Wieści z zamurza
- AleksanderNovak • Stempel
- Kontakt:
Re: Wieści z zamurza
Ciekawe co z tego będzie na pewno to Nordata (państwo) (tak teraz wszyscy piszą że w nawiasie żeby było wiadomo że chodzi o państwo a nie kontynent) no że będzie ona dużym graczem a czytałem że Harlin chce iść do tego molocha. Duże jaja z tym że ten Tadeusz Henrykowski jest prezydentem jestem pewien że to spisek mający na celu wywołać pozytywne wzmocnienia uzależnienia od mikronacji w życiu personalnym tej jednostki, by być głową tak poważnego państwa jak Nordata (państwo)
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Czyj spisek? "Weterani" Nordaty, tacy jak Waksman i ja głosowali na przeciwnika Henrykowskiego. Po prostu zdobył on poparcie większości obywateli, żaden spisek.AleksanderNovak pisze: 24 sie 2023, 11:34 Duże jaja z tym że ten Tadeusz Henrykowski jest prezydentem jestem pewien że to spisek mający na celu wywołać pozytywne wzmocnienia uzależnienia od mikronacji w życiu personalnym tej jednostki, by być głową tak poważnego państwa jak Nordata (państwo)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ja także nie nazwałbym tego spiskiem. Wydaje mi się, że obywatele FN chcieli spróbować czegoś nowego, bowiem sam Prezydent Espada sprawował swoją funkcję bardzo długo.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Aleksander Czerepach
- Kontakt:
Aleksander Czerepach
-
Leonid Repulijski
Cieszy mnie fakt, że wszyscy obywatele Garmanii tego samego dnia wrócili z wakacji i uwolnieni od realiozy poświęcają się rozwojowi kulturalnemu kraju!Aleksander Czerepach pisze: 26 sie 2023, 16:01 Garmania wróciła do aktywności:
https://federacjagarmanii2023.forumotek ... p=188#p188
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
INCYDENT W FEDERACJI NORDACKIEJ!
Dziś w późnych godzinach wieczornych w Federacji Nordackiej miał miejsce incydent, który ciężko ująć słowami. Bowiem obywatele na potęgę zaczęli rzucać wnioskami o odebranie im obywatelstwa nordackiego. Co do tego doprowadziło? Ponoć reżim administratorski, a także sam Zanik. Zapraszam do obserwowania wątku.
http://forum.nordata.pl/topic/1381-zrze ... ment-14854
Dziś w późnych godzinach wieczornych w Federacji Nordackiej miał miejsce incydent, który ciężko ująć słowami. Bowiem obywatele na potęgę zaczęli rzucać wnioskami o odebranie im obywatelstwa nordackiego. Co do tego doprowadziło? Ponoć reżim administratorski, a także sam Zanik. Zapraszam do obserwowania wątku.
http://forum.nordata.pl/topic/1381-zrze ... ment-14854
W Sarmacji dość głośny rozbrat posła Esmunda Tilsaurta z Partią Sarmacką. Zaczęło się od tego, że poseł nieoczekiwanie zagłosował przeciwko wotum zaufania dla rządu Filipa I Gryfa, co w połączeniu z głosem wstrzymującym kanclerza oznaczało wynik negatywny. Poseł Tilsaurt nie wziął udziału w debacie i nie wyjaśnił powodów decyzji. W efekcie został zawieszony w partii, a następnie z niej wyrzucony, co kwestionuje. Nie wyjaśnił także motywów swojego postępowania na kanałach partii, do czego reszta PS odniosła się w uchwale.
Już post factum odniósł się do zarzutów w wywiadzie dla OAP, pod którym rozgorzała długa dyskusja. Zapowiedział także głos przeciwko wszystkim projektom, jakie aktualnie są procedowane w Sejmie.
Już post factum odniósł się do zarzutów w wywiadzie dla OAP, pod którym rozgorzała długa dyskusja. Zapowiedział także głos przeciwko wszystkim projektom, jakie aktualnie są procedowane w Sejmie.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ciekawie się dzieje w sarmackiej polityce. Dotychczas nigdy nie słyszałem o panu Esmundzie Tilsaurcie. Mógłby Ekscelencja przybliżyć tę postać?
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
https://spolecznosc.bialenia.org.pl/sho ... p?tid=3733
Na dniach, zaraz po dokończeniu archiwizacji, zamknięta zostanie Bialenia. Wielu z nas związanych było z Republiką, więc Bastion naturalnie stanie się "strażnikiem pamięci" o tym kraju.
Na dniach, zaraz po dokończeniu archiwizacji, zamknięta zostanie Bialenia. Wielu z nas związanych było z Republiką, więc Bastion naturalnie stanie się "strażnikiem pamięci" o tym kraju.
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Szczerze?
Nie wierze w upadek Bialenii, może jak kiedyś znajdzie się grono ludzi chętnych do odbudowy to Republika zawita na forum Bastioniu. Jak już wszystko tutaj będziemy mieli na cacy przyjadą ludzie. To będzie można o tym myśleć.
Nie wierze w upadek Bialenii, może jak kiedyś znajdzie się grono ludzi chętnych do odbudowy to Republika zawita na forum Bastioniu. Jak już wszystko tutaj będziemy mieli na cacy przyjadą ludzie. To będzie można o tym myśleć.