Gdybyś pamiętał jaki to kolor... Brałam pipetą ze zdjęcia, więc jest ten margines błędu. Numer to tam poprawię od razu według instrukcji. Co do czcionki - podobnie jak z kolorem, gdybym dostała nazwę to bym podmieniła, bo to też będzie trzeba podmienić na wszystkich oznaczeniach.Ronon Dex pisze: ↑19 maja 2025, 23:43Bardzo ładny... jak wrócę z wyjazdu to uśmiechnę się o malowanie w warstwach. Pewnie trzeba będzie lekko dopasować kolorystykę i numer oraz czcionkę.Anastasia Windsachen pisze: ↑19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet
Dyskusja nt. FAB
Moderator: Victorio Marcos
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Re: Dyskusja nt. FAB
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

Zabij... nie pamiętam, a leżąc na plaży to nie sprawdzę. Zresztą prawda jest taka, że to też zależy od plików "połysku". Ja dopasowuję trochę "na oko"... Bo ten sam kolor w pliku graficznym różnie wychodzi na modelu w grze. Nie przejmuj się... zrób tylko nieco ciemniejszy zielony.Anastasia Windsachen pisze: ↑20 maja 2025, 10:15Gdybyś pamiętał jaki to kolor... Brałam pipetą ze zdjęcia, więc jest ten margines błędu. Numer to tam poprawię od razu według instrukcji. Co do czcionki - podobnie jak z kolorem, gdybym dostała nazwę to bym podmieniła, bo to też będzie trzeba podmienić na wszystkich oznaczeniach.Ronon Dex pisze: ↑19 maja 2025, 23:43Bardzo ładny... jak wrócę z wyjazdu to uśmiechnę się o malowanie w warstwach. Pewnie trzeba będzie lekko dopasować kolorystykę i numer oraz czcionkę.Anastasia Windsachen pisze: ↑19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet
Co do czcionki to o ile mnie pamięć nie zawodzi to dla FAB wybrałem Coburn czy jakoś tak.
Zresztą nie skończyłem jeszcze z kolorem spodu, bo w jednym przypadku nie mam jak podmienić i chyba dla jednolitości malowań dam szary, a nie szaroniebieski.
Zresztą nie oszukujmy się... W realu też te kolory nie są identyczne, różne wytwórnie, różne pokrycia, różni wykonawcy i dostawcy farb oraz wpływ warunków atmosferycznych itd.
Moja wizja malowania K-44 dla FAB... tak na szybko, bo dopiero wróciłem i nie miałem za bardzo czasu pogrzebać - jeszcze mi zostało do poprawy: niektóre napisy eksploatacyjne oraz piloci i pewnie jak zwykle coś się w detalach poprawi.Anastasia Windsachen pisze: ↑19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet)

Dodałem "paszczę", bo taką mam na RAT AO-7 i TRAT OP-6, a VR K-44 będzie w tym samym skrzydle to niech to będzie "znak wyróżniający" w tej formacji.
W zasadzie mogę przystąpić do formowania FAB, bo już jest sprzęt dla dwóch skrzydeł (na razie będą 3-eskadrowe, ale z czasem się rozwiną do 4-6 eskadr w każdym) oraz jednej eskadry w kolejnym.
Poprawione co trzeba... niestety z pilotami chyba się nie da, bo to darmowy dodatek i bierze ich z pliku "defaultowego" czyli "pilot wojskowy sztuk raz" (płatne dodatki mają zwykle osobne pliki pilotów):

@Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.

@Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Przyjmę z chęcią. Przyda się do wizualizacji dostawy, narracji itd... Akurat jutro już (środa) będę przy głównym kompie z MSFS to będzie można robić screeny, bo na laptopie cóż... mogę tylko malować.Ronon Dex pisze: ↑25 maja 2025, 10:45 @Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.
HM Queen ans Regentin af Konigreich af Voxland

OK. Jutro podeślę przez we-transfer... prześlij mi na PW namiary na pocztę.Anastasia Windsachen pisze: ↑27 maja 2025, 00:38Przyjmę z chęcią. Przyda się do wizualizacji dostawy, narracji itd... Akurat jutro już (środa) będę przy głównym kompie z MSFS to będzie można robić screeny, bo na laptopie cóż... mogę tylko malować.Ronon Dex pisze: ↑25 maja 2025, 10:45 @Anastasia Windsachen jakbyś potrzebowała w warstwach to służę... bo widzę, po Twoich screenach jeszcze nie doszłaś do kwestii "skrzydełek" przy zbiornikach (Które góra, które dół) i paru innych detali. Ponieważ to jak zwykle wymaga czasu na kilka prób mogę tego czasu zaoszczędzić.