Statystyki leockie oczywiście obejmują mikronacje je uznające, ale nie różnicują na przykład osobno mikronacji skupionych tutaj na Bastionie

My w Nowalu na przykład ich nie uznajemy, jak i wiele innych, śmiesznych ograniczeń manipulowalnych

Wirtual ma być zabawą, a nie spełnianiem zachcianek i uwarunkowań ciężko wydumanych. Fajną rzeczą w ostatnim czasie jest pojawienie się tutaj Ligi Morskiej i Kolonialnej, to taki klimatyczny pomysł istniejący już w innej lokalizacji mikronacyjnej, ale tu świeży. Polecam uwadze jednak wszystkie, skupione na Bastionie mikronacje, bo i Wyspa Małgorzaty i Bolivaria i Hazystan oraz New Olimpia są fajne. Absolutnym unikatem w skali Wirtuala jest oczywiście Wolna Flota Ronona, taki moim zdaniem odpowiednik pierwszej opisanej mikronacji w książce "40 tysięcy mil podmorskiej żeglugi".

Gdzie też spokojnie można kreować aktywności (to by Ronon zdziwił się). Jest więc co wybierać.
Uprzedzając ewentualne pytanie, ja jestem ze starej mikronacji Nowal, która działa na swoim forum. Ale tutejsza atmosfera mi podoba się i często bywam!