Dyskusja nt. FAB

Moderator: Victorio Marcos

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Re: Dyskusja nt. FAB

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ronon Dex pisze: 19 maja 2025, 23:43
Anastasia Windsachen pisze: 19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet
Bardzo ładny... jak wrócę z wyjazdu to uśmiechnę się o malowanie w warstwach. Pewnie trzeba będzie lekko dopasować kolorystykę i numer oraz czcionkę.
Gdybyś pamiętał jaki to kolor... Brałam pipetą ze zdjęcia, więc jest ten margines błędu. Numer to tam poprawię od razu według instrukcji. Co do czcionki - podobnie jak z kolorem, gdybym dostała nazwę to bym podmieniła, bo to też będzie trzeba podmienić na wszystkich oznaczeniach.
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Anastasia Windsachen pisze: 20 maja 2025, 10:15
Ronon Dex pisze: 19 maja 2025, 23:43
Anastasia Windsachen pisze: 19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet
Bardzo ładny... jak wrócę z wyjazdu to uśmiechnę się o malowanie w warstwach. Pewnie trzeba będzie lekko dopasować kolorystykę i numer oraz czcionkę.
Gdybyś pamiętał jaki to kolor... Brałam pipetą ze zdjęcia, więc jest ten margines błędu. Numer to tam poprawię od razu według instrukcji. Co do czcionki - podobnie jak z kolorem, gdybym dostała nazwę to bym podmieniła, bo to też będzie trzeba podmienić na wszystkich oznaczeniach.
Zabij... nie pamiętam, a leżąc na plaży to nie sprawdzę. Zresztą prawda jest taka, że to też zależy od plików "połysku". Ja dopasowuję trochę "na oko"... Bo ten sam kolor w pliku graficznym różnie wychodzi na modelu w grze. Nie przejmuj się... zrób tylko nieco ciemniejszy zielony.

Co do czcionki to o ile mnie pamięć nie zawodzi to dla FAB wybrałem Coburn czy jakoś tak.

Zresztą nie skończyłem jeszcze z kolorem spodu, bo w jednym przypadku nie mam jak podmienić i chyba dla jednolitości malowań dam szary, a nie szaroniebieski.

Zresztą nie oszukujmy się... W realu też te kolory nie są identyczne, różne wytwórnie, różne pokrycia, różni wykonawcy i dostawcy farb oraz wpływ warunków atmosferycznych itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet)
Moja wizja malowania K-44 dla FAB... tak na szybko, bo dopiero wróciłem i nie miałem za bardzo czasu pogrzebać - jeszcze mi zostało do poprawy: niektóre napisy eksploatacyjne oraz piloci i pewnie jak zwykle coś się w detalach poprawi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodałem "paszczę", bo taką mam na RAT AO-7 i TRAT OP-6, a VR K-44 będzie w tym samym skrzydle to niech to będzie "znak wyróżniający" w tej formacji.

W zasadzie mogę przystąpić do formowania FAB, bo już jest sprzęt dla dwóch skrzydeł (na razie będą 3-eskadrowe, ale z czasem się rozwiną do 4-6 eskadr w każdym) oraz jednej eskadry w kolejnym.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Poprawione co trzeba... niestety z pilotami chyba się nie da, bo to darmowy dodatek i bierze ich z pliku "defaultowego" czyli "pilot wojskowy sztuk raz" (płatne dodatki mają zwykle osobne pliki pilotów):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

@Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ronon Dex pisze: 25 maja 2025, 10:45 @Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.
Przyjmę z chęcią. Przyda się do wizualizacji dostawy, narracji itd... Akurat jutro już (środa) będę przy głównym kompie z MSFS to będzie można robić screeny, bo na laptopie cóż... mogę tylko malować.
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 27 maja 2025, 00:38
Ronon Dex pisze: 25 maja 2025, 10:45 @Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.
Przyjmę z chęcią. Przyda się do wizualizacji dostawy, narracji itd... Akurat jutro już (środa) będę przy głównym kompie z MSFS to będzie można robić screeny, bo na laptopie cóż... mogę tylko malować.
OK. Jutro podeślę przez we-transfer... prześlij mi na PW namiary na pocztę.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuerzas Armadas de Bolivaria”