 2025, 20:15 Może jeszcze przewodnictwo, np. na pół roku? Pierwsza byłaby Leocja z racji, że to najstarszy kraj z zainteresowanych.
W zasadzie ta Straż Oceaniczna to coś wokół czego moglibyśmy sobie tworzyć różne narracje związane z działaniami na oceanie... co nam dawało by jakieś przywództwo państwowe?
Nie mówię "nie", ale nie bardzo widzę dla tego praktyczne zastosowanie.
Sama Leocja raczej nie - Oceania Leocka jest w środku, to dlatego m.in. by tam pasowało. Jeszcze nie wiem na której wyspie... ale to sobie ogarnę.Ignacy K pisze: 06 sie 2025, 20:16 Co do miejsca podpisania i siedziby także jak dla mnie może być Leocja/Oceania Leocka.
A podpisanie? W sumie bez znaczenia - to już sobie dogramy.
Jeszcze warto rozważyć co w razie głosowania. Jednomyślność 3x to samo zdanie czy może 2:1 i przegłosowane.
Ja bym w tak małym gronie postawił na jednomyślność... "zgodnie zatwierdzone" to chyba wystarczająco czytelne?Ignacy K pisze: 06 sie 2025, 21:11 Jeszcze warto rozważyć co w razie głosowania. Jednomyślność 3x to samo zdanie czy może 2:1 i przegłosowane.
- Piotr de Zaym • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Generalnie popieram.
Jednomyślność ma sens w sprawach najważniejszych (ale co jest najważniejsze? pomyślę).
Przyjrzę się temu i coś zaproponuję.
Jednomyślność ma sens w sprawach najważniejszych (ale co jest najważniejsze? pomyślę).
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Prefekt Generalny Wyspy św. Małgorzaty
arcyksiążę hasselandzki
Czy jest jakiś pomysł po takim czasie?Piotr de Zaym pisze: 08 sie 2025, 09:07 Generalnie popieram.
- Piotr de Zaym • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Będzie wkrótce 
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
arcyksiążę hasselandzki