Dzień dobry!

Miejsce na powitania.
Awatar użytkownika
Amelia Heasley
Kontakt:

Dzień dobry!

Post autor: Amelia Heasley »

Dzień dobry wszystkim!
Nazywam się Amelia Heasley i jak na razie przyszłam tutaj po prostu się rozejrzeć. :D Z tego, co udało mi się już zauważyć, podobno używacie również innych komunikatorów. Czy można byłoby zapytać o ewentualny kontakt w tej sprawie na PV? Drobne wprowadzenie do świata również mile widziane.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Re: Dzień dobry!

Post autor: Karol Keane »

Dzień dobry!
Owszem, są używane, ale podstawą jest tutejsze forum, discord jest mniej popularny. Jeśli chodzi o wprowadzenie, to układ forum jest dość czytelny i widać na nim państwa zaangażowane w projekt Bastion, bo to projekt skupiający mikronacje na wspólnej arenie. Można wybrać sobie dowolny kraj wirtualny i w nim podjąć aktywności. Zapraszam do Baru, bo to też tu ważne miejsce viewtopic.php?f=239&p=9122#p9122
Miłego dnia i dobrych wrażeń!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Şahin Zendî
legalny klon narracyjny - Pavla van der Gibson
Kontakt:

Post autor: Şahin Zendî »

Witamy serdecznie :D
Fora są podstawą każdej mikronacji oraz Bastionu, który służy jako miejsce dla wielu v-państw niechcących lub niepotrzebujących mieć własnego forum. Jeśli chodzi o spis państw to chyba najlepszym źródłem będzie Instytut Statystyk Międzynarodowych, gdzie można zobaczyć jaka aktywność jest na poszczególnych forach w podziale na poszczególne osoby. Każdy kraj ma swoją specyfikę, prawo, ustrój itd. Wiele osób działa w kilku miejscach na raz. Jeśli chodzi o Discorda, to jest on wsparciem w szybkiej komunikacji i codziennych rozmowach, ale podstawą są fora ( i czasem strony, jak w przypadku Sarmacji).
Prezydent Republiki Hazystanu
Awatar użytkownika
Victorio Marcos
Kontakt:

OBYWATEL

Post autor: Victorio Marcos »

Miło powitać!
(-) Victorio Diego Marcos
Burmistrz Ciudad Bolivar
Obrazek
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Kontakt:

Post autor: Artur Kardacz »

Witam w Bastionie.
Artur Kardacz von Hohenburg
Pierwszy Lord Admiralicji LMiK
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Statystyki leockie oczywiście obejmują mikronacje je uznające, ale nie różnicują na przykład osobno mikronacji skupionych tutaj na Bastionie ;) My w Nowalu na przykład ich nie uznajemy, jak i wiele innych, śmiesznych ograniczeń manipulowalnych ;) Wirtual ma być zabawą, a nie spełnianiem zachcianek i uwarunkowań ciężko wydumanych. Fajną rzeczą w ostatnim czasie jest pojawienie się tutaj Ligi Morskiej i Kolonialnej, to taki klimatyczny pomysł istniejący już w innej lokalizacji mikronacyjnej, ale tu świeży. Polecam uwadze jednak wszystkie, skupione na Bastionie mikronacje, bo i Wyspa Małgorzaty i Bolivaria i Hazystan oraz New Olimpia są fajne. Absolutnym unikatem w skali Wirtuala jest oczywiście Wolna Flota Ronona, taki moim zdaniem odpowiednik pierwszej opisanej mikronacji w książce "40 tysięcy mil podmorskiej żeglugi". ;) Gdzie też spokojnie można kreować aktywności (to by Ronon zdziwił się). Jest więc co wybierać.
Uprzedzając ewentualne pytanie, ja jestem ze starej mikronacji Nowal, która działa na swoim forum. Ale tutejsza atmosfera mi podoba się i często bywam!
redaktor SOKN Webpress
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Witam na Forum Bastionu,

Jako administrator tego miejsca informuję, że w kwestiach technicznych proszę kontaktować się ze mną poprzez prywatne wiadomości lub oficjalnie w dziale "Izba Architektoniczna".
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

No cóż, Amelia poszła swoim tropem ;) Ciekawe, czy zostanie kimś w mikro?
redaktor SOKN Webpress
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”